Waar moslims de meerderheid zijn, komt onderdrukking: christelijke gouverneur Jakarta veroordeeld

Vandaag is Basuki Tjahaja Purnama, gouverneur van Jakarta, veroordeeld tot twee jaar straf vanwege blasfemie. Basuki, ook wel Ahok genoemd, heeft volgens de rechtbank de islam beledigd en stelt daarbij een hogere straf dan dat het Openbaar Ministerie eiste. Dit is volgens veel conservatieve islamisten in Jakarta een heilig teken. Syamsu Hilal, lid van een anti-blasfemiegroepering, is zelfs erg blij met de hogere straf: “We zijn er nu getuige van dat de rechter een vertegenwoordiger van God is geworden, dat de rechter het recht heeft laten zegevieren.”

Ja, waar komt dat nu toch vandaan, die uitspraak? Het is toch de religie van de Vrede en Tolerantie? Je zou toch zeggen dat de rechter onafhankelijk moet zijn en niet de vertegenwoordiger van God? Lijkt verdacht veel op de fundamenten van Sharia-recht! Des te meer omdat veel moslims al tegen het aantreden van Ahok waren omdat volgens hen moslims niet door niet-moslims geleid mogen worden.

Op Radio 1 legt Wim Berkelaar nog even uit dat waar moslims de meerderheid hebben er voor de rest geen rust is. ”Denk maar aan Marokko. Daar kan je ook niet uitgesproken atheïst zijn.” Presentator Tijs van den Brink probeert dan nog allemaal nuance erin te brengen, maar de kern blijft natuurlijk gewoon waar. In de wereld van vandaag komt die onderdrukking op minderheden vooral vanuit islamitische landen. Dit moet ons in Nederland ook aan het denken zetten.

De Tweede Kamer heeft demissionair-Minister Koenders de  gegeven om in Indonesië en Brussel te pleiten voor de vrijlating van Ahok. Een heel erg goed plan, maar het is nog verstandiger om te leren van deze casus. Wim Berkelaar heeft een uitstekend punt en er moet voorzichtig omgegaan worden met de toestroom uit islamitische landen. De tolerantie die wij in de Westerse wereld nu hebben, is tolerantie voor de intoleranten. Of het nu wel of niet cultureel gebonden is, dat maakt niet uit. We moeten kritisch zijn op dit soort ontwikkelingen en niet vanuit ‘plichtsgevoel’ of ‘schuldgevoel’ kritiekloos zoveel moslims opnemen in ons voornamelijk christelijk werelddeel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Wij gaan nog dood aan de tolerantie van de huidige establishment voor de intolerante migranten. De islam veroverd de wereld. In dat wereld is geen plaats voor vrijdenkende mensen. Je moet echt een behoorlijke boord voor de kop hebben als je dit niet ziet. Onze politiek verraad eigen bevolking.

  1. Kodi

   Tolerantie voor intolerantie is capitulatiegedrag of liever gezegd collaboratiegedrag. En wat gaan wij doen met collaborateurs?

 2. Ritter

  “Waar moslims de meerderheid zijn, komt onderdrukking”

  Daarmee is eigenlijk alles gezegd.

  Daarom is de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa en moet afgeremd worden. Als dat niet gebeurt pleegt Europa demografische en culturele zelfmoord.

  Je ziet het al gebeuren in “mini vorm”. In de wijken van bepaalde steden in Noord/West Europa waar moslims de meerderheid vormen. En dat zal alleen maar toenemen omdat het aantal moslims dat Europa binnenstroomt hoog blijft.

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

  1. Kodi

   Gezellig multicultureel in België; Lust u nog peultjes? Iets geeft mij in dat deze jongens geen Vlaamse namen hebben. En die school in Boom is ook al bekend van welke Islamitische tijdbom deze eerder heeft voortgebracht: Fouad Belkacem, de bezieler van Shariah for Belgium.

   Twaalf meisjes van Eerselse school aangerand op schoolreisje
   http://www.omroepbrabant.nl/?news/2646951253/Twaalf+meisjes+van+Eerselse+school+aangerand+op+schoolreisje.aspx

   EERSEL – Twaalf meisjes van het Rythovius College in Eersel hebben dinsdag aangifte gedaan van intimidatie na een bezoek aan het Technopolis in Mechelen. De meisjes zijn ongewenst geïntimideerd en betast op borsten en billen door de jongens, die op een Belgische school zaten. Het incident gebeurde in de vrouwentoiletten en in de tentoonstellingsruimte.

   De scholieren van allebei de scholen waren in het Technopolis, een wetenschapsmuseum, op excursie. Op het moment dat duidelijk werd wat er was gebeurd zijn de meisjes opgevangen door hun leraren en personeel van Technopolis. De politie kwam snel naar Technopolis en heeft de Nederlandse slachtoffers verklaringen af laten leggen.

   De meisjes die slachtoffer werden van de intimidatie zitten in het tweede jaar van het voortgezet onderwijs. De daders, die op een school in Belgie zitten, zijn van ongeveer dezelfde leeftijd.

   ‘Intimiderende situatie’
   De directeur van het Rythovius College, Chrit Nelissen, noemt het een ‘heel erg vervelend incident’. Hij wil niet in details treden. “Het is een zaak tussen politie, betrokkenen en daders. Er is tijdens het schoolreisje een intimiderende situatie ontstaan. De begeleiders hebben adequaat opgetreden.”

   “De organisatie van het museum is meteen gealarmeerd, net als de politie. Drie van de vier bussen zijn al terug naar huis gereden. Wij hebben contact opgenomen met de ouders van de meisjes. Zij zijn met begeleiders daar gebleven om aangifte te doen”, vertelt Nelissen. “We vinden het heel vervelend. Voor de meiden gaan we zorgen dat ze goed begeleid worden. We hebben alles in het werk gesteld om te zorgen dat het zo goed mogelijk behandeld wordt.”

   ‘Snel gehandeld’
   Technopolis laat weten het voorval enorm te betreuren. “We hebben geprobeerd de meisjes zo goed mogelijk op te vangen en meteen de politie op de hoogte gesteld. We zullen vanuit Technopolis ook zeker contact houden met de school en de meisjes.”

   De daders, vier jongens van een Belgische school in Boom, zijn snel geïdentificeerd. In Technopolis zijn zij niet meer welkom. Na een gesprek met de Procureur, de Belgische officier van justitie, zijn de jongens onder begeleiding terug naar school gegaan. Het is niet duidelijk wat voor straf zij opgelegd krijgen.

   De daders zijn geïdentificeerd en mochten na overleg van de politie met de Procureur terug richting school gaan.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Het CDA en Christen Unie zijn van mening dat we nog meer christenhaat moeten importeren in Nederland.
  Zij staan daar parmantig zij aan zij met (islam)G’vleermuisshredder’Links van Capt. Snot en die groezelige ‘o zo fatsoenlijke’ club – die de Vrijheid van Meningsuiting wil afschaffen en over 1 miljoen Armeense lijken het bestaansrecht wisten te bewerkstelligen en daarvoor op voetstuk is geheven door de fatsoenlijke mede burger –
  genaamd de Van Mierlo graf pissers’66.
  Ze hebben dat uit een boekie.
  Ze denken dat ze Jezus zijn terwijl ze in werkelijkheid de rol van de Farizeëer, Herodus en Judas vertolken.

  In welke cirkel van Dante’s hell komen de zilverlingentellers terecht ?
  Yep
  Cocytus, de negende ring.

 4. poldi

  DE OPRUKKENDE ISLAM

  In feite zou de wereld Indonesie nu moeten boycotten.
  Toeristen moeten massaal Indonesie links laten liggen.
  Helaas zal dat niet gebeuren.
  Het land waar ik geboren en opgegroeid ben.is reddeloos verloren.
  Toen ik in 1954 uit Indonesie vertrok, waren hoofddoeken en niqaabs in geen velden te bekennen.
  Het was op godsdienst gebied een gematigd land totdat de oliestaten er miljarden inpompten om zich via het geloof (madrasses) te verzekeren van slavinnen, goedkope grondstoffen, hout en politieke invloed in regio.

 5. poldi

  De islam is als een voortwoekerende kankervirus.
  Zolang wij in het westen door linkse onnozele deugdmensen worden regeerd, zal deze virus zich verder verspreiden en zich in de haarvaten van onze westerse samenleving definitief vestigen.

  1. Sniper666

   @ Poldi

   Ben het helemaal met u eens. Maar onze eigen rol is ook dom geweest. Door maar met die olie uit het Midden-Oosten aan de gang te blijven, financieren we onze eigen ondergang. Dat oliegeld komt zelfs hier terecht bijv. de bouw van moskeeën. We moeten als de donder werk gaan maken met het onafhankelijk worden op energiegebied van de rest van de wereld. Mogen die arabs de olie opdrinken en terug op hun kameel. Maakt het ons ook geen reet meer uit wat ze daar uitspoken zolang het maar daar blijft. Zalig vooruitzicht toch?

  2. Kodi

   Is dat het gezegde “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” in de praktijk? Begripvol en tolerant voor de Islam willen zijn en de Islam alle ruimte willen geven lijdt vanzelf tot een samenleving zo rot als een rotte boom waar enkel rotte vruchten aan zullen groeien.

  3. Kodi

   Men zal dus eerst dat linkse gezwel moeten verwijderen om het Islamitische gezwel verwijderd te krijgen.

 6. Kodi

  Zie de glijdende schaal van percentage Moslims en onderdrukking en andere gekkigheid > De Islam als veroveringsideologie > http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html De gekkigheid lijkt nog wel exponentieel toe te nemen met de toename van het percentage Moslims. Goed bekeken is hooguit 1 à 2 procent het maximale percentage Moslims wat een land kan absorberen, wil het normaal kunnen blijven. Daar voorbij gaat het al fout.

 7. Kodi

  Kemal Mustafa Atatürk zeide ooit: “Er zijn duizenden culturen. Er is maar één beschaving: De Westerse.” En hij had gelijk.

  Kemal Mustafa Atatürk was trouwens ook een groots visionair inzake de Islam.

  “Deze herdersreligie van een pedofiele oorlogshitser is het grootste blok aan het been van onze natie!”
  Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

  “De islam hoort op de vuilnishoop van de geschiedenis!”
  Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

  “De islam, deze absurde godsleer van een immorele bedoeïne, is een rottend kadaver, dat ons leven vergiftigt.”
  Bron: niet vermeld.

  http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2012/02/citaten-van-ataturk-over-islam.html

 8. Skippybal

  Op TV nog even de reacties van de moslimgemeenschap gezien…

  Op het oog redelijke mensen, maar zo gek als een deur als je aan hun religie komt….

  Die doen alles uit naam van de Islam, zoveel is wel zeker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.