Dweilen met de kraan open: nog een migrantenkamp in Parijs ontruimd

Dweilen met de kraan open: nog een migrantenkamp in Parijs ontruimd

De Franse autoriteiten hebben vandaag in het noorden van Parijs een illegale tentenkamp van voornamelijk Afrikanen en Afghanen ontruimd. Met meer dan 450 mensen werden de 1600 migranten ergens anders naartoe getransporteerd. Aan hen is een andere plek beloofd. Dit is natuurlijk alweer het zoveelste probleem met een migrantenkamp. Eerst het ontruimen van een tentenkamp in Calais na veel rellen en criminaliteit, vorige maand een kamp in de fik na een grote confrontatie tussen migranten. Men zou toch bijna concluderen dat het een beetje uit de hand aan het lopen is in Frankrijk. Of misschien toch niet, want dit weekend is Emmanuel Macron gekozen als president van Frankrijk. Hoe hij dit gaat oplossen? Als we hem moeten geloven gaan er allemaal migranten naar Groot-Brittanië na de Brexit. Dan is hij dus niets minder dan onze geliefde Erdogan.

Vluchtelingenproblematiek

De vorige president van Frankrijk, de socialistische Hollande, gaf in oktober 2016 al aan dat migrantenkampen in Parijs een groot probleem vormen voor de hoofdstad. Sinds juli het jaar daarvoor waren er al meer dan 19.000 migranten verplaatst vanuit de hoofdstad naar opvangcentra. Fransen zijn doodsbang voor de grote stroom van vluchtelingen naar Frankrijk. Volgens de toenmalige premier Valls (nu een kandidaat in de partij En Marche! van Macron) is de Franse bevolking vooral bang dat de identiteit verandert door de toevoer van moslims. Burgemeesters door heel Frankrijk hebben al aan de bel getrokken over het aantal vluchtelingen die verdeeld worden over het land. Dit is natuurlijk nog maar het begin, want met de komst van Macron als president lijkt er geen tijdelijke stop te komen aan de instroom van migranten. Het Franse volk is terecht kritisch en bang, maar de angst voor Marine Le Pen als president was blijkbaar te groot om toch niet voor Macron te stemmen.

Stad vs. platteland

Er zijn grote verschillen tussen het kiesgedrag tussen mensen in de steden en het platteland. Macron is geliefd bij de goedbetaalde hoogopgeleiden in de steden, Le Pen was vooral populair bij jongeren en in het platteland. Die moeten het in de toekomst gaan ontgelden en dan zal de problematiek niet weggaan. Het is dweilen met de kraan open voor de Franse autoriteiten. Als er geen serieuze oplossing komt voor de migrantenstroom, dan zullen de kampen ontruimd moeten blijven worden en wordt de angst alleen maar groter. Natuurlijk hebben de Fransen dat volledig aan zichzelf te danken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties