Zo repareer jij zelf je iPhone!

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een gebruikt toestel te nemen. Met name onder de Apple gebruikers is dit een populaire trend die zich steeds verder ontwikkeld. Uit onderzoek van Tweakers blijkt dat inmiddels meer mensen een tweedehandse iPhone hebben dan een nieuwe.

De iPhone is een van de meest populaire merken onder de Nederlanders. Tegenwoordig bezit 1 op de 4 Nederlanders een iPhone en dat is een behoorlijk percentage. In tegenstelling tot andere merken is de levensduur van een iPhone langer en blijft daardoor ook de waarde van het toestel een stuk hoger.

Meer reparaties door langere levensduur
Door de relatief lange levensduur en het toenemend aantal mensen die kiest voor een tweedehands toestel (zeker sinds de BKR registratie geldt bij het afsluiten van een telefoonkrediet) stijgt ook het aantal iPhone reparaties binnen Nederland. Tegenwoordig komen er dan ook steeds meer mogelijkheden voor het repareren van je iPhone. Een groot voordeel van de iPhone is dat de reparatie tarieven een stuk lager liggen dan bij de concurrenten. Zo kost een iPhone 6 scherm reparatie bij de meeste reparateurs rond de €100,- en een Samsung Galaxy S5 reparatie ruim boven de €200,-. Een opkomende trend binnen Nederland is het zelf repareren van iPhone.

Zelf repareren van je iPhone
Het zelf repareren van je iPhone klinkt voor veel mensen als iets onwerkelijks. Al die kleine onderdeeltjes uit elkaar halen lukt mij toch nooit? Met behulp van de juiste hulp zoals bijvoorbeeld: een uitgebreide handleiding, de juiste onderdelen en daarnaast het juiste gereedschap kom je heel eind! In de video’s die online beschikbaar zijn is namelijk stap voor stap te zien hoe je zelf een kapot onderdeel kunt vervangen voor een nieuwe. Met de uitgebreide iPhone reparatie handleidingen van FixjeiPhone is het zelfs voor niet techneuten mogelijk om het alsnog te je kapotte iPhone te fixen! En wanneer je er niet uitkomt helpt een van de reparatie specialisten je een handje verder.

Het zelf repareren van je iPhone kan ook nog eens behoorlijk schelen in de kosten, een iPhone 6 scherm vervangen is al mogelijk voor rond de €50,-. Wanneer je zelf je iPhone gaat repareren is het altijd belangrijk dat je kiest voor hoge kwaliteit onderdelen, zo behoud je de kwaliteit die je bent gewend van je Apple device.

Andere mogelijkheden
Naast het zelf repareren van je iPhone kun je natuurlijk ook langs de plaatselijke reparateur gaan of je iPhone laten repareren bij Apple. Zeker binnen de garantie is het verstandig om bij Apple langs te gaan voor het van je garantie. Daarnaast bieden zij de reparatie ook nog eens tegen een aantrekkelijk tarief aan (mits je aan de voorwaarden doet). Lees voordat je naar Apple toe gaat altijd goed de voorwaarden bij de reparatie mogelijkheden van Apple.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Arubano

    Ik heb toevallig 3 weken geleden de accu van een iPhone 5s vervangen. Speciale tools en accu via Amazon gekocht voor ongeveer $40. En niet in 2 minuten, volgens de video, maar in 10 minuten, want dikkere vingers dan de video man, alles voor elkaar.
    Dochter heel blij en werkt weer prima. Nu ik de tools heb ga ik dat ook bij de andere toestellen doen in de toekomst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.