Belgische chirurg bekent moord op haar eigen dochter (14)

De 49-jarige topchirurg Mehrnaz D. uit Leuven heeft bekend haar eigen dochter Eline te hebben omgebracht.

Wat een ontzettend egoïstisch gedrocht ben je dan. Nota bene zelf chirurg, opgeleid om anderen te genezen. Het heeft er haar niet van weerhouden om haar eigen kind te vermoorden. En waarom? Vanwege haar hoge werkdruk, perikelen rond haar echtscheiding en het feit dat het arme meisje nog lichamelijke ongemakken had na haar behandeling tegen kanker.

Want dat had ze. Tumoren in haar hoofd en rondom haar schildklier. Dat is heftig, helemaal voor een meisje van 14 die midden in de puberteit zit. Volgens collega’s van haar moorddadige moeder was Eline genezen verklaard. Na afloop daarvan ervoer ze nog lichamelijke ongemakken. En in plaats van het lijden van haar dochter te verlichten door als moeder dichtbij haar te staan, vermoordde Mehrnaz haar kind in koelen bloede. Hoe dat precies is gebeurd is nog niet bekend gemaakt door de politie in België. De moord kwam aan het licht toen de ex van Mehrnaz D. het lichaam van Eline in het appartement van de vrouw vond.

Een collega van Mehrnaz zegt tegen de Vlaamse krant:

,,Dat meisje zat ook midden in haar puberteit, wat alles nog net iets moeilijker maakte voor haar. Het was voor haar ook enorm afzien dat ze nog problemen had terwijl ze zogezegd ‘genezen’ was verklaard. Haar moeder kon er niet tegen dat haar dochter zo worstelde en dat veroorzaakte discussies met haar ex-man. Kort na het opstarten van de behandeling is het koppel gescheiden.”

Een moeder die haar kind ziet lijden wil normaalgesproken dat het kind beter wordt. Een moeder die haar kind vermoordt omdat ze er zelf niet tegen kan om het kind te zien lijden is een beest. En wat zegt de gerechtspsychiater in België:

“In zo’n scenario kan zelfs de slimste mens de domste dingen doen”, reageert gerechtspsychiater Hans Hellebuyck.

Wat een vergoelijkende lulkoek. Het is niet te hopen dat de rechtbank mevrouw D. ontoerekeningsvatbaar verklaart.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. van Urk

  “Een moeder die haar kind ziet lijden wil normaal gesproken dat het kind beter wordt. Een moeder die haar kind vermoord omdat ze er zelf niet tegen kan om het kind te zien lijden is een beest” Ik lees geen reactie onder de koudbloedige voorstanders van euthanasie.

  1. Floris

   Deze warmbloedige voorstander van euthanasie wil best reageren, hoor:

   Dit lijkt me geen geval van euthanasie, want dat zou in een ziekenhuis zijn gebeurd door een andere arts.

   1. van Urk

    🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.