Haha! Macron-vriendelijke media moeten nu al toegeven: ‘Zijn populariteit keldert!’

Heerlijk.

Goh, wat komt dit toch als een ongelooflijke schok, zeg:

De in mei aangetreden Franse president Emmanuel Macron zakt volgens opiniepeilers in de achting van de Fransen. In een zondag in de Journal de Dimanche gepubliceerde peiling heeft nog 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in de 39-jarige pro-Europese liberaal Macron. In juni was dit nog 64 procent.

Natuurlijk betekent dit dat hij nog altijd op de steun van de meerderheid van de Franse kiezers kan rekenen — of in ieder geval op hun vertrouwen — maar als deze trend zich doorzet zakt hij binnenkort razendsnel onder de magische grens van 50 procent. Sterker nog, dat zou dan volgende maand al zover zijn.

Volgens onze vrienden van De Telegraaf — die Macron eerder stelselmatig neerzetten als de Grote Redder van Frankrijk — is het de op één na grootste terugval in zo’n korte tijd sinds iFop begon met het peilen van de populariteit van de president. Let wel, dat doen ze al sinds 1958.

De enige die nóg erger terugviel was Jacques Chirac in 1995. Chirac stond eerst op 59 procent, maar moest drie maanden later genoegen nemen met slechts 39 procent steun. Macron doet het natuurlijk minder slecht dan Chirac, maar deze peiling is alles behalve een goed teken voor hem, zeker aangezien hij een nieuwe politieke partij leidt die nog maar moet bewijzen dat ze een blijvertje is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Eerst kreeg de VS hun Messias in Obama en nu Frankrijk met Macron. Obama bleek een zwakke leider, het chaos in de wereld groeide gestaag. Macron in dergelijke rol zal Frankrijk ook niet redden, het is wachten tot de bubbel uit elkaar spat. De hoogste defensie leider is al vertrokken en door zijn reorganisatie zullen er meer koppen vallen. De Fransen zullen daar snel genoeg van krijgen want bezuinigen zijn zij niet gewend. Maar ook zij verdienen wat zij gestemd hebben.

 2. toetssteen

  Leuk die peilingen! Ongeveer de helft ging niet stemmen en o suprise! de populariteit van Macron keldert bij een peiling. Vrij vertaald heet zulks: sturen van door de media.
  Ik heb in het geheel niks met bankenbobo Macron, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de uitslag van de verkiezing in Frankrijk eigenlijk niet afwijkt van deze poll.

 3. IJscoman

  Macron deugt niet als mens. Hij oogt psychopatisch en kijkt als een onvolwassen en onvolgroeid mens met vele afwijkingen en frustraties. Hij heeft ook nauwelijks ervaring: Macron is een voormalige bankier die slechts twee jaar minister van Economische Zaken was onder president François Hollande, maar daarvoor nog nooit een baan als gekozen politicus had. Hij trad pas echt toe tot de politieke arena toen hij zich afzette tegen de socialistische partij van Hollande en zich verkiesbaar stelde als onafhankelijke kandidaat.

  Kortom, een kat in de zak. Maar Le Pen moest hoe dan ook verslagen worden.

  1. toetssteen

   @IJscoman
   Ik denk dat Fillon met twee vingers in de neus deze verkiezingen zou hebben gewonnen. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat hij aan de zijlijn werd gezet.

  2. Guus Geluk

   IJscoman heeft Trump zojuist omschreven.

   1. IJscoman

    Voor jouw doen best een gevat antwoord, Guus. Alleen jammer dat het niet mijn omschrijving was, maar gecopy/paste van Wikipedia die Macron hier treffend omschreef.

    Het erge is dat dit zo dicht bij huis afspeelt: van het tandem Merkel/Macron ga jij nog danig last krijgen.

    Of ga jij Macron ook alvast de Nobelprijs geven, in de hoop dat hij in de toekomst een iets mindere nitwit is dan gevreesd? Waarschijnlijk zal blijken dat hij er nog minder van terecht brengt dan …. kom, hoe heet die bruine man uit het Witte Huis ook al weer? Ik ben ‘m al compleet vergeten.

    1. Guus Geluk

     IJscoman, Macron is de links-eurofiele versie van Thierry Baudet. Transparant, democratie, “gewone burgers” in de politiek en keihard liberaal. Maar beide heren zijn in feite elitaire D66-ers. De toekomst zal uitwijzen of de linksliberale versie van Baudet succes heeft. Ik beoordeel een regering graag op haar beleid, zie je?

     1. IJscoman

      Met het beoordelen op het beleid van Trump heb je anders enige moeite.

   2. Ecoshaarlem

    Jij bent en blijft Donald Duck, daar lachen de mensen ook altijd om!

 4. WWW

  Over 4 jaar mogen ze weer kiezen, en dan kiezen ze weer Macron net als in Nederland.
  Al die peilingen zijn onbelangrijk en zeggen niets.

  1. Ecoshaarlem

   Over een zeer korte tijd zal aangetoond worden dat uw mening er totaal naast zit!

 5. fusilier

  Uiterlijk lijken ze wel veel op elkaar Macron en Napoleon. Maar dat zegt niet alles. Je kunt iemand wel voor zijn hoofd kijken,maar niet erin. Ik wacht af.

 6. Rex Gildo

  Macron is het schoothondje van Merkel.
  Duitsland maakt de dienst uit in Europa en heeft derhalve de EU-leiding.
  Het komt gelegen als er meegaande politici worden gekozen in de overige landen.
  Timmermans is de eurofiele afgevaardigde voor Nederland.

  De voorkeur in Frankrijk schuift kennelijk weer richting Marine Le Pen en haar Front National.
  Verder zou het me niet verbazen als de links-radicale Jean-Luc Melenchon meer sympathie verwerft onder het Franse volk, gezien de macht van de communistische vakbond CGT.

 7. corfo

  Macron heeft z’n heil tot nog toe steeds bij oude vrouwen gezocht en kennelijk óók gevonden. Merkel doet met haar kleinzoontje (Macron) wat zij wil, en dat past bij deze ex-DDR vrouw. Óók Frankrijk zal gaan merken wat het zich op de hals heeft gehaald met de verkiezing van Macron. Door de EU is ook Frankrijk bijna geheel geruïneerd, net zoals vele andere EU-lidstaten w.o. Nederland. Na de Brexit een Frexit ? Héél graag.

 8. fusilier

  DAT Vichy regime ben ik niet vergeten . Die gaven frankkrijk weg aan Duitsland in de tweede wereldoorlog. En gingen op eigen houtje de Joden vervolgen.

 9. Ecoshaarlem

  Voor mij totaal niet verwonderlijk dat Macon in de peiling zakt, gaat nog veel dieper zakken, het Franse volk komt snel in opstand en pikken niet dat de EEG onder leiding van de Duitsers de wet gaat voorschrijven in Frankrijk met ondersteuning van hun president!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.