Hiddema sloopt linkse jongeren in debat over asielzoekers: “migratie is een vrije keuze!”

De Hiddemeister laat zich niet van de wijs brengen door de linkse jongeren: “Asielzoekers komen niet naar Nederland in bootjes, die hebben bij aankomst al door talloze veilige landen gezworven!”

Theo Hiddema, strafpleiter en Kamerlid van Forum voor Democratie, ging vanavond voor het programma Onderweg naar het Lagerhuis in debat met jongeren. Onderwerp: massa-immigratie. De jongeren pleitten voor open grenzen, terwijl Hiddema juist een strenger asielbeleid voorstelde. Laten we eerlijk zijn, niemand had verwacht dat middelbare scholieren een debat zouden winnen van Theo Hiddema. Maar de twee jongeren maakten het de strafpleiter wel héél makkelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=LLYjqmGy9rw

Keer op keer kwamen ze met cliché’s over massa-immigratie. Het zijn állemaal vluchtelingen, die mensen kunnen nergens heen, ze wagen hun leven in bootjes en meer van die onzin. Op geen enkel moment gaven ze hun standpunten enige diepgang. Het was dan ook bijzonder makkelijk voor Hiddema om zijn jeugdige tegenstrevers volledig weg te vagen met simpele feiten. Zo hadden de scholieren niets in te brengen tegen Hiddema’s tegenwerping dat asielzoekers bij aankomst in Nederland al talloze veilige landen hebben doorgereisd. Ook hadden ze geen antwoord op Hiddema’s standpunt dat échte vluchtelingen uiteraard hulp verdienen, maar dat de overgrote meerderheid van de asielzoekers nu eenmaal bestaat uit economische gelukszoekers.

Nu is het natuurlijk bijzonder mooi dat Theo Hiddema de scholieren liet zien wat écht debatteren is, maar toch stemde de NPO-uitzending weinig hoopvol. De scholieren applaudiseerden namelijk massaal voor de pro-asielzoekerscliché’s van hun klasgenoten, en ondanks de jonge leeftijd van de debaters konden zij alle linkse propaganda moeiteloos oplepelen. Zó zwaar zijn jonge scholieren geïndoctrineerd met de linkse retoriek van de media, politiek en hun docenten. Linkse indoctrinatie in het onderwijs is een feit.

Dat er gelukkig ook jongeren zijn die het wél snappen, bewijst het gigantische succes van de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie, JFVD. Naar hun eerste evenement kwamen honderden geïnteresseerde jongeren en studenten, en deze zomer organiseert JFVD voor het een zomerschool voor 30 toptalenten. Wie weet komen de jeugdige Lagerhuis-debaters die nu nog voor massa-immigratie pleiten, ooit tot inkeer. Dan kunnen ook zij zich aansluiten bij JFVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. van Urk

  Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. het is onmogelijk, zegt de ervaring. het is wat het is, zegt de liefde. Met dat laatste krijgen wij vaker mee te maken als deze studenten later over ons zullen gaan regeren.

  1. Verlazques

   Het zijn leerlingen van het middelbaar onderwijs, volgens de dikke van Dale ben je pas student als je op de universiteit zit.

 2. Sniper666

  Heb het debat tussen die 2 jonge honden en heer Hiddema bekeken (vanaf minuut 18 ofzo). Wel leuk om te zien, de jongeren zijn welbespraakt. Uiteraard stond Hiddema als een rots in de branding. Ik snap die jonge mensen wel dat ze liefst de hele wereld zouden helpen. Wie wil dit niet? Alleen ontbreekt het hen aan realiteitszin op die heerlijk jonge naïeve leeftijd. Toch hoop ik dat bij deze jongeren de ogen open zullen gaan bij het opgroeien tot volwassenheid.

 3. Top

  “Wie jong is en niet links heeft geen hart, wie oud is en niet rechts heeft geen verstand”?”

  1. Verlazques

   Of zoals Winston Churchill het zei, “Als je 20 bent en niet links is er iets mis met je, maar als je 40 bent en nog steeds links dan is er iets goed mis met je.”

  2. Henk-Jansen

   Dus ik heb geen hart omdat ik jong en rechts ben? 😉

 4. cuoretx

  De 2 jongeren praten alsof elke vluchteling vlucht voor oorlog en geweld en er en hele kleine percentage economisch vluchteling is. De komen met ergumenten die ze van de politiek krijgen leerkrachten en andere linkse invloeden. Hebben deze jongeren al eens een asielzoekers bezocht of gewerkt ? Er zijn ook zogenaamde vluchtelinfen dat zijn criminelen moordenaars pedo’s verkrachters’ homohaters oplichters.ik kan het weten heb 7 jaren gewerkt op azc Dus die twee tudentjes zijn onwetend en denken het ook te weten in hun hoofd ja maar dat is niet de echte realiteit.

 5. Verlazques

  In een debat, ik prefereer discussie, gaat het niet om winnen of verliezen, maar om het uitwisselen van standpunten.

 6. Linkse mensen bestaan ook

  De kern is denk ik dat beide partijen het gewoon met elkaar eens zijn: alleen mensen die vluchten moeten geholpen worden. Het probleem is administratief. Daarom moeten we Griekenland en de andere Europese grenslanden helpen om bij de Europese buitengrens asielaanvragen effectief te behandelen, en zodat asielzoekers vervolgens eerlijk verdeeld kunnen worden, zodat niet alleen Duitsland alle lasten hoeft te dragen. De Oost-Europese landen mogen zich wel eens gaan beseffen dat ze niet alleen aan de EU mee kunnen doen op vlakken die voor hen gunstig zijn, en op de lastige punten alles op het westen af kunnen schuiven.

  1. Kodi

   Deze asieleisers zijn geen vluchtelingen, maar een ons vijandig gezinde invasiestroom welke reeds aan de buitengrenzen van ons continent geweerd dienen te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.