VVD-prominent Wiegel haalt hard uit naar PvdA: ''Als je gaat chanteren, kan je naar huis gaan.''

Geen categoriejun 28 2017, 13:00
Lodewijk Asscher heeft gisteren aangegeven dat de lonen van docenten in het primair onderwijs omhoog moeten. Eerder werd al bekend gemaakt, wegens de staking van basisschooldocenten, dat de lonen niet omhoog kunnen. ''Er is geen geld voor'' aldus de regering.
Daar laat de voorman van de PvdA, tevens zelf demissionair-Minister van Sociale Zaken, het niet bij zitten. Asscher eist de verhoging van de salaris. ''Anders kan ik geen handtekening zetten onder de volgende begroting'', geeft de PvdA'er aan. Dit chantagemiddel is ook nog eens realistisch, als de formatiebesprekingen nog wel even gaan duren.
De spanning tussen de PvdA en de VVD is daarmee sterker geworden. De PvdA wilde al niet meeregeren in het volgende kabinet, en nu willen de sociaal-democraten zichzelf weer als 'links' profileren ten koste van de bestuurbaarheid van Nederland. Ergens begrijpelijk, kijkend naar het verlies van het aantal zetels voor de PvdA. Niet iedereen is het daarmee eens.
Aan de Telegraaf geeft VVD-prominent Wiegel aan dat de VVD keihard moet zijn tegen de PvdA, hij heeft geen goed woord over voor Asscher:

''Dit had hij eerder moeten bedenken. Hij is jarenlang minister geweest, maar toen heb ik er nooit iets over gehoord.'' (..) Als de PvdA volhoudt en niet de handtekening onder de financiële stukken van volgend jaar zet, vindt Wiegel dat de VVD de linkse collega’s maar uit de coalitie moet gooien en zelf als rompkabinet moet doorregeren tot het nieuwe kabinet op het bordes staat. „Dan gaat Asscher maar gezellig naar huis. Heeft-ie ook meer tijd voor zijn kinderen.”

Wiegel hoopt dat het niet zo ver hoeft te komen en dat 'Dijsselbloem aan Asscher laat zien hoe het hoort'. Helemaal gelijk, profileren is prima in de politiek, maar het landsbestuur eraan af laten hangen doe je maar ergens anders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten