Aboutaleb verzet zich tegen ongebreidelde asielinstroom, landelijke PvdA zegt: “meer!”

In het vandaag gepubliceerde interview met de Rotterdamse burgervader Ahmed Aboutaleb in het AD en het Parool pleit hij voor een ‘andere visie’ op het Vluchtelingenverdrag. 

Aboutaleb is goed bezig, dat mag gezegd worden. Deze morgen schreven we bij DDS nog over uitspraken van de burgemeester van PvdA-huize in het kader van de formatie. Hij vindt namelijk dat het maar eens afgelopen moet zijn met het uitsluiten van de PVV. Onderaan het artikel van vanochtend staat dat Aboutaleb sommige dingen net iets scherper ziet dan zijn collega’s in Den Haag.

En warempel, daar doet de burgervader vandaag nóg een stevige uitspraak! Deze keer in een gecombineerd interview met het AD en het Parool. Aboutaleb pleit in dit interview voor een grondige herziening van het Vluchtelingenverdrag van 1951. Hierin zegt hij heel scherp:

“Solidariteit betekent niet: nog meer ongecontroleerde migratie. Daar is het draagvlak te beperkt voor”

Dat heeft hij goed gezien. Echte solidariteit bestaat natuurlijk niet uit het binnenhalen van veel te veel mensen uit andere werelddelen. Welke vluchteling zit er nu op te wachten om terecht te komen in een samenleving waar het niet goed meer gaat, juist, door een teveel aan vluchtelingen? Daarbij is het Vluchtelingenverdrag van oorsprong ook helemaal niet bedoeld om op deze manier ingezet te worden. Ook dat verwoordt Aboutaleb heel snedig:

“Het Vluchtelingenverdrag is ooit gemaakt voor die ene politiek vluchteling uit Moskou die naar Zweden wil vluchten. Nu laten we dat verdrag fungeren als een doorgeefluik voor miljoenen mensen. Daar is het niet voor bedoeld.”

De uitspraak van Aboutaleb over het Vluchtelingenverdrag kan helaas niet rekenen op steun vanuit de landelijke partijtop. Die laat bij monde van Attje Kuiken, kamerlid voor de PvdA fractie in de Tweede Kamer, aan de Telegraaf weten dat de PvdA helemaal niet voor wijziging van het Verdrag is:

De Tweede Kamerfractie van de PvdA is er niet voor dat het vluchtelingenverdrag wordt aangepast. Dat laat Kamerlid Attje Kuiken weten nadat de Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb het verdrag zaterdag ’een doorgeefluik voor miljoenen mensen’ heeft genoemd. Wel beaamt ze dat ’solidariteit’ alleen mogelijk is „als er ook duidelijke grenzen gesteld worden.” Zo pleit Kuiken ervoor dat er naast meer geld voor ontwikkelingssamenwerking, een „verstandig Europees en Nederlands vluchtelingenbeleid” gevoerd wordt. „Wij denken dat dat kan zonder het verdrag aan te passen.”

Dus de PvdA denkt dat het migrantenprobleem prima kan worden ingedamd met het Verdrag dat dit probleem mogelijk maakt in de hand. Bijzonder! Paul Hekkens, cultureel antropoloog, schreef in 2015 een zeer duidelijk artikel over het verouderde Vluchtelingenverdrag van 1951. Hierin legt hij perfect uit waarom het Verdrag uit 1951 nu absoluut niet meer werkt. Ik zou mevrouw Kuiken willen adviseren dit artikel te lezen alvorens zulke oliedomme uitspraken te doen. En Aboutaleb? Die laat vandaag zien dat hij zijn huiswerk beter doet dan de hele PvdA-kliek in Den Haag bij elkaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Guus Geluk

  Asscher weg, Aboutaleb erin: VVD/CDA/D66/PvdA.

  1. swetsnek

   hahahan ja dat had je graag lullo maar gaat zeker niet gebeuren

   1. corfo

    swetsnek.
    Ik geloof werkelijk dat die Guus G. begint te “kantelen” !!
    Of zou hij/zij nog steeds in z’n lange witte jurk zitten te typen ?

 2. WWW

  Natuurlijk veel te laat, het kwaad is al geschied. Daarnaast wil Aboutaleb nog steeds asielzoekers, alleen niet zo veel tegelijk. Gewoon proberen popie jopie te spelen, maar ondertussen blijft het een wolf in schaapskleren. Heel het vluchtelingenverdrag opzeggen, het werkt namelijk niet, en heeft alleen de eerste 20 jaar gewerkt. Vervolgens is het verdrag alleen maar misbruikt.

 3. Sniper666

  Nederland is vol vol vol TE vol. Met reeds zoveel mensen per kilometer kwadraat is het niet verstandig om nog meer mensen binnen te trekken. Zeventien miljoen is meer dan genoeg.

 4. van Urk

  Is Aboutaleb de enigste integreerde moslim in dit land of zo? Hij begint met de dag meer Nederlander en conservatiever te worden.

  1. Guus Geluk

   De PvdA, CDA en SP zijn gezuiverd van alle slecht geïntegreerde moslims. Die zitten immers allemaal bij DENK. Best wel handig.

   1. Floris

    O, waren er slechts 3 slecht geïntegreerd?

    Uilskuiken…

    1. Guus Geluk

     Nee, zij hebben hun achterban meegenomen.

     1. Floris

      “Toen de politieke en de sociale toestand zich tegen hem begonnen te keren, is de als moslim geboren en getogen auteur zijn islamitische land ontvlucht, waarna hij een aantal jaren reisde alvorens in Europa een toevluchtsoord te vinden. Omdat hij twee levens heeft geleid, waarvan het tweede in Nederland, bekijkt hij de Nederlanders en hun aandoenlijke optreden, hun misplaatst optimisme en hun gedesoriënteerde drang tot verantwoording van een kant waar zij zelf een een dode hoek in hun blikveld hebben.
      De auteur toont aan dat de Nederlanders, als ze in hun beleid tegenover de moslims, en misschien ook tegenover zichzelf, geen drastisch andere koers gaan varen, onvermijdelijk hun eigen cultuur te gronde zullen richten, die dan zal worden verdrongen door de cultuur van de islam. En in het ergste geval zullen zij moeten constateren dat ze hun toch al verstikkend kleine landje letterlijk hebben weggegeven. De auteur belicht zijn onderwerp vanuit diverse invalshoeken en toont met behulp van vele voorbeelden aan dat wat een vergezochte speculatie lijkt in feite al nabije toekomst is.”

      http://www.dbnl.org/tekst/raso001onde01_01/raso001onde01_01_0001.php

      Dit is verplichte literatuur voor jou, Guusmensch. Volgende week vrijdag examen.

 5. Ni28

  Aboutaleb begrijpt beter waarom de PvdA bijna verdwenen. Het top begrijpt het nog steeds niet. Aboutaleb zou op zoek moeten gaan naar een ander partij. En waarom horen wij nog niets van DENK en verwanten? Vinden die het goed of kunnen zij niet praten van de honger?

  1. corfo

   Ni28.
   Voor Denk is dit “hogere wiskunde”; zij begrijpen er niks meer van, die dwazen uit het Rifgebergte.

 6. rosmalen53

  Mooi en slim gespeeld,Ascher was geen succes en nu gauw die Marokaan naar voren schuiven zodat mensen erin trappen met z’n stoere praatjes om de klotepartij weer groot te maken.wat zijn mensen toch stom

  1. Sniper666

   @ rosmalen53

   Precies!

  2. Peter Selie

   Ja rosmalen zó denk ik er ook over, op deze manier kan de islamist Aboutaleb op een groot gedeelte van de meer dan 1 miljoen in Nederland wonende moslims rekenen, dat is mooi meegenomen voor de rotte klote partij van hem.

 7. Sniper666

  Kijk hoe de mocro’s over Aboutaleb denken. Het is een schande dat zijn dochters met kaffirs gaan!

  –> http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-5397368-burgemeester-aboutaleb-beide-dochters-zn-met-kafirs-niet-moslims-vandoor-gegaan.html

 8. corfo

  Aboutaleb bezigt on-PvdA-achtige uitspraken, hoewel hij doorgaans betrouwbaar op mij overkomt, begin ik nú toch wel te twijfelen aan hem.

 9. Ritter

  De meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen naar Noord/West Europa komen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) en daarvoor de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om Noord/West Europa te bereiken.

  Vaak jonge mannen die , zoals de feiten aantonen, vaak hun leven lang in de uitkering belanden en onderhouden moeten worden door de belastingbetaler.

 10. HW

  Tijd voor weer een afstraffing voor de PvdA. Nederlanders willen niet nog meer avonturiers, we hebben de buik vol.
  We zien liever dat onze ouders goede zorg krijgen via de WMO ipv allerlei bijstandsuitkeringen naar gelukszoekers of vakantie vierende asielzoekers.

 11. RoodGevaar

  De Marokkaanse burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb Ahmed (m; PvdA) zou eigenlijk lijsttrekker moeten worden bij de laatste verkiezingen, maar de partij hield vast @ de judeo-christelijke tradities in Nederland en liet Lodewijk Asscher het vuile werk opknappen; derhalve 29 zetels verlies.
  Als de geachte Abu minder vluchtelingen wil in ons land wat doet hij dan nog hier?
  Opgedonderd! of zoals deze nagemaakte linkspoot zelf zou zeggen Pleur dan op!!!

 12. Sniper666

  Even off topic, zie ik nu dat er op NPO 2 een rammedan journaal is??? WTF !!!!!!

 13. Ngatimoto

  Kuiken is een domme gans. Weet helft van de tijd nauwelijks waar zij het over heeft. Dit blijkt iedere keer weer als er een debat met haar is. Zij staat te hakkelen en zoekt naar woorden. Wanneer het niet wil lukken en dat komt vaak voor, dan wordt ze nog kwaad ook.
  Wat Aboutaleb betreft, die ziet natuurlijk dat ‘zijn’ Rotterdam een stad vol armoede en kriminalitiet aan het worden is. Daar kun je nauwelijks trots op zijn. Het gebeurt ook nog eens onder zijn ‘watch’.

 14. Peter Selie

  De enige manier om de islamisering wat tegengas te geven is de PVV in de nieuwe regeringscoalitie, maar een cordon sanitaire staat dat in de weg. Wie nu nog niet door heeft dat Nederland geen echte democratie is doet zich er goed aan om een psychiater te consulteren, die met een hand vol pilletjes de verdwaalde geest voorgoed op een zijspoor doet zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.