Waar moslims de meerderheid zijn, komt onderdrukking: christelijke gouverneur Jakarta veroordeeld

Waar moslims de meerderheid zijn, komt onderdrukking: christelijke gouverneur Jakarta veroordeeld

Vandaag is Basuki Tjahaja Purnama, gouverneur van Jakarta, veroordeeld tot twee jaar straf vanwege blasfemie. Basuki, ook wel Ahok genoemd, heeft volgens de rechtbank de islam beledigd en stelt daarbij een hogere straf dan dat het Openbaar Ministerie eiste. Dit is volgens veel conservatieve islamisten in Jakarta een heilig teken. Syamsu Hilal, lid van een anti-blasfemiegroepering, is zelfs erg blij met de hogere straf: “We zijn er nu getuige van dat de rechter een vertegenwoordiger van God is geworden, dat de rechter het recht heeft laten zegevieren.”

Ja, waar komt dat nu toch vandaan, die uitspraak? Het is toch de religie van de Vrede en Tolerantie? Je zou toch zeggen dat de rechter onafhankelijk moet zijn en niet de vertegenwoordiger van God? Lijkt verdacht veel op de fundamenten van Sharia-recht! Des te meer omdat veel moslims al tegen het aantreden van Ahok waren omdat volgens hen moslims niet door niet-moslims geleid mogen worden.

Op Radio 1 legt Wim Berkelaar nog even uit dat waar moslims de meerderheid hebben er voor de rest geen rust is. ''Denk maar aan Marokko. Daar kan je ook niet uitgesproken atheïst zijn.'' Presentator Tijs van den Brink probeert dan nog allemaal nuance erin te brengen, maar de kern blijft natuurlijk gewoon waar. In de wereld van vandaag komt die onderdrukking op minderheden vooral vanuit islamitische landen. Dit moet ons in Nederland ook aan het denken zetten.

De Tweede Kamer heeft demissionair-Minister Koenders de gegeven om in Indonesië en Brussel te pleiten voor de vrijlating van Ahok. Een heel erg goed plan, maar het is nog verstandiger om te leren van deze casus. Wim Berkelaar heeft een uitstekend punt en er moet voorzichtig omgegaan worden met de toestroom uit islamitische landen. De tolerantie die wij in de Westerse wereld nu hebben, is tolerantie voor de intoleranten. Of het nu wel of niet cultureel gebonden is, dat maakt niet uit. We moeten kritisch zijn op dit soort ontwikkelingen en niet vanuit 'plichtsgevoel' of 'schuldgevoel' kritiekloos zoveel moslims opnemen in ons voornamelijk christelijk werelddeel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer