Geert Wilders slaat terug naar Volkskrant: ‘Kiezer is vooral beperkt vatbaar voor jullie onzin’

Ha, die zit!

Eerder vandaag berichtten wij al dat 67 procent van de Nederlandse kiezers een “sterke leider wil die orde op zaken stelt.” Uit de antwoorden op die vraag en een paar andere vragen — over integratie, vertrouwen in de media en in de politiek, en over vluchtelingen — concludeerde GoedMensch-krant De Volkskrant uiteindelijk dat de Nederlandse kiezer “maar beperkt vatbaar is voor populisme.” En met ‘populisme’ bedoelt zo’n linkse fopkrant natuurlijk ‘voor Geert Wilders en Thierry Baudet.’

Nou, de eerste heeft gereageerd op de berichtgeving van De Volkskrant, en dat heeft hij op de voor hem gebruikelijke wijze gedaan: zonder een blad voor de mond te nemen.

Zo is het precies. De Volkskrant spint de antwoorden op de vragen om er een titel uit te krijgen die Volkskrant-redacteurs graag willen lezen, maar daar trapt helemaal niemand in. Deze krant had in het verleden weliswaar aanzien, maar die tijden liggen heel, heel, héél ver achter ons. Geen normaal mens die nog vertrouwen heeft in die nepkrant met zijn nepjournalisten en nepberichten.

Wilders speelt daar handig op in en heeft, net als Donald Trump dat heeft in Amerika, de moed om dat gewoon hardop te zeggen.

Oh ja, en dan nog iets: De Volkskrant en vergelijkbare wegwerpkrantjes roepen nu al jaren dat de PVV uitgerangeerd is en dat het nooit wat met Wilders wordt, maar ondertussen is de PVV de tweede partij van het land en gaat ze volgend jaar ook van zich doen spreken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het ‘populisme’ en de PVV zijn al tien keer doodverklaart, maar steeds weer blijkt dat links zich daar danig in vergist. Dat zal nu niet anders zijn.

Want, vergis je niet, de toekomst is aan patriotten, aan rechtsliberalen, en aan mensen die begrijpen dat trots op de eigen cultuur en geschiedenis geen zonde is, maar een deugd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ritter

  Geert Wilders heeft gelijk.

  Wat de meeste burgers (in zowat ieder land in Europa) willen is een stop op de (illegale) massale immigratie en minder islam.

  En wat de z.g “vluchtelingen” betreft; die zijn in de meeste gevallen geen echte “vluchtelingen’ die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa reizen en daarvoor de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

  Iedereen met gezond verstand ziet dat als de massale instroom (uit voornamelijk de islamitische landen ) zo doorgaat Noord/West Europa demografische en culturele zelfmoord pleegt.

  Complete steden in Noord/West Europa zullen islamiseren over pakweg 30 jaar als die instroom niet word gestopt. Dus niet alleen wijken maar complete steden.

  Neem nu b.v Antwerpen.

  Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen
  http://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

  1. Ritter

   Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
   https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 2. Guus Geluk

  Geert Wilders schiet op de boodschapper, zonder een duidelijk inhoudelijke reactie. De Volkskrant bespreekt een peiling, die uitwijst dat Nederlanders beperkt vatbaar zijn voor populisme.

  Dat lijkt het geval. Bij de jongste verkiezingen zagen we een overwinning voor de VVD en werd het door de populisten gehate “partijkartel” met algemene meerderheid herkozen. Maar Michael heeft gelijk, het populisme is niet dood. Sterker nog: het is gefragmenteerd, springlevend en krijgt steeds meer voet aan de grond.

  PVV, FvD, DENK, ik kan niet inzien welke positieve bijdrage zij leverden aan het landsbestuur. Het is schreeuwen, roepen en vervolgens nietsdoen. Het lijkt mij een goede zaak als deze rechtse partijen het populisme eens afdoen. Volledig afdoen.

  1. Roughwood

   Even geduld Guus, de FvD missie is nog maar net gestart…

 3. Derksen1

  Wilders lijkt hiermee impliciet te erkennen een populist te zijn.

  Dat terugslaan van Wilders oogt overigens vooral aandoenlijk. De man heeft zichzelf politiek irrelevant gemaakt en is politiek op z’n zachtst gezegd over zijn hoogtepunt heen.

  Hij hoopt tot z’n pensioen een leuk Kamersalaris te ontvangen en verder kan iedereen het bekijken.

  1. corfo

   @ Derksen1.
   Indien hetgeen u raaskalt wáár zou zijn, dan heeft dhr. Wilders dat “inhalige” gedrag na z’n eventuele pensionering, vast en zeker afgekeken van zijn linkse college-“politici”.
   Al eerder gevraagd of u zich enigszins normaal zou kunnen gedragen, u blèrt en schreeuwt maar wat, zónder inhoud en/of argumenten, meestal geen touw aan vast te knopen. Een andere mogelijk voor u zou kunnen zijn : raadpleeg een psychiater vóórdat u verplicht moet worden opgenomen.

   1. Derksen1

    @Corfo, Wilders is het langstzittende Kamerlid en dus de meest typische vertegenwoordiger van de parlementaire elite waar mensen zoals u moord en brand over gillen.

    Die mand deed nooit ander betaald werk.

    1. corfo

     @ Drekje.
     Ik liegt en draait, zoals al dat linkse tuig steeds doet.
     U bent degene die probeerde “uit te halen” naar dhr. Wilders, als ik daarna als reactie zeg, dat dhr. Wilders zijn (volgens u) inhalige gedrag zou hebben afgekeken van zijn linksdenkende college-“politici”, probeert u één en ander zodanig te verdraaien, als dat ik over deze “zaak”, “moord en brand” zou gillen.
     Een nóg beter voorbeeld van links draai-gedrag, liegen enz. is niet te bedenken !

  2. Seneca

   @derksen0,0
   wat is erop tegen een populist te zijn? liever een populist dan een idioot die alles gelooft wat de stink socialistische overheden de bevolking telkenmale op de mouw spelt.

  3. Marija

   en dan gaan we mijnheer derksen1 15 jaar lang verketteren, en bedreigen met de dood en in een kogelvrij vest hijsen, hij geen poot meer kan verzetten zónder beveiliging, heel zijn privé leven opgeofferd voor zijn idealen en vragen hem: en mijnheer derksen1 vindt u zichzelf nu ook erg aandoenlijk en irrelevant?

   Snap niet waar u het lef vandaan haalt, komt u ook maar voor ons land op zoals hij dat doet. U zal het opgeven aandoenlijk links niksie.

  4. Ali Yas

   We zullen het stukje van onze huistrol maar weer even vertalen:

   Wilders blijkt hiermee weer eens het volk nader te staan dan de Volkskrant.

   Dat terugslaan van Wilders valt overigens reuze mee, het is eerder een speldeprikje. Meer is ook niet nodig: de man wordt politiek met de dag relevanter.

   Maar de groei van de aanhang mag wel wat sneller. Hij hoopt dat de PVV nog vóór zijn pensioen toekomt aan regeren. En dat zal nog best een opgaaf worden omdat het cordon sanitaire daarvoor een zetelaantal van 76 vereist.

  5. swetsnek

   hahahaha Jut enJol spannen ook weer samen, het is een genot om die twee te horen raaskallen

  6. Ecoshaarlem

   Wacht even de volgende verkiezing af, jij gaat regelmatig op deze site af als een gieter, net zoals de PvdA is afgegaan!

 4. Nasrani

  Zoals gewoonlijk, Geert Wilders heeft gelijk. Wat zou ik graag een referendum willen over:
  Willen we meer of minder marrokanen?
  Willen we meer of minder islam
  Willen we af van de dubbele nationaliteit bij geboorte, dus de turken en marrokanen zullen we minder in Nederland krijgen.
  Ik denk dat ik de uitslag weet.

 5. buitenbeentje

  Deskundoloog Cas Mudde /Volkskrant:
  “Populisten profiteren van politieke ontevredenheid, maar ze zijn zeker niet de enigen. Protest is niet per definitie populistisch – ook GroenLinks heeft flink geprofiteerd van proteststemmen.”

  PVV en FvD zijn populistisch, Groen Links is niet populistisch. Gemanipuleerde opiniepeilingen. Gelukkig is de Volkskrant van papier, je kunt er ten minste je kont mee afvegen.

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   Hahahaha ! Wát is in hemelsnaam een deskundoloog ?
   ’t Is in ieder geval géén z.g. beschermde “titel”, zal wel iemand zijn die zichzelf zo heeft genoemd ! De hele 2de Kamer zit er dan vol mee !! In dít landje kan werkelijk álles !!

 6. Scaldis

  De gevestigde partijen bestempelen nieuwkomers graag als populistisch. Vooral als die nieuwkomers succesvoller zijn en sneller groeien dan zij hadden verwacht. Zij zijn dus een bedreiging voor de gevestigde orde, want ze eten tenslotte uit dezelfde ruif: de kiezers.
  Maar, en ik val in herhaling, deze populismeroepers hebben zich waarschijnlijk nooit verdiept in de diepere, oorspronkelijke betekenis van populisme. Want daarvoor moet je toch echt een boek openslaan. Ze roepen voortdurend over populisme bij alles wat voor hen bedreigend is, als een kat in het nauw die rare sprongen maakt.
  Dom en zorgwekkend.

 7. HaZ

  Populisme komt van het Latijnse ‘populus’, dat “volk” betekent. Populisten zeggen in naam van het volk te spreken. Het slaat op een politieke stijl, eerder dan op een ideologie als een discours dat het volk centraal stelt. Als communicatiestijl is het populisme door eender welke ideologie te gebruiken. Het gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite en streeft naar een samenleving waar het volk de staat beheert. Hierbij refereert het aan de economische en sociale status van de “gewone man”. Gevestigde politieke partijen bestempelen soms nieuwkomers als populistisch. Gewoonlijk begonnen die partijen ook als “een stem” uit “het volk”.
  Wikipedia.

 8. Lex

  Ik vraag me af wat voor bestaansrecht een dergelijke krant “De Volkskrant” nog heeft.

  Ze kunnen beter de naam Volkskrant veranderen in “Het linkse volk” Een onafhankelijk onpartijdige neutrale krant dat is het al jaren niet meer.

  Het zijn vooral de linkse correcte nederlanders veelal welgesteld die abonnee zijn.

  En maar bagger spuien over de PVV en FVD omdat dit geen politiek correcte partijen zijn dei het linkse gedachtegoed omarmen.

  Wat mij betreft deze week nog een faillissement van de hele holding.

 9. Rex Gildo

  De Volkskrant is oorspronkelijk een Rooms-Katholieke courant.
  Er zijn echter steeds meer linkse journalisten bij gekomen en dat heeft geresulteerd in een blad voor de hoger opgeleide elite in Nederland.
  De Grachtengordel leest voor 98,7% deze krant.
  Het zijn vooral stemmers op GroenLinks en D66.
  Men denkt nu de wijsheid in pacht te hebben door mensen uit het gewone volk – voornamelijk sympathisanten van de PVV – weg te zetten als tokkies en asosocialen – om de problematiek van de massa-immigratie en de verdergaande islamisering van de samenleving te bagatelliseren.

 10. corfo

  Wát een bedoe over het links- en rechts-populisme. Populisme interesseert me geen ene moer, het woord is bedacht door extreem-linkse lantefanters om andersdenkenden te kwetsen; ik bén een andersdenkende maar voel mij helemaal niet gekwetst. De enigen die zich achter de oren zouden moeten krabben zijn de ongeletterden die de moed hebben om te blijven roepen dat dit een “rijk” landje is, met een bovenste beste “regering”, en dát ondanks alle Voedselbanken, kinderen in grote armoe en mét honger, ouderen die overlijden omdat zorg én medicijnen niet meer betaald kunnen worden. Ik hoor/zie daar nóóit een reactie op van dat linkse rapaille, zij lopen al járen met oogkleppen op en geloven álles wat hen wordt voorgelogen door hun “leiders”

  1. HaZ

   Exact corfo. “zij lopen al járen met oogkleppen op en geloven álles wat hen wordt voorgelogen door hun “leiders”. En dat noemen ze dan weer verkeerd populisme aan linkse zijde dus. De jaren 30/40 in ons buurland verging het ook zo en we weten hoe dat eindigde.

 11. H.Vaes

  Wat mij steeds weer opvalt is……dat de tegenstanders van Wilders steeds maar weer roepen dat Wilders maar wat schreeuw en geen oplossingen heeft enz…enz…. Maar nog nooit heb ik tegenstanders van Wilders horen zeggen dat hij ….ONGELIJK …heeft.
  Durft iemand hier die steeds maar weer ageert …..TEGEN…Wilders openlijk te beweren dat Wilders met zijn stellingen….ONGELIJK…. heeft???Dat hij er volkomen naast zit en dat de werkelijkheid vele malen anders is dan wat Wilders beweert????
  Kom op laffe linkse steeds maar weer wegkijkende idioten……spreek je eens uit .

  1. corfo

   @ H.Vaes.
   U koestert ijdele hoop !!
   De laffe, linkse idioten zullen blijven wegkijken, liegen, bedriegen en verdraaien van feiten.

 12. fusilier

  Die moordenaar van Pim , loopt weer lekker vrij rond ,hoe zou dat toch kunnen .LINKS heeft bloed aan hun handen . Deze meneer Baudet en Wilders dat hoort bij een Democratie en dat heeft totaal niets te maken met dat woord populisme. Wim Kok is een leuk voorbeeld van links lullen en rechts de zakken vullen. Hebt HIJ geleerd op NYENRODE

  1. Floris

   Nee, dat heeft hij daar niet geleerd. Nijenrode was een rechts bolwerk. Kok heeft daar wel gestudeerd maar was geen typische Nijenrode-student, eerder een soort mol.

   In 1991 heeft Jo Ritzen (PvdA) Nijenrode kapot proberen te maken door de subsidiekraan (40% van de begroting) abrupt dicht te draaien. Wie was toen z’n baas? Juist: Wimpie Kok.

 13. fusilier

  Nou floris de vijfde hoe je geld binnen harken moet dat hebt hij daar geleerd.

  1. Floris

   Het was een heel goede opleiding, destijds z’n tijd ver vooruit. Dat hij daarna voor een vakbond en de PvdA ging werken is volkomen a-typisch voor een afgestudeerde van Nijenrode, dat spreekt voor zich.

   Later bleek inderdaad dat hij niet vies was om z’n zakken te vullen maar geldt dat niet voor de meeste schijnheilige linkse lamlullen?

  2. sjun

   Nee hoor, er zijn verschillende clubs en instituten waar je geld kunt leren harken en ook zonder daar nu uitgebreid voor gestudeerd te hebben valt met de verkoop van beloften, luchtkastelen en netwerken geld te harken. Het gebeurt zelfs vanuit Nigeria en ook Wouter Bos vergaarde er evenals menig organisatie-adviseur aardig kapitaal mee.

 14. Verlazques

  De waarheid wordt in meer media verdraaid, zo presteren de NOS en RTL4 in hun journaal nog steeds IS terroristen IS strijders te noemen, gelukszoekers uit noord-Afrika worden vluchtelingen genoemd en ga zo maar door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.