De loodgieter in de toekomst

Geen categoriejun 27 2017, 7:00
Hoe zal het leven van een loodgieter er nou eruitzien in de toekomst? Dat is een vraag die menigeen zeker zal bezighouden. Ook in de toekomst zal er behoefte zijn naar een loodgieter of een timmerman. Maar dan zullen ze er toch ook moeten zijn!
Met de trend die er nu heerst in de maatschappij, met het oog op beroepen die als minderwaardig worden beschouwd, zal er in de toekomst zeer zeker een chronisch tekort zijn aan zulke vakspecialisten. In de toekomst zal er dus een probleem ontstaan in de maatschappij voor het verhelpen van problemen.
Zullen de uitdagingen groter worden?
In deze wereld van razendsnelle ontwikkelingen op nagenoeg elk gebied zal het werk van een loodgieter uiteraard ook nog zijn uitdagingen hebben. De grootste blijft echter het aanbod aan loodgieters. De meeste jongeren kiezen er namelijk niet meer voor om een vak uit te oefenen en willen graag alsmaar verder studeren. De persoon met de meeste titels is de winnaar en zal ook het meest in aanzien zijn. Het hebben van hooggeschoold kader is nou eenmaal ook heel belangrijk voor een samenleving, maar wie zal er dan overblijven om de rest van het werk te doen. Als er eenmaal geen vakmensen zijn zullen eenvoudige problemen zoals een defecte CV, een verstopping of een bevroren waterleiding in de toekomst zorgen voor onnodig veel ongerief. De beste doctoren of juristen zullen niet in staat zijn het probleem op te lossen. Met het alsmaar groter tekort zullen heel wat werkzaamheden in de samenleving veel meer tijd en geld vergen dan nodig. De grootste uitdaging zal zijn om genoeg jongeren te motiveren om te kiezen voor een loodgietersopleiding.
Hoe kunnen we hier verandering in brengen?
Om in te kunnen spelen op de toekomst zal er dus zeker langzaam maar zeker een mentaliteitsombuiging gewenst zijn vanuit de samenleving. De gedachte dat je alleen met een universitaire opleiding mee telt in de samenleving zal niet meer van jongs af verteld moeten worden. Als vakman heb je meer dan genoeg opties om een goede positie binnen de maatschappij te bekleden. Het zijn de prestaties die er zullen gelden op de werkvloer, niet de mate van scholing. Een loodgieter kan dus veel hoger in aanzien zijn dan een academicus die er verder niets van bakt.
De loodgieter in de toekomst zal zich dus in een werkgebied bevinden die heel wat meer uitdagingen te beiden zal hebben dan heden ten dage. De snelle ontwikkelingen op het gebied van de techniek zal er ook voor zorgen dat er regelmatig bijgeschoold zal dienen te worden. Ook zullen de opleidingsniveaus veel hoger moeten komen te liggen. Het beroep van een loodgieter zal er dus heel anders uitzien waarbij het opleidingsniveau zeker niet onder zal doen met dat van een gemiddelde universiteitsopleiding.
Ben je woonachtig in Rotterdam en ben je zelf op zoek naar een loodgieter --> Loodgieter Rotterdam
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten