Rutte verbijsterd door koppige Klaver: hij wilde zich met huid en haar uitleveren aan GroenLinks

Maar toch was dat niet voldoende.

Soms geven politici per ongeluk toe waar ze voor staan, wat in de meeste gevallen wil zeggen: helemaal niets. Zie hier de reactie van VVD-leider Mark Rutte op de mislukte formatie met GroenLinks.

Volgens de NOS laat de demissionair premier weten dat hij verbijsterd is dat het toch weer stukgelopen is. Er waren volgens hem namelijk buitengewoon fatsoenlijke afspraken in de maak over migratie. Wat hij daarmee bedoelt? Nou, laten we NOS Teletekst maar even citeren:

 Volgens Rutte kunnen “zelfs de meest linkse regeringen in Europa” leven met dit type afspraken.

Met andere woorden, Rutte geeft gewoon toe dat hij de VVD met huid en haar wilden uitleveren aan GroenLinks, niet alleen qua belastingen en vergroening maar óók wat de vluchtelingencrisis betreft. Hij begrijpt dus niet eens dat hij zichzelf daar ongelooflijk mee te kakken zet. Hij was gewoon van plan om zijn eigen achterban te verraden, en denkt ook nog dat dit volkomen normaal is.

Nou ja, we moeten maar dankbaar zijn dat GroenLinks de besprekingen alsnog opgeblazen heeft. Als Klaver dat niet gedaan had hadden we binnenkort namelijk het meest linkse kabinet van Europa. En dat met de leider van de VVD aan het hoofd ervan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ritter

  De bevolking van Afrika groeit zo snel dat de totale bevolking van het continent in slechts veertig jaar tijd verdubbeld zal zijn.

  Zo krijgt een vrouw in Mozambique gemiddeld tussen de vijf en zes kinderen. Somalische vrouwen krijgen gemiddeld 6 a 7 kinderen. Niger heeft een van de hoogste geboortecijfers op aarde; aldaar krijgt de gemiddelde vrouw tussen de zeven en acht kinderen.

  Miljoenen jongeren staan klaar om naar Noord/West Europa te vertrekken. Eenmaal in Europa zijn ze zeer moeilijk uitzetbaar en blijven vaak in Europa!

  (Illegale) economische migranten die vooral naar Noord/West Europa willen omdat vanwege de gratis huizen en levenslange uitkeringen.

  Behalve dat het financieel handen vol met geld kost is er ook nog het cultureel en religieus aspect van de massa immigratie.

  Deze mensen hebben vaak een heel andere levenswijze en ook zijn de meeste moslims waarvan de meeste niet zullen integreren. Dat is een recept voor onoplosbare problemen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Rosasolis

   Ben met je eens. Wegens de extreem droogte door Afrika, overbevolking, en armoede
   denken honderd duizenden mensen dat Europa hen zal gaan redden. Dit kan niet!
   Wij geven de arme bevolking van Afrikaanse landen enorm financiele bijdragen, en bieden deskundige hulp in alle sectoren. Meer kunnen wij niet bieden! Een stroom van duizenden economische vluchtelingen kunnen wij niet opvangen! Als de EU een toekomst moet hebben, moeten wij allemaal aan werken voor deze toekomst, anders zullen wij niets meer kunnen bieden voor hulp aan Afrikaanse landen. Gelukkig zijn wij eindelijk Groen Links en J. Klaver kwijt.

  2. Verlazques

   Mijn vader was de op één na jongste van 20 kinderen en mijn oom was getrouwd met de oudste dochter van een boer op de Veluwe die 27 kinderen had. Het was daar altijd rete gezellig.

   1. Ritter

    Verlazques

    Het probleem is dat de kinderen die daar worden geboren “gedumpt” worden in Europa en wij voor ze moeten zorgen.

    Want zoals de praktijk laat zien zullen de meesten werkloos blijven en moeten hun levenlang verzorgt worden door de belastingbetaler.

    En daarbij komen dan nog de grote culture en treuzelige verschillen die tot steeds grotere botsingen zullen leiden zoals we nu al zien gebeuren.

    Als de (illegale) massa immigratie niet word gestopt zal dat uiteindelijk leiden tot demografische en culturele zelfmoord van Europa zoals wij dat nu kennen.

    1. Ritter

     “culture en treuzelige verschillen”

     moet zijn “culturele en religieuze verschillen”.

 2. Ritter

  Het word tijd dat de PVV bij de onderhandelingen word betrokken.

  De PVV is de tweede grootste partij en heeft recht op een plaats bij de onderhandelingen.

  En het excuus (de leugen beter gezegd!) wat de VVD en het CDA vaak gebruiken om niet met de PVV te onderhandelingen gaat niet op.

  Ooggetuige Hans Hillen: “Val van Rutte I kwam niet door PVV. Dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten”
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/ooggetuige-hans-hillen-val-van-rutte-i-kwam-niet-door-pvv-dat-is-later-gebruikt-om-cordon-sanitaire-op-te-zetten/

  1. Sniper666

   @ Ritter

   Dat de val van Rutte 1 niet door de PVV kwam willen de GG’s, Beukprater en Isolde’s etc. niet weten. Wegkijken is het devies bij hen.

 3. Guus Geluk

  Deze conclusie mist elke grond.

  Het voorstel was om met enkele regeringen in Noord-Afrika, een deal te sluiten, wat de immigratie betreft.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/formatiepoging-klapt-opnieuw-over-vluchtelingen-tjeenk-willink-blijft-informateur

  Blijkbaar kunnen Europese linkse regeringen zich prima in de deals met niet-Europese regeringen vinden, zelfs de meest linkse. Doch, GroenLinks wees het voorstel af.

  Ik begrijp niet waar het argument vandaan komt dat Rutte de VVD zou overleveren aan GroenLinks.

 4. Guus Geluk

  Overigens beweert Michael hier dat we met de meest “linkse” regering te maken zouden krijgen. Het is typerend voor links om de grenzen te openen. Dat is nu juist hetgeen Rutte weigerde: hij wilde met Noord-Afrikaanse leiders afspraken maken voor opvang in de regio.

  Met andere woorden: Rutte wilde rechtsom, Klaver wilde linksom.

  En daar ging het mis.

 5. Standaardbinnen

  Het grote zwartepieten is begonnen.

  1. Sniper666

   @ Standaardtrol

   Wat zegt u nou? Zwartepiet is haram, ga uw mond spoelen.

 6. Ni28

  Rutte is verbijsterd maar de meeste burgers zijn het al jaren niet. Dat leugenachtige en onbetrouwbare Rutte zich aan iedereen verkoopt als ie maar premier kan blijven is duidelijk. Maar willen wij eigenlijk deze premier nog? Als het bij gebrek aan beter is dan is het triest. En het is eigenlijk wel zo, hebben wij eigenlijk nog iemand op voorraad? Dit is het groot probleem, er is niemand die echt voor het land en haar burgers kan opkomen. Verder dan partijpolitiek komt het niet. En die is altijd begrenst. Representatieve democratie heeft gefaald en zou direct plaatst moeten geven aan de directe democratie volgens het Zwitserse model.

  1. Marija

   Geert wil wel

 7. Rosasolis

  Er zijn nu alleen 2 mogelijkheden over: of een minderheidsregering van de 3 partijen die
  samen willen gaan werken –VVD, CDA, en D66. Of binnen een paar maanden nieuwe
  verkiezingen houden.

  1. Sniper666

   @ Rosasolis

   Dat laatste maar?

 8. Guus Geluk

  Het lijkt erop dat De Dagelijkse Standaard de woorden van Rutte uit haar verband heeft gerukt.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28375978/__Rutte__ontzettend_teleurgesteld__.html

  Rectificatie?

  1. swetsnek

   Dat zal het zijn Guus

   1. Guus Geluk

    Juist, swetsnek. De Dagelijkse Standaard heeft kennelijk geen flauw benul waar het over gaat. Jammer.

 9. Peter Selie

  “Hij was gewoon van plan om zijn eigen achterban te verraden, en denkt ook nog dat dit volkomen normaal is.” Tja daar heeft meneer Rutte ervaring mee, de boel verraden ligt in zijn aard, hij heeft meerdere malen aangetoond dat hij met zijn eeuwige glimlach alle kritiek weg kan wuiven. De verliezers zijn toch echt het VVD electoraat en natuurlijk de kers op de taart het landsbelang en het overgebleven soevereiniteit uitleveren aan zijn meesters Frau Merkel und herr Juncker.

 10. Beukman

  Klaver heeft wel een punt vind ik. Hij is de jongen die zich niet heeft laten piepelen. Politici maken per definitie vuile handen, maar ze moeten nog wel naar zichzelf in de spiegel kunnen kijken.

  http://www.volkskrant.nl/politiek/waarom-klaver-een-tweede-keer-nee-zei-tegen-migratievoorstel~a4500582/

  “De tekst is ‘boterzacht’, stelt Leo Lucassen, directeur onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. ‘Je hoeft geen aanhanger van GroenLinks te zijn om te snappen dat die partij zegt: hier kunnen we niet mee verder.’ De praktijk in Turkije komt niet overeen met de afspraken op papier, zegt de hoogleraar. ‘Iedereen vergeet dat de Turkijedeal een humanitaire ramp is. De mensen zitten onder erbarmelijke omstandigheden vast en van het overnemen van mensen door de EU is niet of nauwelijks sprake. Zo’n deal wil je dan herhalen met landen in Noord-Afrika, waar de situatie nog veel ingewikkelder is dan in Turkije?'”

  1. swetsnek

   bla bla bla en nog eens bla en verder totaal niks te vertellen

  2. Floris

   Leo Lucassen is een gevaarlijke gek.

   1. Beukman

    @Floris
    Het gaat er niet om of hij gek en/of gevaarlijk is, maar of hij gelijk heeft.

    1. Sniper666

     @ Beukman

     Ik wil helemaal geen deal herhalen voor mensen in Noord-Afrika, waar de situatie nog veel ingewikkelder is dan in Turkije? GEEN CENT erheen en alle bootjesmensen terugzetten op het strand van nafferland met een lupa broodjes spek en een pilsje met de groeten uit Nederland. Er is in de loop der tijd een vermogen in Afrika gedonderd en het helpt geen moer.

     1. Beukman

      @Sniperd
      Er is ook een vermogen uit Afrika geplunderd. Dat heeft ons wel meer dan 1 moer geholpen.

     2. Sniper666

      @ Beukman

      Ja inderdaad. En het gaat maar door ook. Nu zijn de Chinezen aan de beurt. Ze kopen op de reeds bekende manier de corrupte dictators om met grote bedragen en de bevolking krijgt weer niks. Laat die gelukszoekers maar in Peking aankloppen.

  3. Kodi

   Er is slechts één zaak die telt en dat is hoe minder invasiërs hoe beter. Het gaat om Europa.

 11. Verlazques

  Ik ben ook verbijsterd, om zijn enorme stompzinnigheid, onderhandelen met een Marokkaan, hoe verzin je het.

  1. Beukman

   Over welke Marokkaan heb je het?

 12. corfo

  Yasser Feras wilde me toch even 25.000 EXTRA “vluchtelingen” vanuit Afrika naar NL laten komen ! Als dit klopt is die vent nog veel gekker als ik al wist. In de loop der jaren heeft geheel Afrika miljarden guldens/euro’s ontvangen voor de ontwikkeling van dat continent; waar is er toch met al dat geld gedaan ? Zuid Afrika was ooit een bloeiende natie totdat Rara het land ging “bevrijden”, aanslagen op Shell pompstations en op Makro vestigingen. Zie wat er van dat land geworden is; van Rara hoort men niks meer terwijl er daar nu miljoenen mensen in bittere armoede leven; hetzelfde als in Nederland, de linkse bende (PvdA) samen met de VVD zou NL wel eens even “beter” maken, één grote puinhoop bleef er achter. En gluiperd Rutte huilt krokodillentranen !
  Wát een kind !!

  1. Standaardbinnen

   Wie is Yasser Feras?

   1. Sniper666

    @ standaardtrol

    Dat is de echte naam van klavertje vier (of drie?).

 13. Bes Tolen

  Met de huidige politiek is Europa kansloos tegenover de op gang komende invasie vanuit Afrika. Dus gaan de Europeanen er onder door. Er zijn snel heel andere middelen en methodes nodig. Bijvoorbeeld zoals China deed met haar beperking van het kinderaantal. Wat in de praktijk enigszins minder drastisch was dan gepland maar wel het verschil uit maakte met eerder. En vooral met later natuurlijk. Afrika zal heel wat drastischer moeten worden aangepakt. Te beginnen met de vele dwazen hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.