D66’er Sophie in ’t Veld: Italië mag de NGO’s niet aanpakken, al zijn ze een groot probleem in de migratiecrisis

Sophie in ’t Veld, iedereen kent haar, die D66’er in het Europees Parlement, de rechterhand van Guy Verhofstadt, geeft Italië een tik op de vingers. Naja, dat probeert ze. Italië wil NGO’s dwingen om hun geldstromen openbaar te maken en mee te helpen naar het zoeken van smokkelaars. Dat is een veel te soevereine aanpak natuurlijk voor D66. 

Het moet allemaal juist Europees aangepakt worden, de NGO’s moeten niet aangepakt worden. Volgens In ’t Veld lijkt het dan alsof zij het probleem zijn van de migrantenstroom. Dat zou natuurlijk helemaal niet de bedoeling moeten zijn, want dat is volgens haar helemaal niet waar.

Ehm, jawel, dat is wel waar. Er zijn veel tekenen dat het juist de NGO’s zijn die connecties hebben met smokkelaars of migranten oppikken voor de kusten van Libië. Het NRC schrijft over dit onderwerp ook een aantal pikante dingetjes:

Er is de afgelopen maanden iets wezenlijks veranderd in de stroom migranten die via Libië naar Europa proberen te komen. Steeds vaker worden bootmigranten niet ver van de Libische kust opgepikt door schepen van hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée – en naar Italiaanse havens gebracht.

Italië heeft al een aantal keer aangegeven dat het geduld echt begint op te raken met NGO’s. In juni brachten ze 10.000 migranten naar Italië, binnen twee dagen. Dan durft Sophie in ’t Veld te beweren dat NGO’s niet het grote probleem zijn in de migratiecrisis. Nee het ligt volgens haar allemaal aan de andere EU-landen. Die zouden te weinig doen door niet genoeg migranten op te nemen.

Dus niet de aanwas aanpakken, maar juist richten op de herverdeling. Dat wil D66 graag zien en dus ook de VVD, want die hebben hier niet op gereageerd en zitten in dezelfde Europese fractie als D66. Je vraagt je toch af of deze mensen die dit zeggen gewoon naïef zijn of dom, of allebei. Het is treurig om dit soort dingen zelfs maar te bedenken over mensen die het voor het zeggen hebben, want het heeft invloed op alles.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. HaZ

  Sophietje legt het een en ander uit op haar FB pagina…….
  Sophie in ’t Veld
  20 juli om 5:24 ·
  Een “Nieuwe kloof tussen Oost- en West-Europa” kopte de Volkskrant vanmorgen. 28 jaar na de val van de Berlijnse Muur zou er een nieuwe scheidslijn door Europa lopen. Het is zeker waar dat een aantal regeringen van enkele landen uit centraal- en Oost-Europa op ramkoers ligt met Brussel over zaken als de opvang van asielzoekers en het ondermijnen van de rechtsstaat. Maar het beeld van een kloof tussen Oost en West is een karikatuur.
  Binnen landen als Polen en Hongarije zijn enorme meningsverschillen. De nationalistische en conservatieve regeringen hebben weliswaar een meerderheid in het parlement, maar tegelijkertijd is er een forse en groeiende oppositie. Zo gingen de afgelopen dagen duizenden mensen in Polen de straat op om te strijden tegen justitiehervorming. Door hen over een kam te scheren met de regeringen, doen we dit geluid van verzet ernstig te kort.
  Daarnaast is er geen sprake van Oost- en Westblokken in Europa. Want ook tussen de vier “Visegrádlanden” (Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië) en zijn grote verschillen. Bij de ruzie over de opvang van asielzoekers zijn deze landen alleen afwijkend in hun halsstarrigheid, niet in hun verzet tegen het opnemen van asielzoekers. Dat vinden we net zo goed in andere EU-landen. West-Europese landen spelen het spel misschien subtieler, maar minstens net zo hard.
  Helaas zijn autoritaire en nationalistische tendenzen niet uniek voor Oost-Europa. Ook zijn de Polen en Hongaren niet geïsoleerd. De Hongaarse regeringspartij Fidesz zit nog steeds warmpjes in de Europese Christendemocratische EVP-partij. En de Poolse regeringspartij PiS is in het Europees Parlement lid van dezelfde fractie als o.a. de Britse Tories, de Vlaamse N-VA en de Nederlandse CU/SGP. Er is een brede kring van partijen die een vergelijkbare politieke agenda nastreven, ook in West-Europese landen. Denk aan Front National, PVV, FvD, Alternative für Deutschland, Vlaams Belang en UKIP. Er zijn ook lijntjes naar Trump en Poetin.
  De kloof in Europa loopt niet tussen Oost en West. De echte kloof loopt tussen autoritaire, nationalistische, homofobe, seksistische partijen enerzijds, en partijen die pal staan voor de pluralistische samenleving en de parlementaire democratie anderzijds.

  1. sjun

   Grappig dat de Volkskrant dan meent voor West te spreken. Hooguit roeptoetert het voor belanghebbende politici die haar reporters politieke primeurtjes verschaffen zo lang de verstandhouding goed blijft. Niet voor niets lopen de abonnementen terug en keldert de geloofwaardigheid van het ooit ambachtelijke product van voor de grote gelijkschakeling die deze en andere kranten onder een globalistisch geëngageerd mediabedrijf met haar eigen politieke agenda bracht.

   Evenals in de Visegradlanden http://tinyurl.com/y7x4fudq zijn er in West Europa zeker ook burgers te vinden die voorzien waar de ongebreidelde influx van kanslozen op de arbeidsmarkt uit Oost en Zuid op uitdraait. Het worden er in weerwil van mediastilte en mediabestickering van wie zich waagt uit te spreken steeds meer. Want zulke scenes http://tinyurl.com/y75kehq6 zijn misschien te verbergen of te bagatelliseren maar politiek niet uit te leggen aan de burgers die meekomende cumulerende sociale, financiële, culturele, psychische, juridische, curatieve en financiële rekeningen ervan krijgen doorgeschoven. Ook de eager ingezette tactiek van afleiding door de boodschappers ervan insinuerend ter discussie te stellen raakt zo onderhand wegens te vaak te onpas gebruikt wel uitgewerkt.

 2. van Urk

  Voor iedere oplossing is wel een probleem te bedenken. Zo heeft Sophie dat in haar zelf bedacht.

 3. Ni28

  De NGO’s zijn de officiële piraten die verantwoord zijn voor het in stand houden van de migranten crisis. Het brengt kennelijk heel wat op deze nieuwe industrie en anders zal Soros het financieren. Lucratief handel die Europa vernietigd. En daar gaat de D66 natuurlijk voor.

 4. buitenbeentje

  Ze heeft natuurlijk wel gelijk. Duizenden Polen gingen de straat op. met een bevolkingsaantal van 39 miljoen is een paar duizend natuurlijk een niet uit te vlakken factor. Mens ga toch koken. O, dat kun je ook al niet?

 5. Duckday

  Het kan nog steeds NEXIT Zorg ook dat deze boten geen NL vlag hebben en niet meer verzekerd zijn Het zijn deelnemers aan een criminele organisatie

 6. Floris

  “De echte kloof loopt tussen autoritaire, nationalistische, homofobe, seksistische partijen enerzijds, en partijen die pal staan voor de pluralistische samenleving en de parlementaire democratie anderzijds.”‘
  ——————————————————————–
  Hoe bevooroordeeld kan een mens zijn! De kloof loopt gewoon tussen pro-multicul en anti-multicul. Homofobie, seksisme en autoritairisme staan daar volkomen buiten. Het nationalisme dat de linksen zo vurig haten is niet het agressieve soort van de 19e en 20e eeuw, maar een streven naar het behoud van de westerse cultuur en een stukje patriottisme van mensen die zien dat door toedoen van mensen als Sophie in ’t Veld Europa stukje bij beetje kapot en onleefbaar wordt gemaakt.

  Zou Sophie beseffen dat de “vluchtelingen” die Europa als sprinkhanen binnenstromen bij uitstek homofoob, seksistisch en autoritair zijn?

  Hoe dom kan je wezen…

  1. K.Dopper

   Floris beseft niet hoezeer hij bevestigt wat Sophie zeer terecht constateert.

 7. Peter Selie

  Ook zo’n verschrikkelijke Eurofiel D66 huppel vagina, die van geen ophouden weet voor dat men hier onder het sharia recht resulteert.

 8. cvandenheuvel3

  dat mens is echt helemaal losgezongen van enig fundamenteel politiek begrip dat wij als burgers beter hebben. nationalisme hebben we juist nodig, hard nodig, als je niet weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je heen kunt..

 9. HW

  D66er Sophie in ‘t Veld is zelf rijp voor de pil van Drion, want met de gang naar het Europese parlement was ook haar leven voltooid.

 10. joost2

  Op een of andere manier werkt die polletje piekhaar Sophie in t’Veld op mijn lachspieren.

  Aan haar gezicht en uitstraling kun je altijd zien dat ze er geen barst van meent.

  Weer zo’n politieke meeloopster in Brussel, die wij een veel te groot salaris en onkostenvergoeding laten geven, gezien het feit dat ze wel aanwezig is, maar nimmer iets daadwerkelijk presteert.

  Af en toe met een bla,bla, bla verhaal in de publiciteit komende, is dat om te laten merken dat zij er nog steeds zit. Het verhaal komt in de prullenbak,.

  Ik weet niet of U het weet, maar in dat EU parlement zitten veel profiteurs, baantjesjagers en ( vooral) niksnutten. In’t Veld is er zo een.

 11. jowyajax

  D66 is een gevaar voor normalen mensen. D66 is compleet de weg kwijt. Een gevaar voor de Democratie van Nederland en europa

  1. sjun

   D66 gedraagt zich als een door George Soros gekochte partij. Ook zo benieuwd welk volk deze volksvertegenwoordigers nu echt vertegenwoordigen?

 12. nogmaals

  Sophietje is echt niet dom of naïef; ze heeft tenslotte toch maar een bijzonder royaal betaald baantje in Brussel binnengesleept. Zij en haar maatjes zijn eerder vals en kwaadaardig; het gaat ze alleen om het eigen belang, en de EU- burgers kunnen verrekken.

 13. Zwarte band

  Sophie in ’t Veld is net zo hysterisch en net zo geschift als dat sujet van een Judith Sargentini die voor Groen Links in het Europees Parlement zit.

 14. Zwarte band

  Behandel al die NGO’s die min of meer hand- en spandiensten verlenen voor criminele mensensmokkelorganisaties als criminele mensensmokkelorganisaties en zet hen in de cel en leg beslag op hun inkomensstromen en bezittingen krachtens de pluk ze wet.

  1. K.Dopper

   Wat een dom gelul is dit.

   Zwarte band hoeven we niet verder serieus te nemen.

    1. K.Dopper

     Geen Stijl opvoeren als bron, hoe diep kun je zinken?

     1. Zwarte band

      Is er iets wat wij niet mogen weten of wat sommigen niet willen horen?

     2. K.Dopper

      Welk punt wil je maken, toetsiefoetsie?

  1. corfo

   @ Zwarte Band.
   De “reactie” van ene Dopper gelezen hebbend, dacht ik : “Deze figuur, Dopper dus, die door bijna niemand op dit forum serieus wordt genomen, adviseert nú anderen om Ú niet serieus te nemen.”
   Ik vraag me af : hoe diep kun je als reaguurder zinken ?

   1. Blank en niet Wit

    Doppernegers?

 15. johnenanne

  Dat zegt dus iemand wiens partij regeringsverantwoordelijkheid moet dragen. Alsjeblief mensen, wat hebben we elkaar toch aan gedaan bij de laatste verkiezingen.
  De EU heeft gekozen voor een beleid waarin geen plaats meer is voor de autochtone bevolking, en in haar streven om met kanslozen de vergrijzing financieel te kunnen oplossen, is naïef en infantiel. Het enige wat hiermee bereikt wordt is dat er een verweesde samenleving ontstaat, zonder enige culturele achtergrond, en zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel.
  Laat de EU voor wat het is, en dop gewoon weer onze eigen bonen, en hun de ‘hunne’.

 16. corfo

  Sophie in ’t Veld = de Eucalypta van de EU.
  Dit mens is nog niet eens geschikt om de kassa in een supermarkt te bedienen, daar zijn n.l. mensen voor nodig die enig denkvermogen bezitten.

 17. joost2

  In dat Europees parlement zitten een aantal,- door ons niet gekozen- , leden die eigenlijk af en toe wat blablabla verhalen roepen, teneinde nog eens te laten blijken dat ze iets uitvoeren en aldus aanwezig zijn. Zoals nu die in’t Veld.
  Voor de rest presteren zij eigenlijk niks, tegen een maandelijkse vergoeding van totaal 14.000,00 euro per maand! .

  Probeer maar eens, zoals ik enige tijd geleden deed , een brief naar een Nederlandse EU parlementariërs te sturen met inhoudelijke vragen.

  Zij laten dan hun “schrijver eerste klasse in Brussel” een waardeloos nietszeggend briefje schrijven en dat was dan “hun antwoord”.

  Polletje piekhaar in’t Veld ( D66 ) en ook die luie Esther de Lange (CDA) winkelen en lunchen liever in Brussel dan jou een goed antwoord te geven en iets eventueel voor je uit te zullen zoeken.

  Nee, die laten hun loopjongens/meisjes onnozele briefjes naar je terugschrijven.
  Daar zou men iets aan moeten doen.

  Geloof mij echt, de ervaringen die ik heb leert mij dat die hele EU een kind met een waterhoofd is, maar wel geldverslindend, nepotisme, afgunst, baantjes jagerij, macht en geld.
  Jammer dat we er in getrapt zijn.

  Immers met normale onderhandelingen op het gebied van geld en goederen zouden bilaterale overeenkomsten tdoor landen ,veel beter zijn geweest, had Griekenland zijn drachme kunnen devalueren om uit de ellende te komen en hoefden we ons niet te ergeren aan al die onnodige besluiten van de EU hobbyisten.

  1. corfo

   @ joost2.
   De voorstanders van de EU zullen u in gedachten “afmaken”, want u schetst precies de échte situatie en daar kunnen die pro-EU figuurtjes beslist niet tegen.
   Zij blijven volhouden dat de EU héél goed voor ons was/is en zal blijven. Ik kan mij alleen als pluspunt bedenken, dat je door de EU met één munt kunt betalen, de open grenzen zijn zéker géén voordeel maar een heel groot nadeel.
   Voor het overige heb ik geen voordeel bemerkt. Wél weet ik dat de EU-“geleerden” zich heel erg druk hebben gemaakt over de kromming van bananen en de grootte van een condoom ! Ja ja, dat is niet mis, mag ook wel voor een salaris van ruim € 14.000 per maand. Z.s.m. opruimen dat hele circus, bestaande uit louter clowns.

 18. Blank en niet Wit

  Er is een onoverbrugbare kloof tussen de gemaakte regelzuchtige maakbaarheidsdrang van de EU en de eeuwenoude soevereiniteit der Europese naties. Italië (buitengrens!) toont hier ruggengraat door niet aan deze smokkel mee te werken en de EU wappert weer met het Brussels vingertje. Partijen als D66 en Groenlinks menen met al hun wijsheid dat alles maakbaar is, ook hier in Nederland. NGO’s beschouwen zichzelf als een brug, maar zijn niet meer dan een door de EU gedoogde verdienmodel dat meewerkt aan mensensmokkel.

 19. meijer61200

  Eerst hadden we de valse berichtgeving van die zieke geest, Sargentini of zoiets. Kraaien dat er géén terroristen tussen de dobbernegers zitten. En nu in’t Veld, ook zo’n stumperig type. Allebei extreem links natuurlijk. Waar komt dit denken vandaan vraag ik me af? Teveel eieren gegeten misschien?? Dit tuig moet en zal het land volledig naar de gallemiezen helpen. Hypocriet tuig; Dat is D’66 en het walgelijk uitschot van Groen Links.

 20. Busjekomtzo

  Als jij een crimineel helpt of verbergt dan wordt je opgepakt wegens medeplichtigheid aan enig strafbaar feit.

  Als een groep binnen een NGO helzelfde doet en zelfs daartoe uitlokt, lijkt me dat een duidelijke criminele organisatie, waartegen justitie internationaal dient op te treden.

  Als dat niet gebeurt dan wordt er met 2 maten gemeten en werk je mee aan het ‘eigen rechter’ spelen. Of zijn rechters al D66- gezind ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.