Daarom is er geen vrede: Palestijnen vernoemen plein naar moordenaar van 22 kinderen

Heb je je ooit afgevraagd waarom er na meer dan een halve eeuw nog steeds geen vrede kan bestaan tussen Israël en de Palestijnen? Nou, dat komt dus door dit soort haatzaaiende acties die een vreedzame oplossing voor het conflict alleen maar verder wegschoppen.

Ooit was Israël een prachtige plek waar joden, moslims en zelfs christenen in vrede konden samenleven, maar na de opleving van het gekunstelde Palestijnse nationalisme en de heropleving van de jihad is daar een einde aan gekomen. Onder Israëlisch leiderschap is het land prachtiger, groener en welvarender dan ooit tevoren, maar die vreedzame coëxistentie is ver te zoeken tegenwoordig.

De oorzaak daarvan ligt bij dit soort walgelijke en contraproductieve acties. In 1974 vermoordde de Palestijnse terrorist Khaled Nazzal maar liefst 22 Israëlische kinderen en vier docenten bij een aanslag op een school in Ma’alot. In elk normaal ‘land’ zou zo iemand verafschuwd worden, maar niet in de Palestijnse gebieden: hij werd als een held onthaald, en krijgt nog steeds de best mogelijke behandeling van de autoriteiten daar.

Daar is vandaag nog even een schepje bovenop gedaan. Zoals het CIDI bericht heeft men daar namelijk besloten om vrolijk een nieuw plein naar deze kindermoordenaar te vernoemen. Normaal gesproken vernoem je zulke plekken naar belangrijke historische leiders, wetenschappers of mensen die het belang van anderen voor dat van zichzelf stelden. Aangezien de Palestijnen als volk echter totaal geen geschiedenis hebben – die term is bedacht om het afnemen van Israëlisch land legitiemer te doen klinken – hebben ze helemaal niet zulke mensen, en moesten ze het kennelijk maar doen met zo’n terrorist ofzo.

Maar zonder gekkigheid: dit is nou precies het probleem. Of je nu vindt dat de Palestijnen een goed recht op een eigen staat hebben of niet, of je Israël nu steunt of niet: de huidige politiek van terrorismeverheerlijking in de Palestijnse gebieden is onacceptabel. Dat men Nazzal daar als zogenaamde ‘vrijheidsstrijder’ ziet kan ik me ergens nog voorstellen, maar hoe kun je in hemelsnaam iemand verheerlijken die tientallen kinderen vermoord heeft? Dat kun je onmogelijk nog een goede zaak noemen. Helaas groeit een hele generatie Palestijnen (en Arabieren in het algemeen) op met het idee dat het doden van joden geen misdaad, maar juist het hoogst haalbare is. Als het kinderen zijn krijg je eigenlijk nog bonuspunten. Men wordt daar van jongs af aan geleerd dat alles wat niet islamitisch is vernietigd moet worden, en deze vernoeming is daar slechts de zoveelste stap in.

Deze uitspraak heeft zijn actualiteit helaas dan ook nog lang niet verloren: zolang de Palestijnen meer waarde hechten aan de dood van joden dan aan het leven van hun eigen kinderen, komt er nooit vrede.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Nasrani

  Kuzu en de palestijnen. Wat is de overeenkomst? De islam. Dan weet je wel genoeg. Niks vreedzaam maar een hoop ellende.

  1. Ali Yas

   Ja, maar het is in Nederland toch niet gewoon openlijk de islam te fileren. Dat moet echt meer gebeuren, zodat de moslims die hier wonen er afstand van kunnen nemen. Zoals de zaken er nu voor staan krijg je meer respect als je de islam aanhangt dan als je die afwijst. De wereld op z’n kop.

 2. Floris

  “De oorzaak daarvan ligt bij dit soort walgelijke en contraproductieve acties.”
  —————————————————
  Neen. Islam is de oorzaak. Zie art 11 HvH.

  Dit is een gevolg. Wel is het zo dat er een vicieuze cirkel van geweld is ontstaan (van beide kanten) waar geen eind aan zal komen totdat één van de twee het loodje legt. En dat zie ik niet zo snel gebeuren dus gaat het tot in het oneindige door.

  1. Hendriekus

   Nee, de oorzaak ligt in de politiek van het Westen en de Westerse kolonie Israel en de permanente schendingen van het Volkenrecht die in die alliantie plaatsvinden.

   Er wordt door sommige waarnemers vurig gehoopt dat de oorzaak ligt bij de islam, dat ontslaat ons namelijk van de verplichting ons eigen aandeel in de ellende in het Midden Oosten onder ogen te zien.

   1. Nasrani

    Verder wel helemaal lekker?

    1. Hendriekus

     Inhoudelijk nog iets te melden?

     1. swetsnek

      Niet voor jou ss er wim ga lekker ergens anders spelen doe ons een lol

    2. IJscoman

     Nasrani, Hendriekus heeft er al eerder en vaker blijk van gegeven dat hij niets weet noch snapt van de ontstaansgeschiedenis van Israel en de haat en nazi-mentaliteit die het verdere Midden-Oosten in zijn greep houdt. Hendriekus is volledig gehersenpoeld door de Palmaffia-propaganda en het zicht op de werkelijke gebeurtenissen kwijt. Hij adoreert de islam en zijn weg-met-ons mentaliteit weerspiegelt in zijn voortgaande zelfbeschuldigingen t.a.v. het ‘Westen’.

     Zielig is het wel.

     1. Hendriekus

      Deze bijdrage bevat geen enkel inhoudelijk argument. Dus daar gaan we maar niet op in.

      Dit is geen schoolplein met scheldende kinderen.

   2. Ali Yas

    Vertaling van de bijdrage van Hendriekus:

    Nee, de oorzaak ligt in de politiek van Arabische staten en de beerput Palestina, waar corruptie en mensenrechtenschendingen regel zijn.

    Er wordt door sommige waarnemers vurig gehoopt dat het vernietigen van Israël de wereldvrede brengt, zodat we er niet op hoeven te letten hoe de islam die zelfde wereld langzaam maar zeker vergiftigt.

   3. van Urk

    Het is alleen jammer dat de Arabs die toen nog geen Palestijnen heetten met het schenden van het volkenrecht mee waren begonnen.

 3. Nederlandse_Patriot

  Je kinderen gebruiken voor pro-Palestina terreurpropaganda. Stay classy.

  1. Ritter

   Nederlandse_Patriot

   Hamas heeft kinderkampen waarin kinderen worden getraind. Zo worden kinderen ingezet tegen de strijd tegen Israël.

   Hamas summer camp for children
   http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/israeli-palestinian-relations/hamas-summer-camp-for-children-22831

   1. Nederlandse_Patriot

    En dan te bedenken dat er bepaalde partijen zijn in Nederland die Palestina als volwaardige staat willen erkennen.

    1. Hendriekus

     Een grotere ramp is dat we Israel steunen in hun beleid land te roven van het Palestijnse volk. Dat de Palestijnse staat niet wordt erkend is een schandaal.

     1. IJscoman

      Hendrik, er bestaat geen Palestijns volk. En dat weet je. Israel rooft geen land van de Pallies. En er bestaan geen bezette gebieden, hooguit betwistte gebieden. Leve Israel, de enige democratie te midden van een inktzwarte poel van moslimterreur, dictatuur en corruptie.

     2. Hendriekus

      De Palestijnen bestaan volgens IJscoman ook niet. In zijn kringen worden ze liever zwerfarabieren genoemd die geen recht van bestaan hebben.

 4. Ritter

  Het fundamentele probleem is dat de islamitische wereld weigert Israël te erkennen.

  Het uiteindelijk doel van de islamitische wereld blijft de vernietiging van Israël. Dat is al een aantal keren geprobeerd maar het leger van Israël is te sterk gebleken.

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

 5. Ritter

  Netanyahu en Trump maken korte metten met erfenis Obama

  Israëlbeleid VS is niet meer gebaseerd op leugens, maar op feiten en bewijs

  https://opiniez.com/2017/06/22/44266/

  1. Guus Geluk

   Jouw Grote Held sloot een miljoenendeal met de Saoedi’s, geen bijster goede vriend van Israël. Ik zou Trumps beleid dan ook met een grote korrel zout nemen.

  2. Hendriekus

   Opiniez.

   😉

 6. Peter Selie

  Wat is er mis met het aanzetten tot intense afkeer van een religie als de activiteiten of het onderwijs van deze religie zo schandalig, irrationeel of beledigend is voor de mensenrechten ze verdienen intensief te worden gehekeld.

  -Rowan Atkinson

  1. Sniper666

   @ Peter Selie

   +++++

 7. Marija

  Het misbruiken van kinderen om je eigen gelijk te willen halen,
  zegt héél wat over de mensen die dat doen.

 8. monach

  De enige helden in de koran zijn de terroristen. Vandaar ook dat dit moordzuchtige tuig vereerd worden door het verbinden van hun namen aan pleinen en straten.

  1. Hendriekus

   De Koran wordr door islamofoben net zo verkracht als de antisemieten dat deden met de Talmoed.

   Racisten hebben de leugen nodig als brood.

   1. Peter Selie

    ☑ Geschikt voor discussies op joop.nl

 9. Roughwood

  Oorzaak en gevolgen natuurlijk allemaal de schuld van Israël hè, links Nederland?
  Daarom een stukje duiding voor onze Palestinaknuffelaars met een selectief geheugen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aanslagen_in_Isra%C3%ABl

  http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20terreuraanslagen.htm

 10. Seneca

  @Hendriekus
  De koran wordt net zo door islamofoben verkracht als de Talmoed door de anti semieten.
  a: het woord islamofoob bestaat niet (wordt door linkse gehersenspoelde idioten gebruikt) en anti semieten slaat niet perse op Joden. het woord antisemiet slaat op de semitische volkeren zoals Joden en Arabieren. U bent geen antisemiet want u bent pro Arabier/palestijn. u bent zoals al uw collega reaguurders uit de linkse verdomhoek, anti judaist en anders niets. dus aub niet de verontwaardigde pias uithangen, is verdomd ongeloofwaardig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.