Túúrlijk: extremist die in joodse buurt Londen ‘Allah, ik dood jullie!’ riep geen terrorist, aldus politie

Een extremist, verwijzingen naar Allah, Londen en een joodse buurt: het heeft alle ingrediënten voor een terreurdaad, maar de Londense politie weet het toch klaar te spelen het niet als zodanig te benoemen.

Vandaag is de dag dat met afstand één van de belangrijkste verkiezingen uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt. De uitslag van vandaag zal vele vragen gaan beantwoorden: wat doen de Britten met Brexit, immigratie maar ook vooral met veiligheid en anti-terreur? Met de aanslagen van Londen Bridge én Manchester nog vers in het geheugen, zal dit laatste onderwerp zeker een belangrijke rol spelen bij de keuze van de gemiddelde kiezer. Het garanderen van die veiligheid vandaag is echter ook een helse taak: nu we weten dat er daar zo’n 20.000 radicale moslims zijn die in de gaten worden gehouden maar verder gewoon vrij rondlopen, is het echt niet ondenkbaar dat één van hen het vandaag in het hoofd haalt de zoveelste aanslag van het jaar te plegen.

Het lijkt erop dat dit inderdaad het geval is geweest, nu er berichten uit het Londense Stamford Hill zijn gekomen dat daar een extremist rondliep. Hij zou daar in een joodse buurt hardop “Allah Allah” en “Ik ga jullie allemaal vermoorden!” hebben geroepen, waarna omstanders vanzelfsprekend niet wisten hoe snel ze weg moesten komen. Door een zeer snelle politiereactie kon hij gelukkig worden gearresteerd voordat er gewonden vielen, maar het zoveelste Engelse bloedbad is wel erg dichtbij gekomen, wat genoeg zegt over de staat van de Britse inlichtingendiensten.

Gek genoeg heeft de Metropolitan Police nu gemeld dat het hier niét om een verijdelde terreurdaad gaat. Nee, in plaats daarvan hebben we hier – je raadt het niet – te maken met een mentaal niet heel stabiele man die gewoon even zijn dag niet had. Grappig dan toch dat zo’n zwakzinnig iemand het toch voor elkaar krijgt in een joodse buurt, in een stad die net geraakt is door een aanval én op verkiezingsdag precies dát te roepen wat de gemiddelde terrorist ook roept bij het plegen van een aanslag. Toevallig! Maar verder weet deze persoon natuurlijk überhaupt niet wat hij doet, dat moge duidelijk zijn.

Eigenlijk is het misselijkmakend: hoe durft een politie-eenheid deze week nog te beweren dat zulke islamisten geen terroristen met zin in ons bloed zijn, maar mensen waarbij gewoon een onschuldig steekje loszit? Hoe kun je dat verantwoorden tegenover de nabestaanden van al die slachtoffers die er dit jaar al gevallen zijn in naam van het Islamisme? Hoe kun je die woorden überhaupt uit je mond krijgen zonder zelf over je nek te gaan? De enige reden die ik kan bedenken om deze mededeling te doen, is om geen paniek te zaaien op deze verkiezingsdag. Zulke doelen heiligen echter niet dit krankzinnige middel: daarmee spuug je gewoon op de graven van iedereen die het slachtoffer is geworden van de radicale Islam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ben Zine

  https://www.youtube.com/watch?v=JTlyCcL_5pU
  Paul Joseph Watson heeft gelijk… The UK is a fucking joke.

 2. Sniper666

  Weer een bewijs dat die islammeren niet goed bij hun hoofd zijn. Hoeveel bewijzen moeten we hebben voordat we beschermd gaan worden tegen deze enge doctrine? Hebben de normale burgers in een land geen recht op bescherming tegen deze engnekken? Of hebben de islammeren gewoon meer rechten dan normale burgers (alle niet-islammeren). Je zou het toch haast gaan denken.

 3. Kodi

  Weer geen terrorist, maar een straataccupuncturist?

 4. Sniper666

  Een paar jaar terug had ene Y. van ’t Hek nog het lef om iets over de islammeren te zeggen 😉

  –> https://www.youtube.com/watch?v=1yAfzdeu9Xs

 5. Ikke en zo

  Als dit moslim product de beschikking zou hebben gehad over een auto of zwaarder voertuig, zou hij dan ook betiteld zijn als verwarde persoon, ik vraag mijzelf welke grens bepaald, wel of geen terrorist?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.