kuzu ozturk

Muiterij binnen DENK: afdeling Breda noemt partijtop 'ondemocratisch en intransparant'

Geen categoriejun 23 2017, 8:00
Valt DENK nu al uit elkaar? Het lijkt er in ieder geval op dat de Nederlandse islampartij bij de aakomende gemeenteraadsverkiezingen van binnenuit opgevreten zal worden.
Het mort stevig binnen de Nederturkse partij DENK. Het is algemeen bekend dat de heren Kuzu en Öztürk hun partij met harde hand ergeren en daarbij zelden of nooit dankbaar zijn voor de steun waarvan sommige mensen toch zo gek zijn om het te geven. Hét toonbeeld van de onenigheid binnen de partij is natuurlijk het vertrek van Sylvana Simons: hoewel haar racismeroepende ideeën 100% daar thuis waren, hield ze het toch voor gezien: de top zou haar totaal hebben laten vallen toen een stel malloten haar leven bedreigden. Ze was binnen no-time verdwenen.
Nu blijkt dat dit geen geïsoleerd incident was. De Volkskrant heeft namelijk een brief in handen die de afdeling Breda onlangs naar de partijtop gestuurd heeft, en de boodschap daarin is niet mals. Breda was de allereerste lokale afdeling die de schreeuwpartij oprichtte. Dat deden ze natuurlijk om lokaal makkelijker mensen en stemmen te werven voor hun verwerpelijke ideeën bij de parlementsverkiezingen, maar ook om alvast een basis te leggen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De partij wil namelijk - de gruwel! - mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in meerdere grotere steden om ook op lokaal niveau dingen te kunnen verpesten voor Nederlanders.
Nou, dat feest gaat dus, in ieder geval in Breda, niet meer door!
In de brief van de afdeling wordt namelijk keihard uitgehaald naar het ondemocratische en intransparante karakter van de partijbobo's in Den Haag. Ze hebben besloten om niet langer voor DENK mee te doen aan de verkiezingen, wat natuurlijk uitstekend nieuws is voor Breda! Lees maar mee:

De afdeling, die zelf niet wil reageren, noemt het gedrag van de partijtop in de brief 'onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft'.

Verderop wordt duidelijk hoe onbeschoft en ondankbaar Kuzu, Öztürk en Azarkan wel niet zijn omgegaan mt hun leden:

Volgens de critici hebben de Denk-Kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan zich na de Tweede Kamerverkiezingen teruggetrokken uit Whatsappgroepen met vrijwilligers, kandidaten en potentiële afdelingen. Öztürk bleef wel, maar reageerde niet of nauwelijks meer. Ook krijgen lokale medewerkers niet of nauwelijks een reactie van de partijtop op telefoontjes of e-mails.

'Ik begrijp dat niet', zegt Ali Tsouli, een van de oprichters van de afdeling Breda. 'De lokale afdelingen waren supergemotiveerd. Dat moet je dan toch warm houden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen?'

Een lokale campagneleider die anoniem wil blijven: 'We hebben er talloze tanks benzine doorheen gedraaid, we hebben geflyerd, we hebben dag en nacht posters geplakt. En nu horen we helemaal niets meer van de partij.

Oftewel: de drie-eenheid van DENK behandelt vrijwilligers die tijd, zweet én geld geïnvesteerd hebben als oud vuil nu ze gezellig met zijn drieën hun plekjes in de Tweede Kamer veiliggesteld hebben. Dat laat maar weer eens zien dat het hen nooit om het verbeteren van Nederland ging, maar om hun eigen baantjes: een partij die echt serieus haar ideeën - goed of slecht - wil verspreiden weet dat het lokale niveau daarvoor cruciaal is en behandelt mensen daar waarschijnlijk met fluwelen handschoentjes, maar toch minstens met een minimaal beetje respect.
Vooral Selçuk Öztürk krijgt er keihard van langs: de schrjvers van de brief beschrijven hem als een soort dictator die alles zelf wil doen, inclusief het managen van lokale afdelingen. "Dat kan niet allemaal tegelijk", aldus Breda.
In ieder geval één Nederlandse stad zal dus veilig blijven bij de aankomende verkiezingen. Nu de rest van dit land nog!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten