Filmpje van verkeersinformatiedienst laat asociaal gedrag op A10 zien

Amsterdam is geen uitzondering, wel exemplarisch voor het asociale gedrag in het verkeer in Nederland.

De VID (verkeersinformatiedienst) twitterde vandaag dit korte fragment van hun camerabeelden van de Ring Amsterdam (A10 West).

De afslag S106 zat vanmiddag een tijdje dicht vanwege werkzaamheden. De A10 West wordt deze zomer gerenoveerd en daarom zal er af en toe een wegvak of afrit dicht zitten. Veel bestuurders hadden daar vanmiddag de grootste schijt aan. Rood kruis? Ach, de wegwerker stond achter de witte streep, dacht een twitteraar. Hij zou misschien wel hetzelfde hebben gedaan. Anderen kunnen gelukkig nog wel redelijk nadenken:

Een rood kruis is nu eenmaal een no-go. Een rijstrook waarop een ongeval gebeurd is wordt vaak ook honderden meters van tevoren afgezet met een rood kruis. Je zal maar doorrijden…

Gelukkig kan de VID best veel tegenwoordig. Zo kunnen ze bluetooth-signalen opvangen en daar files mee meten. Zelfs in de opsporing worden die gegevens gewoon aan de politie overgedragen als dat nodig is. Onder het twitterbericht houdt de VID zich afzijdig van deze suggesties, maar ik vind het eigenlijk wel een heel goed idee: alle kentekens doorgeven aan het partytentje of pop-upbureau op de Nieuwmarkt. Of een printje met alle gegevens door de brievenbus van het gesloten politiebureau gooien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.