Eindelijk! Defensie start onderzoek naar integriteit VVD'er Henk Kamp

Geen categoriejun 17 2017, 11:00
Vandaag bevestigt het ministerie van Defensie in de Telegraaf dat er een onderzoek wordt gestart naar de handel en wandel van demissionair VVD-minister Henk Kamp.
Of nou ja, wandel, het gaat om zijn privé-auto. Want dat is waar het even misging met Henk Kamp. Vanuit zijn woonplaats Diepenheim (Overijssel) bracht hij zijn Audi TT helemaal naar Leusden voor een onderhoudsbeurtje. Henk Kamp zei ooit: 'Oost-Nederland past bij mij.' Dat is mooi, maar die vlieger gaat dus even niet op als het om een navigatiesysteempje gaat. Twee medewerkers van Defensie werden namelijk ontslagen vanwege het aannemen van giften. Ze werden vervolgens woest omdat Henk Kamp, de baas zelf, minstens zoveel giften ontving!
Voor wat het waard is uiteraard, maar Defensie kondigt nu aan onderzoek te gaan doen naar de integriteit van minister Kamp. Defensie schakelt daar een bestuurlijk zwaargewicht voor in: Roel Bekker. Die was voorheen secretaris-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En Roel heeft er kijk op. Hij schreef in 1996 het boek: "Ja vriend, de ene dienst is de andere waardig. Enige beschouwing over de integriteit van overheidsfunctionarissen."
Dat wijst er vooralsnog op dat het ministerie het onderzoek serieus neemt. Laten we hopen dat we geen getuige gaan worden van klassenjustitie en dat de rechter er straks gedegen rekening met houdt dat de heer Kamp een behoorlijke voorbeeldfunctie heeft. Of zou het de rechtszaal niet halen? Ik ben bang van niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten