Dictatoriale Juncker wil landen straffen als ze geen asielzoekers opnemen

Hongarije en Slowakije verdienen straf, vindt Jean-Claude Juncker. De reden? De landen weigeren asielzoekers op te nemen die nu in Italië en Griekenland verblijven.

Heeft Jean-Claude Juncker weer eens naar de fles gegrepen? De voorzitter van de Europese Commissie draait weer eens helemaal door. De opperbaas van de EU wil namelijk hoge straffen gaan opleggen wanneer landen weigeren om hun grenzen te openen voor asielzoekers die arriveren in Griekenland en Italië.

Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)
Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)

Verreweg de meeste asielzoekers komen binnen in Griekenland en Italië, vaak met bootjes. Hoewel veel van hen vervolgens doorreizen naar rijke landen in West-Europa (zoals Nederland) zijn er ook veel die blijven hangen in Zuid-Europa. Brussel wil daar een einde aan maken met een “verdeelsysteem” voor vluchtelingen. Elke lidstaat van de Europese Unie zou dan verplicht een door Brussel te bepalen aantal vluchtelingen moeten opnemen.

Zo’n verdeelsysteem slaat natuurlijk helemaal nergens op. Landen moeten zelf bepalen voor wie ze hun grenzen openstellen, de EU heeft daar niets mee te maken. Bovendien heeft zo’n systeem geen enkele zin wanneer nog steeds duizenden migranten Griekenland en Italië blijven binnenkomen. De Europese buitengrenzen staan wagenwijd open, en op die manier kunnen we blijven doorgaan met het verdelen van vluchtelingen over alle landen.

Hoewel Hongarije en Slowakije tégen het verdeelplan stemden, moeten ze nu toch vluchtelingen uit Italië en Griekenland overnemen. 1300 moeten er naar Hongarije, Slowakije krijgt er 800. Als ze dit weigeren, krijgen ze wat Juncker betreft een juridische procedure aan hun broek.

Wie nu nog gelooft dat de EU democratisch is, moet zich laten nakijken. Tegen de wens van de landen zelf wil de ongekozen Juncker Hongarije en Slowakije dwingen om migranten op te nemen. Doen ze dat niet, dan zwaait er wat, dreigt Juncker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ritter

  Deze landen kijken naar Noord/West Europa en willen de rotzooi die ze daar zien als gevolg van de (vaak illegale) massa immigratie in eigen land voorkomen. Daar kan ik ze geen ongelijk in geven.

  Deze landen hebben geen z.g “no-go” gebieden; weinig moskeeën; geen Sharia rechtbanken zoals in Engeland; geen dingen zoals kinderhuwelijken en vrouwenbesnijdenissen; enzovoorts. En dat willen ze zo houden.

  Het verdeelplan is natuurlijk dweilen met de kraan open. Want als een groep is verdeeld staat er weer een andere groep klaar om verdeeld te worden. Dat zal zo doorgaan zolang de illegale massa immigratie blijft doorgaan en de asielzoekers Europa blijven instromen.

 2. Sniper666

  Het is heerlijk in Hongarije. Weleens geweest? En nu wil die idioot Jean-Claude Juncker als een soort opper EU dictator bijv. dit land dwingen om gajes op te nemen? Ga toch fietsen. Wie denkt hij wel dat-ie is?? Het stijgt de EU bobo’s werkelijk naar hun kop al die paleizen, wining & dining op kosten van de EU burger.

  Die Jean-Claude Juncker is een heel smerig mannetje. Hij heeft er bijv. wel voor zorg gedragen dat er een grote belastingvlucht mogelijk was via het dwergstaatje waar hij vandaan komt. Jammer dat hij niet stierf in de herfst van 1989 na dat verkeersongeluk. Hij is nog nooit gestikt in een leugentje naar goed katholiek gebruik. Verder gebruikt hij slim de spaghetti techniek om de EU mensch murw te krijgen. Quote: ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er is besloten, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg terug meer is.’

  Mede onder zijn regeringen floreert Luxemburg als financieel centrum in Europa en als veilige haven voor zwart geld. Juncker verdedigt jarenlang met succes het Luxemburgse bankgeheim. Pas als de internationale druk op zijn land te groot wordt, staakt Juncker zijn verzet tegen meer openheid over wie er spaar- en andere tegoeden in het Groothertogdom hebben.

  –> https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/30/wat-wist-commissievoorzitter-juncker-10719850-a1561015

  Door de belastingvlucht via Luxemburg te faciliteren zal hij in bepaalde kringen niet stuk kunnen vermoedelijk. Na onderzoek werd Juncker niet hard aangepakt. Veel Europarlementariërs spraken juist hun waardering uit over de voorstellen die de Europese Commissie onder zijn leiding heeft gedaan om belastingontwijking aan te pakken. Juncker noemde er twaalf, variërend van maatregelen tegen witwassen tot pogingen om tot een gezamenlijke belastinggrondslag voor multinationals te komen. Hij wist natuurlijk precies hoe het werkte… Hij zit er zelf vuistdik in.

  Op 11 juli 2013 diende Juncker bij de Groothertog zijn ontslag in nadat het Luxemburgse parlement een eindrapport van een onderzoekcommissie had goedgekeurd, waarvan de conclusie luidde dat Juncker nalatig was geweest bij zijn controle van de Luxemburgse inlichtingendienst SREL en dat hij daarvoor de politieke verantwoordelijkheid draagt.

  En uitgerekend dit sujet wil anderen nu de les lezen??

 3. Sniper666

  Nog een pagina over hetgeen in Luxemburg allemaal mogelijk is op financieel gebied:

  –> https://www.icij.org/project/luxembourg-leaks

 4. Guus Geluk

  De titel impliceert dat Juncker lidstaten wil straffen, indien zij onvoldoende asielzoekers opnemen. Dat is echter niet het geval. Er is sprake van een juridische procedure, dat is niet een dictatoriale weg.

  Bovendien moet het plan nog worden goedgekeurd door de EC.

  1. Nederlandse_Patriot

   Dus? Het feit dat hij het überhaupt in zijn hoofd haalt om juridische procedures te verzinnen voor landen die niet genoeg asielzoekers binnenlaten, is schandalig.

   1. Guus Geluk

    De afspraak van het verdelingsschema werd in 2015 gemaakt door de Europese leiders. Het zou oneerlijk zijn als Nederland, Duitsland of Frankrijk, méér vluchtelingen zoudem moeten opnemen dan Hongarije of Slowakije. Ofwel we nemen allemaal vluchtelingen op, ofwel we nemen allemaal geen vluchtelingen op.

    1. nogmaals

     Kennelijk heeft Guus (gelet op zijn tweede “ofwel”) toch nog wel enig verstand!
     Ik kies ook, en velen met mij, voor deze mogelijkheid.

     1. Guus Geluk

      Als we het beleid van de Europese Unie zien, heeft opvang in de regio, altijd de voorkeur gehad. De deals met Turkije, de financiële steun aan Jordanië en Libanon, de afspraken met Afghanistan. De EU geeft, zo zie ik dat, dus blijkbaar ook de voorkeur aan geen vluchtelingen.

    2. Kodi

     Dan is de keuze gauw gemaakt. We nemen geen asieleisers op.

     1. Guus Geluk

      De EU heeft die ook liever niet, getuige haar beleid.

    3. toetssteen

     @GG
     Met open grenzen is zulks een blabla opmerking en dat weet u en die bobo’s in Brussel als geen ander! Het is alzo een wassen neus!
     Maar goed, lekker betalen voor blabla ligt lekker in het gehoor bij socialisten. Succes, het vorige Rijk ging ook uit als een nachtkaars. Als andermans geld op is, stopt het en rest anarchie.
     Joh, wie weet worden we nog een heerlijk kalifaat!!! Da’s dik genieten joh voor de handel enzo. Prima voor de economie ook!

  2. Ni28

   Wacht maar tot uw droom een nachtmerrie wordt.

   1. Guus Geluk

    Het belangrijkste is dat de Europese Unie een scheiding der machten kent: de wetgevende macht, een soort van uitvoerende macht en een rechterlijke macht. Het is dus uitgesloten dat de macht ooit bij één persoon in handen ligt. Voorts wordt het Europees parlement en de Europese Raad verkozen.

    Aan de benoeming van eurocommissarissen, schort wel het één en ander. Deze zijn weliswaar gekozen, maar niet gekozen voor de functie van eurocommissaris. Er is een gebrek aan democratie, maar een dictatuur is het zeker niet.

 5. TheGrimReaper

  Beste Guus,

  “De titel impliceert dat Juncker lidstaten wil straffen, indien zij onvoldoende asielzoekers opnemen. Dat is echter niet het geval. Er is sprake van een juridische procedure, dat is niet een dictatoriale weg.

  Bovendien moet het plan nog worden goedgekeurd door de EC.”

  Dapper geprobeerd, maar dan TOCH NOG even DEZE ERBIJ (met dank aan Sniper666):

  “Quote: ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er is besloten, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg terug meer is.’

  En na die zgn. “rustperiode” (waarin dus NIETS gebeurt, simpelweg omdat we TE LAF ZIJN om er iets tegen te doen) worden de plannetjes gewoon doorgedrukt.
  Dus: laten we onze borst maar nat maken, en vooral stil blijven staan bij wat Pim Fortuyn jaren geleden al riep (iets met 5de colonne….).

  1. Guus Geluk

   Indien het werkelijk tot een juridische procedure komt, maakt de raadsman een besluit, GrimReaper. De raadsman is onafhankelijk.

 6. HW

  Dat dronken, dictatoriale dropje uit Brussel zou eerst maar eens heldere regels op moeten stellen en illegalen onmiddellijk terug moeten sturen, voordat dat hij met dubbele tong uitspraken doet.
  Zorg eerst voor rust in eigen huis en dan kun je overleggen wat te doen.

  Hij mag ook aftreden!!!!!!!!

  1. Kodi

   Aftreden lijkt mij zijn enige juiste optreden.

 7. Ni28

  Juncker moet haar baas Merkel gaan beter dreigen. Zij heeft tegen alle regels voor de vluchtelingenstroom gezorgd. Niet de landen die nu daar slachtoffer van zijn. Zeker de Visegrad landen hebben daar terecht niets mee en zijn de enige die zich tegen keren en zorgen ervoor dat er tenminste een stukje Europa vrij blijft van de islamieten. Bovendien valt er niets te halen daar voor de immigranten daar, die willen daarheen niet eens komen. Het domme Westen is een aanlokkelijke optie nummer 1 en dat weet die dronkaard Juncker ook wel. En kijk hoe deze landen steeds onveiliger worden door deze toestroom en nog houden zij niet mee op. Domme Juncker, gevaarlijke Merkel.

 8. Kodi

  We zullen nog eens mee gaan maken dat Juncker besluit om een EU-legermacht op de Visegradlanden af te sturen indien zij bij daad aangeven wèl nog waarde te hechten aan hun soevereiniteit, identitiet, vrijheid, leefbaarheid e.d. Waar de EG oude stijl ooit is opgericht mede om de Westeuropese landen te beschermen tegen de expansiezucht en agressie van het Sovjet-communisme en om te voorkomen dat Sovjet-tanks in onze eigen landshoofdsteden binnen zouden rollen zoals in 1956 ooit in Hongarije en in 1968 ooit in Tsjecho-Slowakije is gebeurd, begint het er steeds meer op te lijken dat na het verdwijnen van het communisme en de Sovjet Unie deze in Brussel zijn gereïncarneerd in de vorm van het Vierde Rijk de EUSSR. Het is Juncker weer eens volledig in zijn bol geslagen.

 9. joost2

  Juncker houdt zich niet bezig met het feit, dat de hardwerkende Nederlandse belasting betaler in 2015 en 2016 meer dan 90.000 asielzoekers heeft opgevangen, daarvoor bijna 2 miljard aan belastinggeld heeft moeten opbrengen.

  Ik begrijp de nood van de ergste oorlogsvluchtelingen en daarvoor moet ruimte zijn om deze mensen te helpen.

  Maar diegenen die allemaal komen met de modernste IPhone en eigenlijk in grote getale gelukszoekers c.q. economische vluchtelingen zijn, daar wil ik niet voor werken.

  Bovendien zal het ten koste gaan van de kwaliteit van ons eigen leven in Nederland.

  Juncker vind ik een onbetrouwbare demagoog en een non-valeur.

 10. Kodi

  Wie zegt dat Hongarije niet gul is met asiel? Maar ze maken wel onderscheid tussen een ons vijandig gezinde invasiestroom en echte vluchtelingen.

  Orban opent grenzen voor westerlingen die “politieke correctheid en neoliberalisme” ontvluchten

  De Hongaarse premier Viktor Orban wil de grenzen van zijn land openstellen voor burgers van Westerse landen die het “neoliberalisme, de politieke correctheid en de goddeloosheid” in hun land willen ontvluchten.

  “Elke door angst bevangen Duitse, Nederlandse, Franse (en) Italiaanse politicus of journalist, elke tot het verlaten van zijn Heimat gedwongen Christen (…) is welkom”, zei Orban.

  Haast traditioneel haalde de leider van de Fidesz-partij uit naar de “liberale media” en de internationale mensenrechtenorganisaties. Beide instanties werken volgens hem samen om “honderdduizenden migranten” aan Europa “uit te leveren”.

  Bron: Belga

 11. Ni28

  Die foto laat twee lachende debielen zien nadat zij thee hebben gedronken met hun islamitische bazen.

 12. Ruud562

  De elite van de landen in de EU hebben zich middels verdragen verplichtingen opgelegd.
  Verplichtingen die niet zij maar het volk moeten ondergaan.Dat daarmee hele samenlevingen aan ten ondergaan deert ze niet, zij (de elite) zal er geen last van hebben.
  Kortom, alle aantoonbare verschijnselen van een dictatuur!
  Tja, en als er dan een leider voor het behoud van zijn volk en vaderland opkomt dan hangt die!

 13. Bes Tolen

  In de tijd is wel duidelijk geworden dat de EU graag met Luxemburgers werkt. Andersom heeft dat ook betekenis. Luxemburg kan zich daardoor handhaven als financieel centrum zonder lastig te worden gevallen. Het zou beter zijn als zowel de grootste landen met hun gebrekkige te repareren democratieën als de heel kleine eens aangepakt zouden worden. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Dan telt ineens onafhankelijkheid wel. We mogen hopen op wat afscheidingen zodat bepaalde landen wat kleiner worden. Hopen op bij voorbeeld een onafhankelijk Catalonië of dito Noord Italië. De positie van de midden grote landen zou er sterker van worden. En die kleintjes dadelijk aanpakken als ze de kluit belazeren bijvoorbeeld als vluchthaven voor belastingontduiking.

  Het zou goed zijn als Nederland in plaats van provincies een paar stevige landsdelen, stel vier, krijgt waarbij veel bevoegdheden en geld (en dus ook werk) vanuit Den Haag naar die landsdelen toe gaan. Als dan moet er ook naar worden gezocht dat indien ongewenst de EU moeilijker kan ingrijpen. Nu is het zo dat Nederland na Malta het meest gecentraliseerde land is binnen de EU (Basis de oudere samenstelling van de EU dan. Hoe het met alle nieuw toegetreden staten zit, weet ik niet.).
  Nederland moet zich veel meer toeleggen op economische contacten met het West Duitse gebied waarvan de oostelijke helft van Nederland zal kunnen profiteren. Onder meer door betere infrastructuur. Richting de oostgrens gaat het in Nederland economisch steeds slechter.

  We hebben ook de EU, die als zodanig centralistische tendensen oproept. Ophoping van wat ook, zie je steeds meer in alle heel grote landen in de wereld en dat is ongezond. De EU zal dat ook overkomen. Dat moet worden tegen gegaan.
  Linkse en rechtse politici klagen wel over ophoping van geld bij weinigen maar alleen al hun inzichten en kennis zijn ontoereikend om tot verstandige oplossingen te komen. Sterker, ook waar die voor de hand liggen, falen die politici. Het soort politici, dat nu de lakens uitdeelt, is van een miserabel soort. Het al decennia durende politiek correcte klimaat staat daar voor.

 14. Sniper666

  Nog een leuk feitje over Juncker? Zijn vrouw is de dochter van een nazi figuur. Er is meer over te vinden, maar lees maar mee;

  https://www.thesun.co.uk/archives/news/879172/juncker-familys-link-to-nazi-regime/

 15. Lambertus

  Juncker ziet zichzelf als de Erdogan van het Groot Europese Rijk, waarbij Erdogan nog democratisch aan de macht gekomen is en Juncker dus niet.
  De EU heeft in 2004 Frontex opgericht met als taak: controles van de buitengrenzen en de terugkeer van niet-EU-burgers naar hun land van herkomst.
  Dat gebeurd dus niet, want we importeren niet-EU-burgers!
  Toen heeft dezelfde EU -Frontex in 2014 Mare Nostrum gelanceerd wat 9 miljoen per maand kostte om bootvluchtelingen te redden. Dat liep zo uit de hand dat Italië na ruim 8 maanden al 120.000 bootvluchtelingen ,rijker’ was.
  Toen in 2015 maar operatie Triton, met als doel: Grensbewaking, geen hulp en reddingsacties. Maar de werkelijkheid is dat we kansloze gelukszoekers met dure Marine schepen als veerpont op gaan halen en in Italië aan wal zetten.
  Meestal jonge kerels, die het vertikken om hun eigen land op te bouwen met kinderen als propagandamiddel voor alle Gutmenschen.
  En nu Victor Orban in Budapest gaan vertellen dat dit ook zijn probleem is?? en als je het niet doet krijg je straf!?
  En dezelfde boodschap gaan brengen in Polen, Slowakije, Oekraïne, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië, Estland, Letland, Litouwen,………… Hahahahahahahahaha.

  1. Kodi

   Die vegen hun reet af met Juncker’s boodschap en nemen er geen een op. En gelijk hebben ze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.