Anti-democratisch Duits parlement steunt nieuwe censuurwet: ‘haatzaaiende’ verhalen moeten verwijderd worden

Ah ja. Als Duitsers érgens in uitblinken dan is het natuurlijk in censuur. Vraag Sophie Scholl maar.

Het vrijheidshatende Duitse parlement gaat kei-hard optreden tegen alle berichten op sociale media die door snowflakes eersteklas als ‘haatzaaierij,’ ‘bedreigingen’ of ‘nepnieuws’ beschouwd worden. De Bundestag stemde vandaag namelijk in met een wet die eist dat Facebook en Twitter dat soort berichten binnen 24 uur verwijderen als iemand ze erop wijst dat de berichten niet voor iedereen plezant zijn. Doen ze dat niet dan riskeren de sociale media-giganten een boete tot 50 miljoen euro.

Ja, dat lees je goed: 50. Miljoen. Euro.

Het moge duidelijk zijn dat iedereen die ook maar een beetje waardering heeft voor het vrije Internet ‘erg kritisch’ is over deze achterlijke wetgeving. Ten eerste is het immers niet aan bedrijven om te controleren of elke individuele bijdrage ‘wel kan’, en ten tweede is er ook nog eens zoiets als de vrijheid van meningsuiting.

Nou ja, niet meer in Duitsland — dat blijkt — maar hopelijk nog wél in de rest van Europa.

Zoals een wijs man ooit zei: de fascisten van de toekomst zullen zich antifascisten noemen. Dank aan het Duitse parlement dat ze dat vandaag maar weer eens bewezen hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. swetsnek

  Dan zit er maar 1 ding op de regering van Duitsland afsluiten van het internet zit niks anders op haha

  1. Hetzalwelweer

   hahahaha…ja idd….eerst tol gaan heffen op de “autobahn” en nu wordt surfen op fake nieuws ook ineens strafbaar….

  2. Ali Yas

   Als ik Google was, zou ik heel Duitsland afsluiten van Facebook en Twitter. Je hoeft als private partij zulke boeterisico’s niet te nemen.

 2. Ruud562

  Gaan die duitse politiekcorrecten nu ook moskeeën sluiten waar haat-imans volop vrijuit hun gif kunnen uitdragen en waar zij van die zogenaamde gematigde moslimaanhang meer dan tweehonderd procent draagvlak ondervinden?

  1. Hetzalwelweer

   Nein nein nein…..Mutti Merkel hat das verboten!!! Deutsche raus und ausländer rein.

 3. Dragonmaster969

  het moet niet gekker worden

 4. Sniper666

  Het internet bevalt de ‘powers that be’ maar zeer matig. Elke keer komen er via internet berichten naar buiten die ze liever onder de pet houden. Aan dat gedoe moet hoognodig een eind komen, hebben ze bij de oosterburen bedacht. Het zal dus niet lang meer duren voordat Mutti Merkel schoothond Rutte gaat bellen met de boodschap dat DDS achter slot en grendel moet. Muilkorven die handel voordat de rest van Nederland deze website ontdekt.

  DDS, huur alvast een server ver buiten de EU die op geen enkele manier is plat te leggen. Leve de VVM.

  1. Hetzalwelweer

   idd sniper…ook de DDS zal dit moeten begrijpen, want geen reclame op deze site zou een doodvonnis zijn. De media bepaalt wat er wel of niet op het net komt, fake nieuws of niet. En wie bepaald dat? wat is fake en wat niet?
   De reguliere media zoals de staats tv die alles er maar in moet pompen….zo is het en anders niet of de mening van het volk? Steeds meer grote media bedrijven kopen de kleine op….omdat ze hun bek moeten houden. De stem van het volk moet verdwijnen omdat de elite graag zichzelf hoort praten.

  2. Constant Verkouwe

   Sniper,
   weet je dat tot op de dag van vandaag in het uiterste oosten van NL de mensen nog steeds de haring zouter willen dan aan de kust/havenplaatsen ? Dat komt omdat het vroeger 2 dagen duurde om ze naar het oosten te vervoeren en de voor hen bestemde haringen dus meer gepekeld werden. Praat ik over 100 jaar terug en langer. Zo ging het vroeger (resenter, pakweg 50 jaar terug) ook met info, er ging vaak gewoon een paar dagen overheen.
   Als tegenwoordig Ronny Brunswijk in Langetabbetje (Suriname) een scheet laat, kunnen wij dat in NL desnoods binnen een minuut weten. Dus ik kan me wel voorstellen dat de eu en de regeringen niet erg gecharmeerd zijn dat tegenwoordig hun sneue plannetjes per direct uitlekken.

 5. Dragonmaster969

  die news gestapo ist wieder da

 6. Hetzalwelweer

  “de fascisten van de toekomst zullen zich antifascisten noemen”. De linkse radicalen zullen vele malen gevaarlijker worden dan die van rechts. De knuffelvluchtelingen zijn veel gevaarlijker dan de ubersturmbahnfuhrerikweetvanniks mannetjes. We leven straks in een wereld die tegenovergesteld is. De politiek wil dat wit zwart gaat haten. De politiek wil dat een niet moslim een moslim gaat haten. We worden tegen elkaar opgezet omdat anders het verdeel en heers verhaal niet op zal gaan. Mensen word is wakker….Zolang er maar negatief over je gepraat wordt zullen mensen je ook zo behandelen. Praat negatief over een Marokkaan of een Turk… en ze zullen je altijd haten…waarom?? Dat heeft met eer te maken…er valt in dit land geen eer te behalen wanneer je een buitenlander bent. Ze praten negatief over jou….dus waarom zou ik mij moeten aanpassen in een land dat negatief over mij praat???

  1. Ali Yas

   [q]Praat negatief over een Marokkaan of een Turk… en ze zullen je altijd haten[/q]

   Lekker is dat dan! Maar laten we eerlijk zijn: hun lievelingsboekje (bijna 100% van de Marokkanen is mohammedaan) praat voortdurend negatief over iedereen die geen mohammedaan is. Dáár komt de haat van moslims jegens niet-moslims vandaan.

   Maar dat is niet alles. Veel Afrikanen zijn gewoon niet al te slim en daardoor maken ze minder kans. Dat geeft hen het gevoel dat ze hier gediscrimineerd worden. Hun religieus gemotiveerde minachting voor het Nederlandse recht en de criminaliteit die daar het gevolg van is maakt die situatie nog slechter. Wat kunnen wij daaraan doen? Aaien over de bol, positieve discriminatie? Ja dát zal hun gevoel van eigenwaarde versterken, maar niet heus!

   1. Kodi

    Wat niet geschikt is voor ons level playing field zal hier nooit integreren. Wat niet inpasbaar is zal alleen maar ellende voortbrengen. Ze zullen terug naar een habitat moeten wat wel aan hun level playing field kan voldoen. Als dat inhoudt dat ze Nederland moeten verlaten, dan moet dat maar gebeuren.

  2. Kodi

   Hier een verslagje van iemand die 15 jaar met Marokkanen heeft gewerkt. Enthousiast begonnen met een multikulclubje. Bittere ervaringen keer op keer hebben haar uiteindelijk ertoe gedreven leden uit deze risicogroep voortaan te mijden. Aan positieve benadering geen gebrek. Aan wat ze ervoor terug kreeg des temeer gebrek. We kunnen hun gejank over discriminatie dus naar de kliko verwijzen, want hier blijkt andermaal geen sprake te zijn van discriminatie van onze kant, maar van diskwalificatie van hun kant. En helaas is dit niet incidenteel, want omdat er een patroon in te herkennen valt is er sprake van iets structureels. Er is gewoon structureel iets mis met hun mentaliteit.
   https://pbs.twimg.com/media/CeDxfEuW4AA5Oro.jpg

   1. Kees

    Lees eens het blad Het Laatse Nieuws van afgelopen zaterdag. Wat je daar leest over het marokkaanse tuig, ongelooflijk!

 7. Ben Zine

  Typisch Duits… Gründliche Maßnahmen !!! Reinhard Heydrich had zich hier niet voor geschaamd (jawel, nog een godwin). Duitsland wordt weer fascistisch, maar dan in de policor variant.

 8. Ni28

  Door het kost wat kost goedpraten van de moslims wordt de allochtone bevolking de mond gesnoerd. Censuur, politiestaat, ja, ook een wijze om allemaal gelukkig te lijken. In dat geval wordt het ondergrondse vuurtje goed aangestoken. Nederland met de hondje Mark zal braaf volgen in een Pavlov reactie.

 9. tarquesh

  De vrijheid van meningsuiting mag zolang artikel 1 niet word geschonden.

  Met de Duitse wet mag je alleen uitkomen voor je lievelingskleur.
  Ik sta achter geel, want er zijn bloemen die deze kleur hebben.

  Straks is het verboden om je passie over een vette V8 te verkondigen, waarmee je een heerlijke laag co2 uitblaast.

 10. Peacepipe

  Dit is natuurlijk een vóóraankondiging van een verbod op de Koran. Dat is tenslotte de ultieme verspreider van een háátzaaiende ideologie! Toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.