Donald Tusk is in Oekraïne om het land te "feliciteren" met visumvrij-reizen en het Associatieverdrag

Geen categoriejul 13 2017, 9:00
Wat leuk!
Ah, kijk eens, wat geweldig leuk zeg! De voorzitter van de Europese Raad -- de Pool Donald Tusk -- is vandaag in Oekraïne om het Oekraïense volk te feliciteren met hun overwinning op het Nederlandse volk. Jawel, Tusk wil ze graag duidelijk maken dat hij hartstikke blij voor ze is dat het Associatieverdrag er komt en dat ze al visumvrij-reizen gekregen hebben van de EU:
Tusk voegt daar aan toe dat hij ze dankt voor hun pro-Europese houding -- daar bedoelt hij dus mee: met hun eurofilie -- en "met de moed waarmee ze hun onafhankelijkheid verdedigen." Met andere woorden, hij steekt even een middelvinger op naar Vladimir Poetin. Natuurlijk is het wel vermakelijk dat hij net doet alsof lid worden van de EU, wat duidelijk is waar Oekraïne op aanstuurt, samen kan gaan met je onafhankelijkheid bewaren, maar hé, laten we hem daar maar niet al te hard op bekritiseren. Zoveel politici met gevoel voor humor zijn er immers niet.
En Tuskje was nog niet klaar. In een andere FB-post vertelt hij namelijk uit dat hij nu een meeting heeft met premier Volodymyr Groysman... en dat hij om 12:30 uur lokale tijd een persconferentie heeft met president Poroshenko. Hartstikke leuk natuurlijk, die liefde voor de bestuurders van het meest corrupte land van Europa. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten