VVD-prominent Wiegel haalt hard uit naar PvdA: ”Als je gaat chanteren, kan je naar huis gaan.”

Lodewijk Asscher heeft gisteren aangegeven dat de lonen van docenten in het primair onderwijs omhoog moeten. Eerder werd al bekend gemaakt, wegens de staking van basisschooldocenten, dat de lonen niet omhoog kunnen. ”Er is geen geld voor” aldus de regering.

Daar laat de voorman van de PvdA, tevens zelf demissionair-Minister van Sociale Zaken, het niet bij zitten. Asscher eist de verhoging van de salaris. ”Anders kan ik geen handtekening zetten onder de volgende begroting”, geeft de PvdA’er aan. Dit chantagemiddel is ook nog eens realistisch, als de formatiebesprekingen nog wel even gaan duren.

De spanning tussen de PvdA en de VVD is daarmee sterker geworden. De PvdA wilde al niet meeregeren in het volgende kabinet, en nu willen de sociaal-democraten zichzelf weer als ‘links’ profileren ten koste van de bestuurbaarheid van Nederland. Ergens begrijpelijk, kijkend naar het verlies van het aantal zetels voor de PvdA. Niet iedereen is het daarmee eens.

Aan de Telegraaf geeft VVD-prominent Wiegel aan dat de VVD keihard moet zijn tegen de PvdA, hij heeft geen goed woord over voor Asscher:

”Dit had hij eerder moeten bedenken. Hij is jarenlang minister geweest, maar toen heb ik er nooit iets over gehoord.” (..)  Als de PvdA volhoudt en niet de handtekening onder de financiële stukken van volgend jaar zet, vindt Wiegel dat de VVD de linkse collega’s maar uit de coalitie moet gooien en zelf als rompkabinet moet doorregeren tot het nieuwe kabinet op het bordes staat. „Dan gaat Asscher maar gezellig naar huis. Heeft-ie ook meer tijd voor zijn kinderen.”

Wiegel hoopt dat het niet zo ver hoeft te komen en dat ‘Dijsselbloem aan Asscher laat zien hoe het hoort’. Helemaal gelijk, profileren is prima in de politiek, maar het landsbestuur eraan af laten hangen doe je maar ergens anders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Sniper666

  Flink hoor van de VVD om dit ouwe corrupte lijk Wiegel uit de kast te halen met deze boodschap. Die lachende liegende scheerkwast Rutte durft het zeker niet zelf te zeggen?

  1. Peter Selie

   Ja Sniper die misselijkmakende column van hem in de zaterdag editie sla ik ook uit nijd over.

 2. HaZ

  Zelfreflectie is nog nooit een competentie van de VVD geweest. Durven niet in een spiegel te kijken om hun ware “ik” te aanschouwen.

 3. Guus Geluk

  Het zou goed zijn om de vicepremier door te promoveren naar de Europese Unie en een nieuwe partijleider aan te stellen. Genoeg kunde in de aanbieding: Dijsselbloem, Arib, Aboutaleb. De geur van het Rutte II-hervormingsbeleid kleeft hem aan.

  1. Sniper666

   @ GG

   Ahh ja. Asscher na bewezen incompetentie lekker zijn zakken laten vullen op kosten van de EU burgers. Vervolgens de zo “bekwame bestuurders” Dijsselbloem, Arib & Aboutaleb een kans geven om Nederland nog verder in de penarie te helpen. Zo kennen we je weer Guus!

   1. corfo

    @ Sniper666.
    GG is toch die figuur die ons probeerde wijs te maken dat NL “bekwame bestuurders” zou bezitten ? Die gasten kunnen nog geen auto besturen, ze moeten altijd worden gereden in een limousine, geheel en al uit de zakken van de bevolking gejat ! Niet te bevatten dat er nog dommeriken bestaan die zo’n kwallenbak als Asscher goede dingen toedicht. Deze kleinzoon van een lid van de Joodse Raad (WO-II) is net zo’n onguur type als z’n grootvader. Liegen/bedriegen/draaien/graaien is ’t enige dat zij kunnen.

    1. Guus Geluk

     Corfo, als je minister wordt krijg je een dienstauto tot de beschikking. Dat is vrijwel in elk land het geval. Zeur er maar weer eens goed over door.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Jij dacht dat ik dát niet wist Guusje ? Domme man ben je toch !!!
      Maar ik begrijp dat je geen reactie hebt op het “non-gedrag” van de door jou zo zeer bejubelde figuur Asscher, voortkomend uit zo’n “voorname” familie. Die gasten zijn nog niet in staat om een buurtsuper te leiden zónder malversaties te plegen.

     2. Guus Geluk

      Ik vind Asscher nu eenmaal een kundig bestuurder, corfo. Evenals minister-president Rutte. Natuurlijk maakt men weleens fouten, maar het kabinet leidt een land van meer dan 16 miljoen inwoners.

     3. Kogelbert

      Eens, Guus, dit Kabinet bestond overwegend uit kundige bestuurders die dit land bekwaam door een economische crisis zonder weerga loodsten.
      Het is ongelooflijk dat hier reaguurders serieus lijken te denken dat politieke amateurs als Jan Roos en Baudet dit land net zo goed kunnen besturen.

     4. Guus Geluk

      Over het algemeen wordt POTUS Pipo ook serieuzer genomen, Kogelbert. Ik verbaas me nergens meer over.

   2. Guus Geluk

    Sniper, de regering heeft de afgelopen vier jaar een diepe recessie aangepakt. De vicepremier en diens PvdA droegen bij aan het herstel van de Nederlandse economie. Het is sneu om Asscher direct naar huis te sturen. In de EU is hij op een goede plek.

    1. corfo

     @ GG.
     Dat die nietsnutten van regeringswege in een auto rijden (láten rijden) is mij reeds enige tijd bekend, rakker ! Dat die auto, de meest luxe óók nog eens, zijn/worden betaald door de burger, dat wist u kennelijk nog niet ? Je bent nog véél dommer dan ik al wist man.

     1. Guus Geluk

      Nee, de dienstauto wordt betaald door de Staat, corfo.

     2. swetsnek

      laat guuske mooi lullen hoe dom ben je dan wordt betaald door de staat
      Ja dat wist jij nog niet Corfo maar in Den Haag staat een boom daar halen ze dat het geld vanaf

      dat betalen wij niet gekkie hahahahahahahahahahahahah
      GUUS ECHT DIT KAN ECHT NIET MEER HOOR PFFFFFFF PRUTSER

    2. Sniper666

     @ GG

     Je snatert er weer vrolijk op los. Nederland herstelt ONDANKS een regering van PvdAllah/VVD. En nu wil je weer Asscher belonen voor falen? Net als zijn “bekwaam bestuur” in 020?? Toe nou Guus… laat je nakijken.

     1. corfo

      @ Sniper666.
      Vermakelijk, die clown die zich Guus G. noemt.
      Weet niet wat een “Staat” inhoudt en brabbelt een beetje voor het vaderland weg. Dit zijn de mensjes die dapper hebben medegeholpen dit landje over de rand te duwen met hun ongelooflijk stom geleuter/moslim-geknuffel/draaikonterij enz. enz. Hij denkt dat Asscher inderdaad in staat zal zijn een buurtsuper te leiden, als je dat denkt ben je toch zielig ? Kijk naar wat die “voorname” familie de afgelopen 100 jaren in dit landje hebben uitgevreten; juist ja : uitgevreten ! Als familielid zou ik in een hoekje gaan zitten om me dood te schamen Asscher !!!!

     2. Guus Geluk

      Het hervormingsbeleid, Sniper, en het bezuinigingsbeleid van Rutte II, droeg bij aan een goede economie. En gelukkig zijn er nog partijen als CDA, VVD, PvdA en D66 die het lef hebben om hun verantwoordelijkheid te nemen.

     3. Sniper666

      @ GG

      HaZ stelt net voor u aan het cordon sanitrol toe te voegen..

     4. Guus Geluk

      Dat zegt meer over HaZ en jij, dan over mij, Sneuper. Vanmorgen kreeg ik de kogel toegewenst, vorige week werd ik bedreigd en vandaag is het cordon sanitair. De verziekte manier waarop de verstokte PVV-er andersdenkenden willen behandelen, is stuitend.

    3. HW

     Guus, volgens mij heeft jouw raderwerk in je bovenkamer de laatste 4 jaar een enorme schade opgelopen.
     Jouw geprezen Asscher heeft voor de flexwet gezorgd. Daar zouden meer vaste banen van komen.
     Zijn kompaan Klijnsma heeft de pensioenen uitgekleed en samen hebben ze de AOW leeftijd verhoogd.
     Metgezel Dijsselbloem heeft als minister van financiën een paar miljard extra overgeboekt naar de EU. Waardoor, een andere berekening van het BNP.
     Ook heeft hij de schulden van Griekenland netjes verdeeld over iedere Nederlander. Een prestatie!! en jij gaat daar prat op?

     Als de ECB de rente niet kunstmatig laag had gehouden, zaten we nu nog met de problemen, want dan waren de bezuinigingen zoals men dat noemt veel te laag geweest. Wie heeft dat betaald, de spaarders en pensioenfondsen.
     De huidige pensioenen worden gekort en toekomstige pensioenen omlaag.

     Sorry, maar dat noem ik geen fatsoenlijk management maar bedrog.

  2. swetsnek

   nou Guus Dijsselbloem ??? ,moet die niet zorgen dat die 17 miljard even terug komt die die schijt Italianen denken te kunnen gebruiken voor die kloten bank van hun ? .Daar wordt ie toch voor betaald of niet ???

 4. Two Ravens Black Kettle

  Ach gut, de multiculti, islam-geile eurofiele slagroomrugbrigade van de VVD is boos.

  Zie ze daar zitten; Ascher en Rutte, schijnheilig prevelend op het houten bankje van de Linkse Kerk.
  Vier jaar lang de sluizen opengezet
  Vier jaar lang teruggekeerde jihadisten vertroeteld.
  Van Nederland het Argentinië direct na WO2 gemaakt.
  Opvangcentrum van oorlogsmisdadigers, criminelen, moordenaars en religieuze zeloten
  Onder hun banier werden miljarden geroofd en doorgesluisd naar de EUSSR-potentaten
  &
  En maar de aars kussen van de Drie Aapjes.
  Samen met hun huichelachtige lakeien in de MSM
  En maar medeleven tonen en geschoktheid veinzen wanneer islamisten overal in Europa dood en verderf zaaien.

  VVD, hoe onpeilbaar diep moet je gezonken zijn wanneer je deze club cultuur relativistische wegkijkers keer op keer in het zadel helpt.

  1. corfo

   @ T.R.B.K.
   Mooi én volkomen juist verwoord.

 5. corfo

  Wiegel, wéér een z.g. “mastodont” die even wil laten horen dat hij nog steeds aanwezig is. Oh wat zijn die kleine mensjes bang om in de vergetelheid te geraken !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.