Theo Hiddema haalt hard uit naar Iftar-vierende politieagenten: "Het is schijterigheid"

Geen categoriejun 27 2017, 11:00
Zijn boodschap aan de politie? "Word weer waakzaam en dienstbaar. Da's genoeg!"
Theo Hiddema van Forum voor Democratie vindt het volstrekt belachelijk dat de Nederlandse politie allerlei "iftar-avonden" organiseerden tijdens Ramadan. Met name de Amsterdamse politie vindt dat ge-wel-dig om te bewijzen dat ze openstaan voor de multiculturele samenleving en met iedereen een band hebben. Hiddema vindt dat onzin.
"Dan wordt er een oproep tot gebed gedaan en zit de politie heel braafjes koekjes rond te delen," zei Hiddema afgelopen zondag bij het tv-programma van Harry Mens. "Dat is pure schijterigheid vermomd in hoffelijkheid. Dat is het gewoon."
"Schijterigheid vermomd als hoffelijkheid?" vroeg Mens Hiddema nog. "Ja. Ja. Heb je ooit een politie-iftar -- noem ik het maar even voor het gemak -- bij een processie gezien, bij een sacrementsprocessie? Of in een Sjoel? Waarom niet daar? Omdat vanuit die hoek de politie niets te duchten heeft."
"Maar hier," ging Hiddema verder, "is het een slijmgedrag, je wil het niet weten. Het is afzichtelijk. Het is wat ik je zeg schijterigheid."
En toen kwam de uitsmijter:

"De politie is echt... ik vergelijk het met een bange hond. Het is een bange hond die steeds naar zijn baas toe kruipt, met een smekende blik, 'ik doe aardig, doe jij nou ook eens lief, aai mij nou eens een keertje'."

https://twitter.com/THiddema/status/879345101880913921
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten