Suikerfeest in Nederland: het wordt weer volop gevierd na veel geweld

Het is op op deze zondag weer de beurt aan het ‘Suikerfeest’ om het einde voor de meeste moslims weer in te luiden. Voor genoeg moslims is het niet deze maand, maar een dag later, aangezien veel Mohammedanen er weer een ander systeem gebruikt wordt om het einde van het vasten aan te geven. Al met al vormt de ramadan dit jaar weer een piek voor veel geweld en islamitisch activisme. In passieve of agressieve vorm.

Voor veel moslims vormt dit moment van het jaar een belangrijke afsluiten voor het vasten en is het ‘Suikerfeest’ (het moet in word zelfs dus in hoofdletter al geschreven worden) een van de belangrijkste momenten van het jaar. Aan de andere kant zijn er deze maanden weer veel aanslagen gepleegd en juist om de reden dat het ramadan was.

Gemeenten hebben last gehad van agressieve moslimjongeren en het bijbehorende geweld. Mensen hebben last gehad van de herrie van moskeeën door de ramadan en over heel Europa en het Midden-Oosten is er geweld geweest, juist in combinatie met de tijd van het jaar en de zwaarte die het meebrengt.

We kunnen vrolijk ‘Suikerfeest’ met iedereen vieren en iftars houden met alles en iedereen, maar het haalt wel de aandacht weg van wat er gebeurd is en hoe we dat het best moeten adresseren: islamitisch geweld. Veel moslims zullen het weer hebben over ‘de kern van het geloof’en hoe de mensen het zelf niet goed kunnen interpreteren. Dat maakt in dit opzicht niet veel uit, aangezien heel veel aspecten en vijandigheden ondernomen worden uit het aspect van het islamitisch geloven. Het is beter om dat specifiek te benoemen en op te acteren, dan er voor weg te lopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Dhimmie-Brigade is hard bezig de scheiding Kerk/Staat, een van de pilaren waarop de Westerse Beschaving rust, op te heffen. Met Staatsgeld.
  Politie vangt geen boeven meer maar gaat thee drinken met religieuze fundamentalisten.

  Een belegerde stad waar een belangrijk deel van de nomenclatura erop gebrand is de cultuur van de inwoners te vernietigen en de poorten voor de Middeleeuwen wagenwijd open te zetten is reddeloos verloren.

  Het zijn trouwens dezelfde kruipers die cartoonisten arresteren en voorgedrukte aangifte formulieren printen om boodschappers voor de Inquisitie te sleuren.

  Dit zijn de vijanden van de Verlichting.
  Generaties zijn verloren gegaan, hun levensdraden afgeknipt om de vrijheid van het Westen te waarborgen.
  Deze generatie pist op onze voorouders.
  Zie ze daar staan, met hun uitgestreken muilen, o zo vol van zichzelf
  Voorouders is trouwens een besmet begrip hedentendage.
  De geest van George Orwell waart door Nederland
  Thought Crimes, de Gedanken-Gestapo, Double-Think (christenen slecht, islamisten goed) de Linkse Regressieve Haatkerk die dag in, dag uit op hun Staatstv en Staatsradio de policor bijbel uitventen.
  Wederom betaald met belastinggeld.
  Freedom is slavery
  Ignorance is strength

  De-platforming, beroepsverboden, censuur, identity politics.
  One Thought, One Truth
  Iedereen moet hetzelfde denken.
  In Engeland keken de politie, de politiek, ’t maatschappelijk middenveld, de ‘DeugMens’ jarenlang weg toen duizenden jonge meisjes werden gefolterd, misbruikt, met benzine overgoten, verkracht want het woord Racisme was duizendmaal erger dan het lot van deze onschuldige meisjes.
  Thought Crimes gaat boven alles.

  De Regressieven liggen gretig in bed met de islamisten en jaar in, jaar uit wordt er aan de vrijheid van meningsuiting geknabbeld.
  Boodschappers met de ongemakkelijke waarheid de dood ingejaagd of op andere wijze kallt gesteld.
  En als het lijk bloedend op de stenen ligt trekt het incestueuze haat-circus verder. De Inquisitie.

  “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”
  -George Orwell-

  1. NoDoubt

   1532 doden (dhimmi´s) tijdens ramadan, Jihad voor de zaak van Allah verheft iemands positie in het paradijs met een honderdvoud.(Hadith;Muslim 4645). Daar staat tegenover 1 dode tegen moslim.

  2. kapitein

   @ Two Raven Black Kettle, ik denk dat die linkse bijbel allang in de papier container is gegooid en het een “Slinkse”Koran is geworden.
   Bijbel heeft nog enige links met het Joodse of Christendom in het gehoor.

 2. Ni28

  Bestaat in Nederland nog de scheiding van kerk en staat? In het algemene beeld nauwelijks. Wij worden om de oren geslagen met islamitische feesten en gebruiken die onze leven gaan beheersen(kijk in een supermarkt alleen al of op scholen), allemaal dingen die de functionering van de staat ondermijnen want deze mensen dwingen invloed van hun cultuur in de onze af. Hun overheersende manier van optreden versterkt dit alleen maar. Je godsdienst laat je lekker thuis als je het huis verlaat en je gaat niemand mee opzadelen die daar niet om vraagt, de school niet en de werkgever ook niet. Het leven moet onverstoord kunnen doorgaan.

  1. Kodi

   Ondertussen op de meldkamer:
   “Beroofd? Aangerand? De collega’s zitten momenteel in de moskee bij de Iftar. Komt u naar het Suikerfeest maar terug.”

  2. van Urk

   Ni28@ Het ligt niet aan de islamitische gelovigen dat de samenleving om de oren wordt geslagen met hun soort religieuze feesten. De oorzaak ligt bij onze progressieve linkse vrienden die hier reclame voor maakt. Zij hebben nooit willen aanschuiven bij andere religieuze aangelegenheden om het daarna aan de samenleving te promoten. Over de joodse Pascha of ongezuurde broden zul je weinig over horen in de media.

 3. Paaldanseres

  Eindelijk…. Goed nieuws en veel werk weer, voor de tandartsen en de diabeten dokters…
  Zal de premie voor volgend jaar wel weer omhoog schieten voor de Nederlanders…

 4. Anna

  “Suikerfeest in Nederland: het wordt weer volop gevierd na veel geweld”. “Briefje van Jan”. Was daarom de politie door heel het land massaal aanwezig bij de iftars?

 5. SlimK1nd

  Wij reiken as maandag de Ramadan Klapper 2017 uit. Welk artikel is het meest waardeloze, vervelende, propagandistische artikel over Ramadan? We kregen waanzinnig veel inzendingen, we hebben 3 finalisten over. https://twitter.com/SlimK1nd/status/878964394822184960

 6. Ni28

  Fijn zo Ramadan met Suikerfeest als hoogtepunt. Ongezond en gevaarlijk vooral voor diabetici en mensen met hypertensie zoals Erdogan die vandaag zowat flauw viel in het moskee. De Elsevier heeft het nieuws uitgebracht als de enige. De NPO bericht niet over deze grote man die Europa gijzelt. Stel je voor dat ie maar een gewone sterveling blijkt met zijn zwakheden en kwaad zou op ons worden. Erdogan heeft zijn val geprobeerd te verbergen door vanmiddag al tegen een NAVO bondgenoot weer tekeer te gaan zodat wij weten dat ie niets mankeert. Godzijdank voel ik mij weer goed, riep hij. Hij heeft de Ramadan overleefd.

 7. Kodi

  En met de Islam komen ook de vrouwenbesnijdenissen naar je toe

  https://www.powned.tv/artikel/den-haag-verzet-zich-tegen-vrouwenbesnijdenis

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.