Emile ‘Clown’ Roemer komt naar buiten na gesprek met formateur, eist dat VVD en CDA “elkaar loslaten”

Zijn standpunt is niet veranderd.

SP-leider Emile Roemer heeft vijf kwartier gesproken met formateur Herman Tjeenk Willink. Als voorspeld heeft dat onderonsje helemaal niets opgeleverd. Roemer weigert nog steeds zaken te doen met de VVD en dringt erop aan dat VVD en CDA “elkaar loslaten” zodat er een links kabinet kan komen geleid door Sybrand Buma.

Nee, dat is geen grap. Zo wereldvreemd is deze oppersocialist écht.

Hij doet dus net alsof het ook een mogelijkheid is dat de VVD zonder het CDA een coalitie vormt, maar dat is rekenkundig gezien natuurlijk volstrekt idioot. Als de VVD het CDA aan de kant schuift hebben de liberalen verder helemaal geen mogelijkheden meer. Roemer weet dat natuurlijk ook wel. Het gaat hem er dan ook om om het CDA los te weken van VVD, zodat zijn gedroomde socialistische revolutie er alsnog komt.

Nou, slecht nieuws voor Roemer: dat gaat van z’n lang-zal-die-leven niet gebeuren. Hij kan zoveel luchtkastelen bouwen als hij wil, maar nut heeft het allemaal niet. Nou ja, behalve dan voor ons; het geeft ons immers de mogelijkheid om hem weer eens lekker uit te lachen, wat natuurlijk altijd prettig is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Peter Selie

  Nog even beste Emile dan schuiven jouw politieke vrienden en de gematigde policoristen de formatie door na het zomer reces, maak je niet druk het is, en je weet het maar al te goed het is all show no go!

 2. Sniper666

  Weer een verloren formatie dag.. Verkiezingen NU !!

 3. Sniper666

  OFF TOPIC. Wat is er toch aan de hand in de Filipijnen? Het blijkt zeer lastig voor het leger om de stad Marawi weer terug te pakken op die ISIS malloten.

  –> https://www.nd.nl/nieuws/buitenland/eenheden-vs-helpen-filipijnen-in-strijd-tegen.2706884.lynkx

 4. loes530

  ik wil ook nieuwe verkiezingen

 5. HaZ

  Een van de weinige politici die Rutte het liefst ziet vertrekken, waarvoor hulde uit het land !

 6. Guus Geluk

  Roemer profiteert van deze kabinetsformatie. Door een samenwerking met de VVD te blokkeren, kan hij zich profileren als een sterk, socialistisch leider. Niet het windvaantje dat Diederik Samson was. De Socialistische Partij ondergaat zodoende niet het rampzalige lot als de PvdA.

 7. CJD

  Als SPer zie ik misschien alles door een roze bril maar kom op, zelfs al ben je tegen de gedachtegoed van Roemer moet je in ieder geval toegeven dat hij de enige politicus is die ruggengraat heeft en niemand illusies geeft door tijdverspilling

 8. Paaldanseres

  Dat hele formeren is een groot schijnproces. Vooral niet doen wat de kiezer wil. Zielige, slappe kut vertegenwoordigers van de Nederlandse bananenrepubliek.

 9. van Urk

  Ik merk wel op dat links niet wil regeren (PvdA) met zulk belachelijke eisen(Groen Links, SP) of arrogant gedrag (D66). Misschien moet VVD en CDA al die linkse partijen gaan loslaten.

 10. Peter Selie

  Hans Nijenhuis, hoofdredacteur Algemeen Dagblad

  https://youtu.be/srgVLzTVdPY

 11. Standaardbinnen

  Tjeenk Willink voert de rituele dansjes nauwgezet uit. Inmiddels is de SP afgestreept en de komende dagen gaan we opnieuw de CU afstrepen.

  Daarna is de druk op de PvdA voldoende opgelopen om tot echt formeren te kunnen komen.

  Het is allemaal tamelijk voorspelbaar.

  http://www.volkskrant.nl/politiek/tjeenk-willink-nu-verder-met-christenunie-of-pvda-sp-variant-is-geen-optie~a4500990/

  1. swetsnek

   En badend in het zweet werd hij wakker hahaha kletsmajoor ga wat nuttigs doen

 12. Ni28

  Stel je voor dat naar Roemer zou geluisterd worden. Roemer als de Nederlandse Maduro. En Nederland omgetoverd tot Madurodam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.