Suikerfeest in Nederland: het wordt weer volop gevierd na veel geweld

Geen categoriejun 25 2017, 10:00
Het is op op deze zondag weer de beurt aan het 'Suikerfeest' om het einde voor de meeste moslims weer in te luiden. Voor genoeg moslims is het niet deze maand, maar een dag later, aangezien veel Mohammedanen er weer een ander systeem gebruikt wordt om het einde van het vasten aan te geven. Al met al vormt de ramadan dit jaar weer een piek voor veel geweld en islamitisch activisme. In passieve of agressieve vorm.
Voor veel moslims vormt dit moment van het jaar een belangrijke afsluiten voor het vasten en is het 'Suikerfeest' (het moet in word zelfs dus in hoofdletter al geschreven worden) een van de belangrijkste momenten van het jaar. Aan de andere kant zijn er deze maanden weer veel aanslagen gepleegd en juist om de reden dat het ramadan was.
Gemeenten hebben last gehad van agressieve moslimjongeren en het bijbehorende geweld. Mensen hebben last gehad van de herrie van moskeeën door de ramadan en over heel Europa en het Midden-Oosten is er geweld geweest, juist in combinatie met de tijd van het jaar en de zwaarte die het meebrengt.
We kunnen vrolijk 'Suikerfeest' met iedereen vieren en iftars houden met alles en iedereen, maar het haalt wel de aandacht weg van wat er gebeurd is en hoe we dat het best moeten adresseren: islamitisch geweld. Veel moslims zullen het weer hebben over 'de kern van het geloof'en hoe de mensen het zelf niet goed kunnen interpreteren. Dat maakt in dit opzicht niet veel uit, aangezien heel veel aspecten en vijandigheden ondernomen worden uit het aspect van het islamitisch geloven. Het is beter om dat specifiek te benoemen en op te acteren, dan er voor weg te lopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten