Achterlijke arts voelt zich geschoffeerd door Van der Staaij: "Ik maak geen mensen dood!"

Geen categoriejul 23 2017, 17:00
"Voer soms wel een wens uit!"
Het ultieme bewijs dat je geen IQ van het niveau Einstein hoeft te hebben om arts te worden:
https://twitter.com/pd4ejp/status/888438318068838401
Jawel, mevrouw de arts zegt dus eerst keihard dat ze geen mensen dood maakt... maar voegt daar vervolgens aan toe dat ze soms wel "een wens" uitvoert. Die wens? Te sterven. Zij werkt daar aan mee, als euthanasie-plegende arts. Zoals hier wordt uitgelegd:

Van euthanasie is sprake als een arts aan een patiënt een dodelijk middel toedient, op uitdrukkelijk verzoek van een patiënt zelf. Een tweede mogelijkheid is dat de patiënt de dodelijke medicatie die hij van de dokter krijgt zelf inneemt. Deze vorm van euthanasie komt maar weinig voor (in 7% van de gevallen).

Als je een patiënt een dodelijk middel toedient "dood je" die patiënt. Of dat op uitdrukkelijk verzoek van de patiënt zelf gebeurt of niet maakt niets uit voor het gebruik van deze term. Wel kan Van Strien roepen dat zij of haar collega's mensen niet vermoorden. Maar dat is iets anders dan "niet doden." En ja, ook bij de tweede optie kan gesteld worden dat je iemand wel degelijk doodt: je geeft die persoon immers de middelen om zichzelf het leven te benemen met dat uitdrukkelijke doel.
Dan nog iets: in het artikel komt de term "dood maken" helemaal niet eens voor. Ik kan me voorstellen dat je eerst reactie als euthanasie-plegende arts enigszins emotioneel is, maar je kunt daarna toch even de tijd nemen om het artikel in kwestie daadwerkelijk te lezen voor je een zeiktweet online zet, nietwaar?
Wat het daadwerkelijke artikel betreft: elk woord in Van der Staaij's stuk klopt. Er is werkelijk geen zin van gelogen. Hij beschrijft de euthanasie-situatie in ons land én de push voor een euthanasiepil en meer van zulke zaken voor mensen die zomaar besluiten dat hun leven "voltooid" is en er maar tussenuit willen stappen.
Die doodscultus van D66 is onmenselijk én een grof schandaal. Driewerf hoera voor Van der Staaij dat hij het lef heeft om dit aan de kaak te stellen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten