Het AD moet Hans Nijenhuis ontslaan -- en al andere redactiegekkies ook

Geen categoriejul 26 2017, 9:00
Als de affaire Hanina Ajarai iets bewijst, dan is het dat de hoofdredactie van het AD aan de kant gezet moet worden.
Vandaag heeft Jan Dijkgraaf -- in het verleden onder meer de grote redactionele baas bij HP de Tijd -- een stuk gepubliceerd op zijn website waarin hij Hans Nijenhuis de maat neemt. Nijenhuis is de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, en daardoor dus de hoofdverantwoordelijke voor het aannemen van Hanina Ajarai, één van de slechtse columnisten van Nederland die ook nog eens een pishekel aan ons land en volk heeft.
Hij heeft een paar vragen voor Nijenhuis, die gisteren dan eindelijk reageerde op de commotie:

1. Wordt deze mevrouw, die de liefhebber van de Nederlandse taal in het algemeen en die van het column-genre in het bijzonder nu al 59 weken lang kromme tenen bezorgt, eindelijk vervangen door iemand met een hoofddoek die wel voldoende geëquipeerd is voor deze tak van sport?

2. Welke chef(s) en welk lid van de hoofdredactie schoten de ‘Hanina 59’ de kolommen in?

3. Hebben deze knurften tenminste een officiële waarschuwing in hun personeelsdossier zien glijden wegens het leed dat zij de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de MH17 welbewust hebben aangedaan?

4. Welke consequenties trek je zelf, nu jij degene bent die altijd de aanstelling van Hanina- en Ismail-achtigen vol trots komt verdedigen bij programma’s van de VARA en KRO-NCRV en je ongetwijfeld met een harde plasser het aantal pageviews aan je website hebt bekeken?

Het antwoord op met name die laatste vraag is natuurlijk: helemaal niets. Nijenhuis is namelijk niets meer of minder dan een pooier. En het AD is zijn bitch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten