Getver! ‘Saté’ op Bali blijkt hondenvlees

Tyler Allen (bron: Flickr)
Foto: Tyler Allen (bron: Flickr)

Heb je weleens een heerlijk sateetje gegeten op Bali? Nou. Lees dit dan vooral niet.

Echte dierenliefhebbers weten dat er geen meer loyale en vriendelijke dieren zijn dan honden. Ze zijn werkelijk geweldig. Ze houden zielsveel van je, zijn dolblij als je ze ook maar een beetje aandacht geeft, en zijn elke keer dat ze je weer zien razend enthousiast. Honden zijn top.

Blijkbaar denken ze daar op Bali net een beetje anders over. Of, misschien beter gezegd, daar ‘waarderen’ ze honden om heel andere redenen:

Wel eens een sateetje gegeten op Bali? Dan bestaat de kans dat je hondenvlees hebt verorberd, in plaats van kip of varken. Straatverkopers die de gegrilde spiesjes verkopen, maken de snack vaak van straathonden die onder erbarmelijke omstandigheden in de voedselindustrie terechtkomen. De dieren worden op straat opgejaagd, om vervolgens in kooien te worden gestopt. Uiteindelijk worden ze gedood en wordt hun vlees op straat verkocht.

Dat beweert Animals Australia tenminste. Die dierenwelzijnorganisatie deed onderzoek naar vlees van straatverkopers op het populaire toeristeneiland. En wat bleek? Nietsvermoedende toeristen eten daar regelmatig hondenvlees. Die arme dieren worden op gewelddadige wijze opgejaagd, gevangengezet en vervolgens bruut geslacht: één van de favoriete methoden van de hondenslachters is door de arme beesten dood te knuppelen. Oh ja, en sommige honden worden gedood door middel van vergif.

Wat is dit voor wanstaltig barbaars gedrag? Ik ben ervan overtuigd dat je mensen die een hekel aan honden hebben absoluut niet kunt vertrouwen. Er is gewoon iets mis met dat soort figuren. Kijk naar een gemiddelde hond: pure liefheid, loyaliteit, en trouw. Als je daar een hekel aan hebt zegt dat meer over jou dan over honden.

Wat dan te zeggen van een volk dat honden systematisch opjaagt, afslacht en vervolgens op eet? Want ja, dat het systematisch is wordt nog eens bevestigd doordat restaurants op Bali ook maar al te vaak hond serveren. Restaurants. Quasi-nette eetgelegenheden. Hondenvlees!

Het zal wel weer heel politiek incorrect van me zijn, maar voor zo’n ‘cultuur’ kan ik werkelijk geen enkele vorm van sympathie opbrengen. Honden eten. Walgelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Saté hondenvlees? En wat is dan de saus?

 2.   

  Ja voor sommige lieden is een hond haram, nuf said.

 3.   

  Hier een artikel die het verhaal van Michael kracht bijzet.

  http://www.indonesienu.nl/nu-actueel/dog-vlees-handel-in-bali

 4.   

  Hondenvlees is in veel Oost-Aziatische landen normaal: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hondenvlees

  1.   

   In oostelijke delen van Europa komt het ook nog voor al is het clandestien. Maar als er honden verdwijnen zou ik niet snel na de slager gaan voor een worst.

 5.   

  Invalide honden rollen naar buiten, Taiwan, kijk zo kan het dus ook.

  https://twitter.com/ReutersTV/status/872527216348770304

 6.   

  Vreten die peloppors het zelf ook dat vlees van die arme dieren of is dit haram voor hen?

  1.   

   Bali is niet islamitisch. Ik denk dat het voor moslims haram is.

   1.   

    Bali is een onderdeel van Indonesie en speelt een belangrijke rol in die handel zo lees ik in een link hierboven, dus…..

    1.   

     Dus? Ik kan me niet voorstellen dat moslims hond eten. Bali exporteert onder andere naar Ambon, wat ook niet islamitisch is.

     De andere landen in Oost-Azië waar hond wordt gegeten zijn niet islamitisch.

 7.   

  Ach, waarvan dacht je dat ze hotdogs maken dan?

 8.   

  Al jaren doen de geruchten de ronde dan Chinezen zwerfkatten vangen en verwerken in hun menu.

 9.   

  Sommige Afrikaanse landen daar staat AAP op het menu.

  https://annettelemaire.wordpress.com/category/de-wrede-mens/

  Allemaal nog eet smakelijk.

  1.   

   Ik kan het je nog gekker vertellen. In Taiwan aten ze (nu is het verboden geloof ik) verse apenhersens in speciale restaurants. Dat ging als volgt: onder tafel werd een levende aap in een klem gezet en werd de bovenkant van de schedel er af gezaagd. Vervolgens werd de schedelinhoud leeggelepeld.

   Die chinezen zijn buitengewoon wreed.

   1.   

    Daarna aten ze een broodje aap.

    ;)

    1.   

     Ik weet dat van een zakenrelatie die zeer veel in Taiwan kwam, wijsneus.

     Heb even gegoogled en sommige sites zeggen dat het niet waar is. Ik vraag me af hoe goed die sites geïnformeerd zijn. Deze site bevestigt het in ieder geval: http://www.skynet.be/diensten/reizen/dossier/408020/de-hersenen-van-een-aap/slideshow

     1.   

      laat die lul toch floris

     2.   

      Nee Floris, het is niet waar, maar jij gelooft toch heel erg in veel zaken die niet waar zijn?

      Dan kan dit broodje aap-verhaal er toch ook wel bij?

   2.   

    Floris heeft gelijk, ik had al eerder zo’n gruwelverhaal gehoord maar nooit gezien, het hieronder vermelde verhaal bevestigd zijn reactie. Waarschuwing zeer schokkende beelden zelf kon ik het niet aanzien.

    Mensen in Vietnam smullen van hersens van aap
    In veel Aziatische landen geldt het eten van apenhersenen als een delicatesse. Waar of niet waar? Als je de Indiana Jones and the Temple of Doom film hebt gezien weet je dat dit natuurlijk waar is. Nee, het is echt waar en geen verzinsel uit de koker van Steven Spielberg. Alleen als iemand echt bezig is om de hersens uit een aap te krijgen en op te peuzelen is toch niet zo’n gezellig gezicht. je WTF moment van de dag! >>>> http://www.vkmag.com/magazine/mensen_in_vietnam_smullen_van_hersens_van_aap

 10.   

  tja zolang het maar geen varken is he hahaha wat zoek je er ook

 11.   

  Saté anjing of saté jamu, nee dank u!

  1.   

   @ Roughwood

   Een lekkere haring wel?

   1.   

    Tuurlijk, regelmatig. Mag je me ‘s nachts voor wakker maken!

 12.   

  Heet al heel lang sateh andjing, niets nieuws onder de zon.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!