Knettergek Amsterdam wordt genderneutraal: 'Geachte dames en heren' mag niet meer

Geen categoriejul 26 2017, 8:00
Laten we Amsterdam maar gewoon opheffen.
Dit is dus waarom ik nooit van zijn lang-zal-die-leven in Amsterdam wil wonen. Die stad is gewoon knettergek. Gestoord. Imbeciel. Volstrekt idioot.

Een toespraak beginnen met ’Geachte dames en heren’ is verleden tijd bij de gemeente.

Ook een aanhef op een brief met ’Geachte heer/mevrouw’ ziet de stad liever niet meer. Ambtenaren en bestuurders wordt gevraagd het voortaan te hebben over ’Beste mensen’, ’Geachte aanwezigen’, ’Beste Amsterdammers’ of bijvoorbeeld ’Geachte bewoner van de Spaarndammerbuurt’.

Ongelooflijk genoeg is er zelfs een gids gemaakt voor ambtenaren die hen uitlegt hoe ze "op een respectvolle manier" moeten praten en schrijven over "seksuele- en genderidentiteit." Blijkbaar houdt respect tegenwoordig in dat je mannen geen mannen meer noemt, en vrouwen geen vrouwen. Ooit was "heer" en "dame" netjes, nu is het een belediging. In het doorgedraaide Amsterdam, dan.
"Als stad én als werkgever willen we inclusief zijn," zegt een woordvoerster van de gemeente. Nou ja, inclusief. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Vrouwen die zich wél als 'dame' of 'vrouw' identificeren, en mannen die zich als 'heer' of 'man' identificeren,' worden nu namelijk genegeerd. Zoals gebruikelijk in het knettergekke Amsterdam moet 99% van de mensen het dus ontgelden omdat 1 procent van de mensen psychologisch gestoord is.
" Een aanspreekvorm als ’Beste Amsterdammers’ in plaats van ’Dames en heren’ passen daar volgens ons bij. Die zijn respectvol naar mannen en vrouwen en ook naar mensen die zich niet als man of vrouw identificeren," aldus diezelfde woordvoerster. Oh ja? Wij niet-Amsterdammers reizen ook naar Amsterdam... en als we daar dan zijn nemen we het openbaar vervoer. Ik vind het een grove belediging om aangezien te worden voor een Amsterdammer! "Geachte dames en heren" is helemaal prima. Maar "Beste Amsterdammer"? Erger kun je me niet beledigen. Je zou maar aangezien worden voor een inwoner van deze klinisch gestoorde stad. Brr.
Zaag Amsterdam alsjeblieft af van Nederland en laat die stad maar lekker de zee in drijven. Wat een gekte daar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten