Zaandam gaat preventief fouilleren tijdens uitgaansavond

Natuurlijk moest daar wel eerst een 16-jarige voor sterven.

De gemeente Zaandam heeft laten weten dat er zaterdagnacht preventief gefouilleerd wordt in het centrum van de stad. De reden voor deze maatregel is de dood van de 16-jarige Nick Bood. Die werd in de nacht van 29 april doodgestoken door een stel onverlaten van resp. 15 en 18 jaar oud.

De ene tiener werd dus vermoord door twee andere tieners. Vreselijk.

Om te voorkomen dat zo’n drama nog een keer kan gebeuren laat burgemeester Vreeman weten dat hij het uitgaanscentrum van Zaandam als “veiligheidsrisicogebied” heeft aangewezen. Hij legt uit:

“Het is schokkend te zien dat jongeren blijkbaar met een mes op zak de stad ingaan. Met de dood van deze jongen als vreselijke uitkomst. Door preventief te fouilleren willen we een beter beeld krijgen hoeveel mensen ’s avonds met een wapen op zak lopen. Maar vooral is dit een signaal dat dit onacceptabel is: wapens horen niet op straat en wapens horen zeker niet bij een gezellig avondje uit.”

Dat klopt helemaal, maar er moeten helaas wel enkele kanttekeningen bij worden gemaakt:

1. Als het probleem zo groot is in Zaandam dat deze maatregel genomen moet worden, waarom werd er dan niet eerder ingegrepen?

2. Indien het antwoord op bovenstaande vraag is ‘maar toen hadden we geen directe aanleiding’ dan betekent dit dus dat het een incident was. Waarom je preventief fouilleren als er een keer een incident gebeurt? Dat kan overal immers gebeuren. Zaandam had dan gewoon vreselijke pech.

Er zijn dus twee mogelijkheden: of Vreeman overdrijft óf hij heeft helemaal gelijk, maar had al veel eerder moeten ingrijpen, vóór de arme Nick vermoord werd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. hans-e-pans

  Daar hebben we hier in Nederland een spreekwoord voor, “Als het schaap verdronken ik dempt men de put”.

  Misschien is deze ook wel van toepassing, “Horen, zien en zwijgen”.

 2. Peter Selie

  Etniciteit van de daders is vastgesteld als een stel onverlaten.

 3. HaZ

  Media verzwijgen dat het Marokkanen waren die de 16-jarige Nick dood staken.
  Vader van beste vriendje van NickBood bevestigt: het waren Marokkanen die de 16-jarige hebben dood gestoken. Daarom zijn media bewust vaag.
  https://twitter.com/steen020/status/859088100131295236

 4. Peter Selie

  Zweden heeft een rehabilitatieprogramma opgestart om de terug kerende ISIS jihadisten en andere extremisten te begeleiden, onderwijzen, financieel ondersteunen en huisvesting.

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-isis-fighters-city-lund-returning-jihadis-housing-job-education-benefits-reintegration-a7371266.html

 5. Peter Selie

  Ruud Vreeman (PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zaanstad. In maart 2017 zal de zoektocht naar een nieuwe burgemeester hervat worden. Dat moet natuurlijk óók weer zo’n rooie rotzak worden, reken maar dat deze rooie jihadisten knuffelaar in een spagaat heeft gezeten om het preventief fouilleren dit weekeind in te voeren, het liefst had deze knettergekke wegkijkende PvdA’er alle etnische onverlaten van stiletto’s voorzien om de moslim gemeenschap niet op de lange tenen te trappen.

  https://pbs.twimg.com/media/B9K-YThCAAE-NKC.jpg

  De enige religie die ik respecteer is de islam. De enige profeet die ik bewonder is de profeet Mohammed.

  -Adolf Hitler

 6. Babaji538

  Prachtige foto!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.