Jeugdkamp is van God los: stuurt ouders kaartjes met nagemaakte ISIS-martelingen

En hun verdediging is “De rode verf staat symbool voor hun afdelingskleur, niet voor bloed.” Leuk geprobeerd natuurlijk, maar niet heus.

Wat gaan jouw kinderen doen deze zomer? Buitenspelen, naar het strand, zwemmen in het zwembad? Wellicht achter de meiden aan als ze wat ouder zijn, of anders gewoon veel voetballen of gamen. Allemaal heel reguliere invullingen van de zomervakantie.

De kinderen die met de christelijke jeugdvereniging Chiro op kamp gaan, hebben echter hun heel unieke invulling van de zomermaanden. Ze gaan gewoon voor ISIS’je spelen in de Belgische bossen! Vervolgens worden er kaarten naar het thuisfront gestuurd waarop een vreemde soort nep-marteling te zien is – alleen de oranje overalls ontbreken nog. Uit Het laatste nieuws:

“Altijd leuk om een postkaartje van je kind te krijgen als het op kamp is. Of liever: bíjna altijd. Want David Manhaeve uit Waregem is gisterochtend serieus geschrokken toen hij het kaartje van zijn 8-jarig zoontje uit de bus haalde.

Een groepje jongens in onderbroek, op hun knieën en geblinddoekt, met rode verf bespoten. “In tijden waarin IS ons continu met zulke beelden confronteert, is dit misselijkmakend”, zegt de boze vader.”

Kampenorganisator Chiro zegt dat de kaart een ‘typische doop’ moet voorstellen. Ah ja, want je doopt kinderen inderdaad met een substantie die op bloed lijkt en niet – ik noem maar een zijstraat – gewoon water?

Maar goed, ergens snapt Chiro de ophef toch weer wel en gaat stoppen met het gebruik van het kaartje. En dat is dan toch wel weer winst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Paaldanseres

  Hieraan zie je dus heel duidelijk, dat de meeste niet meer kunnen nadenken. Walgelijk.

  1. Ego-non-solus

   Of gewoonweg het nieuws niet meer volgen. Ik weet niet wat erger is.

 2. cmsuijkerbuijk

  Als de Chiro alleen is gestopt met het sturen van het kaartje, wat ik uit de column opmaak, dan wordt deze misselijkmakende praktijk op het jeugdkamp zelf, wel voortgezet. Niks geleerd dus!

 3. Ni28

  Domheid regeert!

 4. Laaghlandt

  Een Christelijk jeugdkamp…
  Ik weet niet wat erger is.. of je zingt liederen om een dode jood aan een stok te aanbidden, of je verkleed de kinderen als slachtoffer’s van IS…
  Hmmm…

  1. toetssteen

   Volgens de legende stond die Jood weer op, wandelde nog wat rond met zijn discipelen. Mja, IS is geen legende hè Laaghlandt? Die gruwelclub is voor honderdduizenden dagelijkse waarheid.
   Kortom, u vergelijkt appels met peren.

 5. Ecoshaarlem

  Al die leiders ( eigenlijk lijders met een lange ij ) dienen op staande voet ontslagen worden uit hun functie, een gevaar voor de opvoeding van onze jeugd!

 6. hans-e-pans

  Je zal als ouder zo’n kaartje ontvangen van je kroost op kamp. Walchelijk.

 7. fusilier

  Levenslange schorsing,die begeleiders zijn niet goed snik ,waar is hun moraal?

 8. Babaji538

  Een abortusje meer of minder, maakt niet uit.
  Je kunt je maar een keer verslikken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.