Kijken: Rutte maakt zich in nieuw filmpje compleet belachelijk, claimt dat hij het leven goedkoper maakt

Sinds donderdag betaal je binnen de Europese Unie geen roamingkosten meer op vakantie, en als we Mark Rutte mogen geloven hebben we dat allemaal aan hem te danken!

Hoe lang kun je deze man nog serieus nemen? Oké, dat kon allang niet meer, maar het is weer eens erger geworden. Sinds gisteren, 15 juni, betaal je geen roamingkosten meer als je in de Europese Unie met je smartphone op het internet zit, belt of sms’t. Voor de consument lijkt dat natuurlijk heel erg leuk: gratis en voor niets je telefoon gebruiken in het buitenland! In feite is daar natuurlijk niets van waar, want in het leven bestaat er nooit zoiets als a free lunch: op één of andere manier betaal je overal toch wel voor. In dit geval zullen de abonnementsprijzen waarschijnlijk gewoon omhoog gaan, maar velen zullen zich toch in de maling laten nemen door de Europese Unie die doet alsof ze cadeautjes uitdeelt aan de Europese bevolking.

Dit soort onzinmaatregelen zijn natuurlijk puur bedoeld om het imago van Europa op te vijzelen. Dat is harder dan ooit nodig nu meer en meer mensen inzien dat de huidige Brusselse elite vooral zichzelf wil bedienen. Het zijn echter niet alleen de Junckers en Timmermansen van deze wereld die deze tactiek toepassen: ook in Den Haag wordt het roaminggedoe gretig aangepakt voor wat schaamteloze promotie.

Mark Rutte heeft zichzelf en zijn partij namelijk getorpedeerd tot de grote afschaffers van die kosten. In een uiterst genânt en slecht gemonteerd filmpje zien we Mark Rutte op een strand, in Rome, Berlijn en nog meer vakantieplekjes met een telefoon in zijn hand, terwijl rechts de berichtjes te zien zijn die hij zogenaamd via Whatsapp verstuurt. “Eindelijk! Vanaf 15 juni overal bellen en internetten binnen de EU.” “Fantastisch!” “Ik kan nu vanaf hier de hele dag berichtjes sturen.” Ja, fijn hoor Mark. Dat je die kosten indirect nog steeds gewoon zult maken vertelt hij er natuurlijk niet bij, maar dat zou ook niet passen bij zo’n propagandavideo natuurlijk.

Oh, en was het echt niet mogelijk geweest om Mark Rutte even 26 seconden achter elkaar te filmen in plaats van dat hetzelfde stukje van anderhalve seconde steeds knullig herhaald wordt?

Kijk, huiver en lach je kapot zou ik zeggen:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Sniper666

  Wat een onzin weer. Zijn (Rutte) kosten hoeft hij vast niet zelf te betalen, dat doen wij wel voor hem..

 2. Ni28

  Gratis bestaat niet en goedkoper is een korting die je al lang gefinancierd hebt. De aanbieder van het korting komt vooral zelf niets te kort.

 3. loes530

  ik heb ook gehoort dat ook al duurde wordt bellen en zo

  1. hans-e-pans

   Volgens de providers zullen binnen afzienbare tijd zullen de abonnementsprijzen verhoogt worden, door een of andere duistere reden.

 4. Anna

  Mark Rutte van de VVD zal ervoor zorgen dat u via de belastingen alles weer af zult moeten geven. Laat regering eerst de BTW maar eens verlagen want van de ene kant geeft Mark een cent erbij en via de andere kant haalt hij er euro’s af . Zo zul je door de overheid toch worden besodemieterd. De honderden miljarden voor nieuw EU-parlement, kosten asielzoekers, Griekenland, zuiderlijke landen en milieugekte zal toch echt door de noordelijke bevolking moeten worden opgebracht.

 5. hans-e-pans

  Sinds wanneer worden de huidige politici gelooft, maar deze al helemaal niet.

 6. Nederlandse_Patriot

  En u vindt het gek waarom zoveel mensen van mijn leeftijd verzot zijn van de EU? De smartphone is hun leven. Daarnaast zitten er ook veel salonsocialisten bij en die vinden gratis zooi natuurlijk geweldig.

  1. swetsnek

   niks is gratis ook niet als je allang dood bent

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.