Donald Tusk is in Oekraïne om het land te “feliciteren” met visumvrij-reizen en het Associatieverdrag

Wat leuk!

Ah, kijk eens, wat geweldig leuk zeg! De voorzitter van de Europese Raad — de Pool Donald Tusk — is vandaag in Oekraïne om het Oekraïense volk te feliciteren met hun overwinning op het Nederlandse volk. Jawel, Tusk wil ze graag duidelijk maken dat hij hartstikke blij voor ze is dat het Associatieverdrag er komt en dat ze al visumvrij-reizen gekregen hebben van de EU:

Tusk voegt daar aan toe dat hij ze dankt voor hun pro-Europese houding — daar bedoelt hij dus mee: met hun eurofilie — en “met de moed waarmee ze hun onafhankelijkheid verdedigen.” Met andere woorden, hij steekt even een middelvinger op naar Vladimir Poetin. Natuurlijk is het wel vermakelijk dat hij net doet alsof lid worden van de EU, wat duidelijk is waar Oekraïne op aanstuurt, samen kan gaan met je onafhankelijkheid bewaren, maar hé, laten we hem daar maar niet al te hard op bekritiseren. Zoveel politici met gevoel voor humor zijn er immers niet.

En Tuskje was nog niet klaar. In een andere FB-post vertelt hij namelijk uit dat hij nu een meeting heeft met premier Volodymyr Groysman… en dat hij om 12:30 uur lokale tijd een persconferentie heeft met president Poroshenko. Hartstikke leuk natuurlijk, die liefde voor de bestuurders van het meest corrupte land van Europa. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Paaldanseres

  één grote vuile corrupte tering bende… minder, minder, minder.
  Dat inlegvelletje van Ruttekutte was toch echt de juiste oplossing.

 2. sjun

  Soort zoekt soort, Eurosociaalliberalisme, hypocrisie en corruptie vinden elkaar vaker en steevast worden de rekeningen daarvan naar een ander doorgeschoven. Zo nu en dan valt daar in Nederland ook iets van te spotten.
  https://waa.ai/zoAD

 3. corfo

  Al zó vaal op dit forum gezegd door héél veel reaguurders : De EU is één grote rotzooi en een samenraapsel van graaiers (Timmermans, van Baalen, Annie Pierik)), zuipers (Korsakov Juncker), leugenaars (Rutte, Dijsselbloem, Draghi), machtswellustelingen (Tusk) van de overige, niet genoemden, is maar een héél klein deel “eerlijk aan ’t werk”.
  Opzouten met die klère-bende.

  1. sonar

   Corfo jouw reactie samengevat en een constatering dat de grootste criminelen de bestuurders zijn,en de gerechtelijke macht niet vergeten die de foute asielzoekers niet willen uitzetten ,want dat is zielig.
   Maar de eigen bevolking beschermen waar zij de eed voor afgelegd hebben is niet van toepassing,minder minder minder dat is pas erg.
   Dan vinden ze het gek dat zij niet meer serieus genomen worden de Nitwitten.

   1. corfo

    @ sonar.
    Ik ben het geheel eens met jouw samenvatting; ik zal wel wat langdradig overkomen, dat is een gevolg v.h. feit dat ik niet kán begrijpen dat er reaguurders zijn die blindelings achter de EU aanhollen en mee-blèren dat het allemaal zó goed gaat, terwijl he tegendeel dagelijks te zien is; ik probeer die blinde vinken te overtuigen van hun foute “beleving” maar ze blijven halsstarrig geloven in een “betere wereld” onder extreem-linkse “leiding”. Ongelooflijk.

    1. sonar

     @corfo het is geen kritiek op jouw reactie ,het is zoals het gaat en de media en die linkse rakkers alles maar willen goed praten.
     Zij zouden eens een cursus realiteit en eerlijkheid moeten volgen,maar liegen is makkelijker.

     1. corfo

      @ sonar. (6)

      ++++ !!

 4. Ben Zine

  Vroeg of laat gaat dit leiden tot een conflict met Rusland. Poetin zal niet accepteren dat Navo troepen aan de grens met Rusland staan opgesteld, terwijl voorafgaand aan de Duitse eenwording was afgesproken dat de Navo de voormalige Warschau Pact landen met rust zou laten. Dit is echt vragen om ellende.

 5. Ni28

  Kijk naar de lichaamstaal van de drie personen en je ziet wat gebeurt. Tusk, de grote vriendelijke leider van de EU die iets gelukt is wat hij niet kan behappen. Juncker, iets te laat gekomen voor de foto want gisteravond weer de bodem van een fles (in dit geval) wodka gezien en zichtbaar nagenietend. In het midden de kinderlijke blijheid van de Oekraïense premier die duidelijk overwoekerd is door de feiten die hij nog niet zelf kan geloven, het is ons gelukt jongens, ondanks de inlegvel, de EU is van ons en vooral voor ons. Zou die mevrouw Lichaamstaal in het AD hetzelfde zien?

 6. Ni28

  Alle grote Rijken zijn uiteindelijk aan hun grootheid kapotgegaan. Zou Oekraïne de laatste druppel zijn voor de EU?

 7. Peter Selie

  Zo wordt meer als de helft van de Nederlanders die tegen het associatieverdrag Oekraïne gestemd hebben persoonlijk in het pak genaaid door onze onvolprezen minister president. Enfin nu is Nederland bereidt om dit ultra fascistische land lid te maken van het megalomane systeem dat de Europese Unie heet, tevens wordt Oekraïne een zeer waardevol lid van de North Atlantic Terror Organization, misschien in een volgende fase lokt onze corrupte vriend Porosjenko een conflict uit met de Russische federatie, wel te rusten voor straks en morgen gezond weer op.

  1. Sniper666

   @ Peter Selie

   Info. De Ukraïne is aan de oostgrens nog steeds in oorlog met Rusland. Zo verneem ik van mijn handelscontacten. De EU doet gewoon of er niets aan de hand is. En Poroshenko is zo corrupt als morgen de hele dag. Het is onvoorstelbaar allemaal…

 8. Bes Tolen

  Fascistoïde elementen en erger in het oosten van de EU? Het zou zo maar eens kunnen. Oekraïne heeft wat dat betreft niet de beste reputatie.
  Polen van vroeger speelde daarin ook een rol. Maar moet ik nu stoppen? Want als je het over lang geleden hebt wat daar is gebeurd dan kan niemand je geloven. Maar komen diezelfde machten nu niet terug? Het zou zo maar eens kunnen. Rome dat hoopt de Oekraïne te kunnen aansluiten bij Polen en Litouwen. Rome is op weg. Rome dat naar gedacht wordt na de nederlaag van de Li Turkse Chazaren, de vroegere overheersers, haar zaken op een rijtje kon zetten. Al zo lang geleden, al voor het jaar duizend anno christi. Om iedereen te kunnen gebruiken. Nu weer? Deep state? Deep state door middel van EU?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.