Waar moslims de meerderheid zijn, komt onderdrukking: christelijke gouverneur Jakarta veroordeeld

Geen categoriemei 09 2017, 21:00
Vandaag is Basuki Tjahaja Purnama, gouverneur van Jakarta, veroordeeld tot twee jaar straf vanwege blasfemie. Basuki, ook wel Ahok genoemd, heeft volgens de rechtbank de islam beledigd en stelt daarbij een hogere straf dan dat het Openbaar Ministerie eiste. Dit is volgens veel conservatieve islamisten in Jakarta een heilig teken. Syamsu Hilal, lid van een anti-blasfemiegroepering, is zelfs erg blij met de hogere straf: “We zijn er nu getuige van dat de rechter een vertegenwoordiger van God is geworden, dat de rechter het recht heeft laten zegevieren.”
Ja, waar komt dat nu toch vandaan, die uitspraak? Het is toch de religie van de Vrede en Tolerantie? Je zou toch zeggen dat de rechter onafhankelijk moet zijn en niet de vertegenwoordiger van God? Lijkt verdacht veel op de fundamenten van Sharia-recht! Des te meer omdat veel moslims al tegen het aantreden van Ahok waren omdat volgens hen moslims niet door niet-moslims geleid mogen worden.
Op Radio 1 legt Wim Berkelaar nog even uit dat waar moslims de meerderheid hebben er voor de rest geen rust is. ''Denk maar aan Marokko. Daar kan je ook niet uitgesproken atheïst zijn.'' Presentator Tijs van den Brink probeert dan nog allemaal nuance erin te brengen, maar de kern blijft natuurlijk gewoon waar. In de wereld van vandaag komt die onderdrukking op minderheden vooral vanuit islamitische landen. Dit moet ons in Nederland ook aan het denken zetten.
De Tweede Kamer heeft demissionair-Minister Koenders de gegeven om in Indonesië en Brussel te pleiten voor de vrijlating van Ahok. Een heel erg goed plan, maar het is nog verstandiger om te leren van deze casus. Wim Berkelaar heeft een uitstekend punt en er moet voorzichtig omgegaan worden met de toestroom uit islamitische landen. De tolerantie die wij in de Westerse wereld nu hebben, is tolerantie voor de intoleranten. Of het nu wel of niet cultureel gebonden is, dat maakt niet uit. We moeten kritisch zijn op dit soort ontwikkelingen en niet vanuit 'plichtsgevoel' of 'schuldgevoel' kritiekloos zoveel moslims opnemen in ons voornamelijk christelijk werelddeel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten