Terroristen hebben vrij spel: derde dader van aanslag Manchester ook al bekend bij autoriteiten

Youssef Zaghba
Foto: Youssef Zaghba is een van de daders die al bekend zou zijn bij de autoriteiten.

Het wordt steeds treuriger en treuriger. De aanslagen in Manchester zijn an sich al een immorele en verschrikkelijke gebeurtenis. Wat nog erger is, is dat het voorkomen had kunnen worden. Vandaag was er een grote herdenking in Londen, waarbij in de stromende regen massa’s mensen aanwezig waren. Veel mensen gaven aan dat ‘we door moeten gaan’ en ‘we laten ons niet kisten’. Maar hoe kan dat als de autoriteiten niet hun werk (goed) doen?

De derde dader van de aanslag is een Italiaans-Marokkaanse extremist genaamd Youssef Zaghba. Hij was al bij de Italiaanse autoriteiten bekend en op een risicolijst geplaatst, omdat hij naar Syrië wilde reizen. De Italiaanse autoriteiten hebben toen de Libische en Britse autoriteiten gewaarschuwd. De Britse politie zei juist dat Zaghba helemaal niet bekend stond bij de autoriteiten. Nigel Farage vraagt de juist vraag, wat is er in vredesnaam aan de hand dat deze dader het Verenigd Koninkrijk kon binnenkomen?

Dan nog geen eens te spreken over een van de andere daders: Khuram Shazad Butt. Hij was niet alleen bekend bij de autoriteiten, maar kwam zelfs nog in een documentaire voor over jihadi’s in de Britse buurten: The Jihadi’s Next Door. Dit kan je toch niet verzinnen? Dit betekent niet gelijk dat de Britse autoriteiten laks zijn, of het niet willen, maar dat er niet genoeg budget is. Zoals op een van de campagnebijeenkomsten terecht gesteld is, is er in de jaren waarin Theresa May Minister van Binnenlandse Zaken was flink bezuinigd op de veiligheid.

Laat dit een les zijn voor het Verenigd Koninkrijk en voor ons in Nederland. Genoeg is genoeg, dit mag niet meer gebeuren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Nogmaals pleit ik ervoor die 23.000 stuks die bekend zijn, of hoeveel het er ook werkelijk zijn, per direct te interneren. Aangezien het onmogelijk is ze allemaal in de gaten te houden moeten we iets doen voor de veiligheid en rust in de samenleving. Boven Schotland liggen nog een paar eilanden. Ideaal lekker ver zwemmen van de vaste wal.

  1.   

   En in de winter is het dan vriezen we dood dan vriezen we dood hahaha

 2.   

  Gaat dit niet over de dader(s) van de aanslag in Londen van het afgelopen weekend?

  1.   

   @ HR

   Ja correct. Dus?

   1.   

    Ik maakte deze opmerking naar aanleiding van de kop boven het artikel, daar staat Manchester ipv Londen

    1.   

     @ HR

     Aha, vraag het Lars.

 3.   

  Hallo Lars,

  Heb je de draad met Sniper666 gevolgd?
  En heb je een foutje in de kop gemaakt?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!