Henk Krol: “We doen absoluut veel te weinig aan cyberveiligheid.” Daarom: investeer, investeer, investeer

Je kunt niet zeggen dat je voor een sterke defensie bent maar ondertussen tégen investeringen in cyberveiligheid pleiten.

Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over ICT-aanvallen. Een belangrijk onderwerp omdat steeds meer oorlogen op dit front gevoerd en beslist worden. Het is tijd dat de Nederlandse politiek die dreiging ook serieus neemt en er alles aan doet om ons land en volk ook in dit opzicht te beschermen.

Na het debat sprak 50Plus-leider Henk Krol met DDS-filmman Maurits Oussoren. Krol maakt zich terecht grote zorgen over de staat van de cyberveiligheid in Nederland omdat de regering er niet eens bijna voldoende in investeert.

Krol wil terecht dat er meer geld gaat naar het beschermen van de cyberveiligheid door experts (extra mensen, betere technologie, en ga zo maar door) én dat er ook geïnvesteerd wordt in voorlichting. Dat laatste klinkt saai — en normaal gesproken zou ik dat geldverspilling noemen — maar wat veiligheid betreft heeft Krol wel degelijk gelijk. Heel veel schade wordt aangericht doordat mensen niet goed opletten en op links in phishing emails klikken, om maar iets te noemen. Die schade kan beperkt worden als iedereen beter oplet en ervan doordringen is dat criminelen én vijanden van de Nederlandse staat dit soort trucs gebruiken om geld te verdienen of ons te verzwakken.

Want ja, cyberaanvallen vormen echt een serieuze bedreiging voor onze veiligheid. “Je moet er niet aan denken dat het hier fout gaat. Stel je toch voor dat onze sluizen worden opengezet door mensen die kwaad willen,” zei Krol even later terecht.

Een goed punt, maar het is maar zeer de vraag of de rest van de Tweede Kamer in dit opzicht wél iets aan onze veiligheid wil doen. Defensie is de afgelopen jaren immers helemaal uitgekleed. Waarom zouden ze dit onderdeel van staatsveiligheid dan wel serieus nemen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Peter Selie

  Henk Krol: “We doen absoluut veel te weinig aan de islamisering van Nederland, tja gladjakker, pluche-plakker 50+ is gewoon VVD light dat is duidelijk te merken aan het stemgedrag, alleen het randdebiele electoraat kan je in de maling nemen maar mij niet.

 2. Sniper666

  Aldus Krol –>“Je moet er niet aan denken dat het hier fout gaat. Stel je toch voor dat onze sluizen worden opengezet door mensen die kwaad willen,”

  Dat is precies wat men hier doet in NL door elke moslim maar meteen statushouder te maken. Waar komt dat idiote woord statushouder en idee er achter toch vandaan? Dat is zo debiel, dat verzin je toch niet?

  Kijk, dat je mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld een TIJDELIJK basis verblijf gunt is tot daar aan toe. Is het conflict over, TERUG! Maar welke malloot besluit dan dat die lui massaal in onze samenleving gepropt moeten worden op onze eigen kosten tegen onze eigen zin. want daar komt het toch op neer allemaal. Heel bizar.

 3. Sniper666

  Even gezocht, en lees dit nou eens wat een kosten gemaakt moeten worden voor het debiele idee dat deze “vluchtelingen” zo nodig hier moeten blijven van pappa roverheid;

  –> https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2016/04/28/rapport-uitwerkingsakkoord-verhoogde-asielinstroom

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.