Eindelijk! Defensie start onderzoek naar integriteit VVD’er Henk Kamp

Vandaag bevestigt het ministerie van Defensie in de Telegraaf dat er een onderzoek wordt gestart naar de handel en wandel van demissionair VVD-minister Henk Kamp. 

Of nou ja, wandel, het gaat om zijn privé-auto. Want dat is waar het even misging met Henk Kamp. Vanuit zijn woonplaats Diepenheim (Overijssel) bracht hij zijn Audi TT helemaal naar Leusden voor een onderhoudsbeurtje. Henk Kamp zei ooit: ‘Oost-Nederland past bij mij.’ Dat is mooi, maar die vlieger gaat dus even niet op als het om een navigatiesysteempje gaat. Twee medewerkers van Defensie werden namelijk ontslagen vanwege het aannemen van giften. Ze werden vervolgens woest omdat Henk Kamp, de baas zelf, minstens zoveel giften ontving!

Voor wat het waard is uiteraard, maar Defensie kondigt nu aan onderzoek te gaan doen naar de integriteit van minister Kamp. Defensie schakelt daar een bestuurlijk zwaargewicht voor in: Roel Bekker. Die was voorheen secretaris-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En Roel heeft er kijk op. Hij schreef in 1996 het boek: “Ja vriend, de ene dienst is de andere waardig. Enige beschouwing over de integriteit van overheidsfunctionarissen.”

Dat wijst er vooralsnog op dat het ministerie het onderzoek serieus neemt. Laten we hopen dat we geen getuige gaan worden van klassenjustitie en dat de rechter er straks gedegen rekening met houdt dat de heer Kamp een behoorlijke voorbeeldfunctie heeft. Of zou het de rechtszaal niet halen? Ik ben bang van niet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Standaardbinnen

  Het is een goede zaak dat de kwestie even goed wordt uitgezocht maar het lijkt me wel over klein bier te gaan.

 2. Ben Zine

  Het zal wel weer geen VVD-er zijn…

 3. Guus Geluk

  Defensie neemt de zaak serieus, mooi.

 4. HaZ

  Nu is Henk Kamp wel een VVD’er maar schat hem toch wat slimmer in dan de doorsnee leugenaar bij dienst partij. Henk zit meer op het niveau van Annie “Ik doe niet aan bonnetjes” van D66 http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/elitaire-cda-europarlementarier-doet-zielig-geschokt-door-kritiek-op-weggegooide-bonnetjes/.
  Zowel bij Pon in Leusden als bij huize Kamp in Diepenheim staan uiterst effectieve shredders. Een glas, een plas, het was !

 5. Paaldanseres

  “Dat wijst er vooralsnog op dat het ministerie het onderzoek serieus neemt.”
  Glas, plas… en alles blijft zoals het was. Hypocriete huichelaren.

 6. Adriaan

  Niet één politicus is eerlijk. Ze zijn allemaal hetzelfde. Het is niet hun eigen geld, dus wat zou het? Die enkele eurootjes dat het kost, daar kraait toch geen haan naar? Vies, smerig, corrupt, eigen belang. Allemaal!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.