Wilders schrijft “brief” aan Tjeenk Willink die PVV uitsluit: “Helder. Dan stevige oppositie. Doei.”

De PVV-voorman laat weten dat hij totaal geen boodschap heeft aan de partijen die hem uitsluiten: hij gaat “snoeihard en medogenloos” oppositie voeren. 

De PVV gaat definitief niet meedoen aan coalitie-onderhandelingen, liet informateur Tjeenk Willink deze week weten. Hoewel de PVV als tweede partij van Nederland een coalitie aan een meerderheid zou kunnen helpen, mag de partij van Wilders niet aanschuiven om de huidige impasse te doorbreken. De andere partijen zitten niet op hem te wachten, en dus is de PVV de komende kabinetsperiode veroordeeld tot de oppositiebanken. Wilders zou Wilders niet zijn, als hij hier niet fel op zou reageren. Dat doet hij vandaag dan ook op Twitter met een “brief” aan de informateur.

Bam, die zit! Wilders heeft lak aan de uitsluiting door VVD en CDA per se zonder hem willen, best. Ze zullen nog spijt krijgen, lijkt de PVV-voorman te denken. Hij gaat namelijk “snoeihard en meedogenloos” oppositie voeren, en Wilders kennende is dat geen loos dreigement. Het komende kabinet kan zijn borst dus alvast natmaken.

Geheel in Wilders-stijl sluit hij zijn briefje af met een kort “doei”. Meer woorden wil hij niet vuilmaken aan de schandalige uitsluiting die zijn partij ten deel valt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Nasrani

  Groot gelijk. nederland krijgt wat het verdiend. We wachten wel weer 5 tot 10 jaar.

 2. Skippybal1

  De PvdA snapt tenminste dat ze verloren hebben, dat is voor Geert en zijn fake News brigade niet te verkroppen.

  Zielig hoopje….

  1. Ni28

   Als ik goed tel heeft Wilders niet verloren maar gewonnen. Niet genoeg maar Rutte heeft niet genoeg verloren. Daar hoor ik u niet over maar dat past niet in uw propaganda.

   1. Peter Selie

    +++++

   2. Standaardbinnen

    De PVV heeft een paar zetels gewonnen maar feitelijk verloren omdat ze te weinig won om een rol van enige betekenis te geven.
    De PVV is uitgeteld en kan slechts proberen niet al te snel definitief weg te kwijnen in de oppositie.

    1. Ali Yas

     De PVV zit in een opgaande lijn die steeds tijdens verkiezingen tegenvalt. Bij de afgelopen gelegenheid en in 2012 speelde Rutte daarin een belangrijke rol door op het juiste moment even als conservatief/rechts uit de hoek te komen. Nochtans werd de PVV tweede en nu proberen de oude partijen de invloed van de PVV met man en macht te beperken. Maar hoe meer ze dat doen, hoe sterker de PVV wordt. In de oppositie zal de PVV de weg naar omhoog verder volgen.

     1. Standaardbinnen

      “De PVV zit in een opgaande lijn die steeds tijdens verkiezingen tegenvalt.”

      Geestig.

     2. IJscoman

      Helemaal eens Ali Yas. Rechts wordt over de hele linie in Europa steeds sterker en de PVV lift bovenop de golf mee. Die gestage groei betekent tegelijk een forse terugval van de sociaal democratie en de veelkoppige monsters van deze verderfelijke ideologie. Rechts groeit en dat is niet meer tegen te houden. Het is slechts een kwestie van tijd.

     3. Standaardbinnen

      Mogelijk ziet IJscoman de de enorme doorbraak van Macron en het spectaculaire herstel van Corbyn, die May in totale ontreddering wist te brengen, als een overtuigende doorbraak van rechts.

     4. Ali Yas

      Standaardbinnen kan er wel om lachen hoe de kiezers op het moment dat het er echt toe doet koude voeten krijgen. Maar het is juist intens treurig. In het Engels noemt men dit gedrag ‘normalcy bias’, de neiging te doen wat men altijd al deed terwijl de omstandigheden om een andere aanpak vragen.

  2. DutchDropveter

   Wacht maar af! als dit minderheidskabinet op elk ding tegen werking van de PVV te voorduren krijgen, zullen we eens zien wie er gewonnen heeft (qua zetels) en wie er daadwerkelijk een zielig hoop je is.

   Uit eindelijk stemmen ze dadelijk tegen alles wat los en vast zit en dienen ze wekelijks een motie van wantrouwen in, nee tuurlijk de PVV en haar stemmers zijn verliezers natuurlijk, nou ik denk dat je van een koude kermis thuis komt.

  3. swetsnek

   hoe kom jij toch aan die naam zit je scheef ??? moet wel haast met zo’n grote zaadbal haha

  4. sadeyes

   We zullen wel zien wat de PvdA en informateur gaan doen. PvdA zit binnen een paar weken weer gelukzalig in de regering olm de bevolking weer uit te melken en de PvdA baantjes veilig te stellen

   1. Kodi

    En als de PvdA op rozen zit, staat Nederland snel weer rood. PvdA-beleid staat voor de afwaardering van Nederland.

  5. Kodi

   Problemen met rekenvaardigheden? PVV = + 5 = + 33 %. Dat is geen verlies, maar winst. En bij de volgende verkiezingen wordt het opnieuw winst.

 3. Standaardbinnen

  Een snoeiharde oppositie gaat het niet worden. Wilders maakt slechts lawaai waar de rest van de politiek zijn schouders over ophaalt.
  De clown is politiek tragisch irrelevant geworden en zal de komende tijd de handen vol hebben aan Baudet met zijn nieuwe rechts-populistische beweging. Dat houdt elkaar wel bezig.

  Intussen zal het land bekwaam worden geregeerd door VVD, D66, CDA en PvdA.

  1. TheGrimReaper

   Hoe “bekwaam” de “Partij van de Allochtoon” was, is wel gebleken na de verkiezingen. Zelden kreeg een partij zo’n gigantisch “pak slaag”, waarmee overduidelijk werd HOE er gedacht wordt over dit WERKELIJKE zielige hoopje! (om even de woorden van Skippy te gebruiken)
   Dat ze ALSNOG een kans aangeboden krijgen om opnieuw mee te regeren zegt genoeg over de “politiek” van dit “bananen-landje-in-wording.”

   1. Standaardbinnen

    Tja, de PvdA verloor fors en gaat waarschijnlijk meeregeren en de PVV won een paar zetels en kan slechts wegkwijnen in de oppositie.

    De oorzaak ligt bij Geert Wilders, het enige lid van die politieke Rebellenclub, die alles heeft gedaan om andere partijen te dwingen hem uit te sluiten. De redenen daarvoor liggen bij de kiezer: VVD en CDA beseften dat ze de verkiezingen ferm zouden verliezen als ze samenwerking met de PVV open zouden houden. Dat wil de kiezer namelijk niet.

    1. Ali Yas

     Standaardbinnen: “die alles heeft gedaan om andere partijen te dwingen hem uit te sluiten”

     Je bent weer lekker op dreef, Brouwenstein. Geniaal, om de PVV zelf de schuld te geven van het cordon sanitaire.

     Je nieuwe nick vind ik trouwens best wel een beetje grappig. Heb je trouwens met opzet de tweede d op de verkeerde plek gezet?

  2. DutchDropveter

   Ach man ben blij dat jij helemaal begrijpt hoe de politiek in elkaar zit

   Wilders had hiervoor 15 zetels nu 20, ik zou een soort van Oppositie formatie gaan houden puur en alleen om het CDA en VVD compleet van slag te maken.

   Wij de oppositie willen gewoon nieuwe verkiezingen, anders; stemmen wij sowieso per definitie tegen alles. Niet omdat wij dit willen maar het handelen tegen de Democratie in druist. Zo en nu jij weer VVD/CDA

  3. swetsnek

   Standaardbinnen doe je naam eer aan kom niet buiten beter voor jou en fam

 4. Ritter

  De PVV word uitgesloten door de politieke elite. Dit als tweede grootste partij van Nederland.

  Geert Wilders was bereid om over zijn eigen schaduw heen te stappen……..helaas waren de ego’s bij de VVD en het CDA te groot om hetzelfde te doen.

  En het excuus (of beter gezegd de leugen!) die de partijen gebruiken om Geert Wilders uit te sluiten gaat ook niet op.

  Wilders niet schuldig aan val kabinet Rutte 1: ‘Excuus voor cordon sanitaire
  https://wnl.tv/2017/02/10/wilders-schuldig-aan-val-kabinet-rutte-1-excuus-cordon-sanitaire/

 5. HaZ

  De PvdA wordt niet het 4e wiel aan de gammele hobbelkar met het ondeugdelijke motorblokje, maar zal levenloos in de kofferbak blijven liggen, totdat de APK keurmeesters het gehele vehikel naar diens laatste rustplaats sturen, de schroothoop.

  1. TheGrimReaper

   @HaZ:

   DIE DAG kan mij NIET VLUG GENOEG komen………

 6. Sniper666

  Kort maar krachtig.

  1. DutchDropveter

   @sniper had nog wat zoekwerk verricht omtrent NRC / Mediahuis

   Hebben directe banden met Guy Verhofstad via de VLD partij van Guy, werken nou samen en het zal me niks verbazen als ze zo politieke agenda’s dmv meda / propaganda uit rollen.

   Zeg maar gelijk aan het verhaal van Rutten – Unilever – RTL. Er komt een tijd dat ik hard bewijs heb, en nee dan bel ik geen krant! We verspreiden het zelf deze indoctrinatie bullshit van de bovenste plank!

   1. Sniper666

    @ DD

    Heb er eens over nagedacht… Zou het doel niet zijn de TMG Groep, maar specifiek het onderdeel GeenStijl om zeep helpen omdat die site zich niet plooit naar de policor zelfcensuur?

    Er is inderdaad iets niet helemaal koosjer in België met de mediahuizen. Apache deed er een onderzoekje naar. Lees zelf maar, het is schandalig dat de Belgische belastingbetaler er voor moet bloeden;

    –> https://www.apache.be/2015/10/21/de-echte-subsidieslurpers-van-vlaanderen/

 7. Ngatimoto

  Spijt krijgen? Wat maakt Wilders dan klaar?
  Begrijp mij goed, ik ben Wilders stemmer.
  Maar in deze scheef gelopen democratie blijft hij roepen aan de zijlijn.
  Moties worden niet aangenomen.
  Als ze daar verstandig zijn bij de PVV tekenen ze alleen de presentielijst en gaan in de bankjes een internet bedrijfje starten. Een PVV Kamerlid dat leeft bouwt aan zijn toekomst. Gewoon met je ogen naar het plafond staren, onthouden van stemmen en laat die anderen zich maar te pletter lopen met werk dat toch niet wordt gewaardeerd.

 8. Hank

  Iedereen snapt dat dit geknoei in de formatie zinloos is.
  De enige oplossing is volgens mij, nieuwe verkiezingen.

  En dan maar hopen dat de stemmers op jessika nu uithuilen over hun verkeerde stem en nu gewoon op een echte politicus zullen stemmen, dus natuurlijk onze moedige Geert!

 9. Hank

  Het is belachelijk zoals de politiek zoekt naar een meerderheid die gewoon bereikbaar is met de PVV.
  Dit verdient Nederland niet!
  Allen door de haat van rutte tov Wilders moet het landsbelang maar wijken.

  alleen nieuwe verkiezingen kunnen dit land nog redden als de GL stemmers er achter komen wat voor ellende die klaver voor ons in petto heeft.

 10. Verlazques

  Snoeihard oppositie voeren ??? Met alle respect, maar hij kan echt geen vuist maken, hij bedoeld het waarschijnlijk goed, maar bijster snugger is tie nie.

 11. Verlazques

  Verkiezingen houden en dan zien hoe de politieke partijen er een puinhoop van maken opent de ogen van de mensen, het stemvee. Dus er zou een wet moeten komen om 2 maal verkiezingen te houden, kan kan het miskleunen van de eerste keer worden afgestraft.

  1. Guus Geluk

   Een motie van FvD om verkiezingen te houden werd afgewezen.

 12. Jetske

  Ngatimono

  Hoe komt u daar nu bij dat er geen moties worden aangenomen van de PVV?
  Wel bij de les blijven, daarom geloof ik ook niet dat u een PVVer bent
  Ze stemmen ook met goede dingen mee, alleen niet met Denk om Erdogan
  als vriend te houden, daar hebben we tegenwoordig een andere partij voor!

 13. ReintMeijer

  Gelukkig heeft de PvdA dat mooi ondervonden. Tot mijn grote deugd kan er maar geen kabinet worden gevormd. Helaas erg jammer dat de niet-democratische ”VVD” er maar een paar heeft ingeleverd.Hopelijk nieuwe verkiezingen…..

 14. Kodi

  Galileo Gallileï: De aarde is rond. Werd verketterd en vervolgd.
  Geert Wilders: Islam is kwaadaardig. Wordt verketterd en vervolgd.
  http://i68.tinypic.com/jt75kx.jpg

 15. H.Vaes

  De angst voor de PVV met Wilders is bij het zogenaamde haperende moterblok zo groot….dat ze niet eens het lef hebben om met ze te praten over regeringsdeelname.
  Men weet al te best, dat …als ze hem uitnodigen…ze niet meer weg kunnen duiken voor de waarheid en het gelijk van Wilders moeten erkennen.
  Nog liever ONS land uitleveren aan de oprukkende islam dan het gelijk van Wilders te erkennen.
  Dat is het punt waar ons zogenaamd ….democratisch bestel …. tegenaan hikt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.