Graainieuws! Subsidieschandaal in Amsterdam waar zelfs VVD’er links van wordt!

I Amsterdam. Onder deze letters zit een laagje goud. Bron: Flickr/Photo by George Rex/CC BY-SA
Foto: I Amsterdam. Onder deze letters zit een laagje goud. Bron: Flickr/Photo by George Rex/CC BY-SA

In Amsterdam bestaat het: topbestuurders van instellingen die subsidie van de gemeente krijgen verdienen meer dan een gemiddelde wethouder.

Het Parool heeft een rondje Amsterdam gedaan. Uit gesprekken met alle politieke partijen blijkt dat de raad in onze hoofdstad genoeg heeft van de exorbitant hoge salarissen die bestuurders van gesubsidieerde instellingen binnen harken. Na het nieuws over de nationale graaidoos Annie Schreijer-Pierik kan dit er ook nog wel bij. Het mag ook, want op 10 juni vieren we natuurlijk Wereldgraaidag.

Het mooiste aan beroepsgraaiers (lijstje via de link) vind ik nog wel dat ze vroeg of laat altijd tegen de lamp lopen. En dan die ophef, prachtig. Puik werk dit keer in Het Parool, van de hand van Michiel Couzy:

Uit een rondgang langs de partijen in de gemeenteraad blijkt dat een ruime meerderheid vindt dat Amsterdam geen subsidie meer moet verstrekken aan instellingen die topsalarissen verstrekken. Ze vragen hierover een debat aan. Een inventarisatie van de gemeente maakt duidelijk dat zeker 37 instellingen die subsidie ontvangen van de gemeente in 2015 meer dan 154.000 euro per jaar betaalden aan een of meer bestuurders. Hiermee strijkt de top meer op dan een wethouder.

Hè, wat jammer nu voor de bestuurders. Deze graaiers kunnen beter deze maand nog een nieuwe auto kopen. Het treurigste detail is misschien wel dat uitgerekend de Stichting Amsterdam Marketing onder vuur ligt over deze kwestie. De stichting is namelijk door de gemeente zelf opgezet! Een prima omweg natuurlijk om ambtenaren te voorzien van een geweldig salaris. Heel spijtig voor ze, dat aan dit feest nu een einde komt. Met dit soort nieuws heeft Amsterdam eigenlijk helemaal geen marketing nodig! De kwestie is zo pijnlijk dat zelfs Marja Ruigrok, fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD, ‘wat linksig’ wordt van de lijst hierboven. Het brengt haar tot de volgende uitspraak:

“Als je je eigen geld verdient, hoef je wat ons betreft aan geen enkele norm te voldoen. Maar hier gaat het om gemeenschapsgeld. Dan vinden wij het wel prudent dat bestuurders zich aan een norm houden.”

PS: Leuk detail: de vereniging van de Maserati-man staat er ook op. En als één graaier over de dam is, volgen er meer


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Waar zelfs VVD’er links van wordt! Nou n.m.m. is de VVD zó links als een draaideur, de partij ideologie wordt alleen vlak voor de verkiezingen met de campagnes van stal gehaald en ze lullen met alle winden mee, vooral lekker Eurofiel op de knieën voor Merkel en Juncker.

  1.   

   Juist, de VVD is geen rechtse partij.

  2.   

   Maar Eurofielie/fobie is niet zozeer een links/rechtsthema, maar nationalist/globalist of populist/traditioneel. De SP was jarenlang de meest Eurokritische partij van Nederland. De VVD is zo rechts als je het maar wil krijgen in Nederland, vooral op economisch gebied. Ik vind het een veelgemaakte fout om de PVV als rechts te bestempelen, omdat ze dat in vele opzichten niet zijn. Ze zijn een conservatieve middenpartij, wat ook niet zo gek is als je ‘het volk’ wil vertegenwoordigen, want mensen zijn vaak behoudend van aard en hun meningen komen bij elkaar opgeteld toch vaak ergens in het midden uit. Ze hebben enkele rechtse en enkele linkse thema’s, maar zijn eigenlijk alleen nationalistisch.

 2.   

  Wat verwacht je in 020? Maar goed dat het weer eens aandacht krijgt. Hoe zit/zat het trouwens met die roodlicht pandjes van heer Asscher? Follow the Money!

  1.   

   En ik dacht nog wel dat alle tukkers niet te vertrouwen waren .mmmmmm tja Amsterdam kan er ook wat van he Sniper

 3.   

  Het Westen heeft het Oosten ingehaald.

  1.   

   Hahahaha goed geantwoord NI28 eerst lopen schreeuwen dat de tukkers niet deugen.
   Nee dit is lekker

 4.   

  Lekker graaien met de topbestuurders.

 5.   

  DEze “stad” heeft op kosten van de gemeenschap Charles Geerts nog rijker gemaakt dan hij al was. Lees;

  –> http://achterhetraamopdewallen.blogspot.nl/2016/03/het-resultaat-van-het-opwaarderen-van.html

 6.   

  Wij huren van de Maserati man :) En het is vreemd want ik lees juist in het NRC een artikel van Auke Kok dat het zo geweldig goed met Amsterdam gaat dat het vervelend wordt. https://twitter.com/SlimK1nd/status/873817018054651904

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!