Lady Gaga valt uit haar rol als minstreel en haalt uit naar Trump om transgenderbesluit

Veel artiesten in het binnenland van de Verenigde Staten en in het buitenland hebben gereageerd op het besluit van Donald Trump om geen transgenders toe te laten bij het Amerikaanse leger. Zo. Veel. Hysterie. Het is ongelooflijk, maar helaas (zoals zo veel dingen in het Nederlandse politieke discours) toch waar. Zo is Lady Gaga er ook niet ziek van om wat modder te gooien.

Niet specifiek om haar hoor, maar waar halen die artiesten toch allemaal het lef vandaan om ongevraagd hun mening te geven over grote politieke onderwerpen? Actie voeren, mensen lastig vallen met politieke meningen, niemand zit daar op te wachten. Je hebt de rol van bard, minstreel, nar, vermaak toch gewoon en laat de rest aan anderen over.

Dit is een typisch gevalletje van narcistisch politieke deliberatie. Het leidt nergens naartoe, want de rest napraten of holle retoriek gebruiken doe je als artiest maar lekker in ‘popnummertjes’. Het heeft totaal geen functie in het politiek debat. Veel te veel mensen hebben al het idee dat ze ongevraagd overal hun mening over kunnen geven zonder zich af te vragen wat de inhoudelijke implicaties zijn.

We kennen allemaal artiesten die in praatprogramma’s hun mening geven over allemaal onderwerpen waar ze zich helemaal niet mee bezighouden het grootste deel van hun tijd. Laat het daar dan lekker bij zitten, want anders wordt het politieke discours gewoon verziekt. Maar we leven in Nederland, autoriteit heeft geen plaats meer, verschillen in kennis en intelligentie worden weggegooid en de poppetjes worden uit de kast getrokken om het debat te beïnvloeden door A- en B-sterren.

Gelukkig hebben we meerdere malen gezien dat de bemoeienis van sterren en artiesten juist helemaal niet helpt, dus hopelijk blijft dat ook zo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  Hollywood is met de gevestigde media de grootste tegenstander van Trump.

  Hollywood waren/is met de gevestigde media de grootste supporters van Obama.

  En het zijn nu de superrijken van Hollywood die natuurlijk woedend zijn op Trump en enorm tekeer gaan op vooral Twitter tegen Trump. Natuurlijk zijn deze superrijken ook voor “open grenzen” en verdedigen ze de islam. Dus Trump kan het bij deze groep van superrijken nooit goed doen.

  Celebrities Melt Down over Trump’s Transgender Military Policy: ‘You Just Pissed Off the Wrong Community’
  http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/07/26/celebrities-react-to-donald-trumps-transgender-military-policy-you-just-pissed-off-the-wrong-community/

 2. Vandijk123

  Hè bah! Iemand met een baan die een mening heeft over de politieke situatie in haar eigen land. Alleen werklozen mogen daar een mening over hebben. De rest moet braaf hun werk doen.

  1. sjun

   Verstandige mensen laten zulke artiesten *links* liggen, leggen hun kinderen uit wat er van een leger verwacht wordt en dat deze instelling geen onbeperkt budget heeft en halen er verder de schouders over op. Alledaagse zaken verdienen meer aandacht dan elke gezochte scheet om de gekozen president te besmeuren. Die man wordt wel afgerekend aan het einde van zijn mandaatperiode als de balans van beloften, levering en daadkrachtige aansturing te negatief doorslaat.

 3. Floris

  “Gelukkig hebben we meerdere malen gezien dat de bemoeienis van sterren en artiesten juist helemaal niet helpt,”
  —————————————————————
  Sinds The Beatles (met de ultralinkse freak John Lennon voorop) is de politieke impact van dit soort figuren ENORM geweest.

  Ik durf de stelling aan dat zonder die langharige crypto-hippies de wereld er totaal anders uit zou hebben gezien. Veel minder links.

  1. van Urk

   Of wat dacht je van Supertramp zanger Roger Hodgson? Die er voor gezorgd heeft dat honderden artiesten geen zakelijke als gebruikelijke culturele relaties met Israel zullen aangaan.

   1. Neworder

    Ja en neem Youp van ’t Hek, helegaar de buckler om zeep geholpen.
    Je moet geven en nemen, iedereen heeft een mening.
    Kom op we gaan artiesten hun uiting betreffende hun politieke mening toch niet verbieden ?

   1. Neworder

    Voor de mense die niet op de link willen klikken
    Working class hero – J Lennon.

 4. Ben Zine

  Als je in een huis van 20 miljoen dollar woont, in de superrijken-enclave Beverly Hills of Malibu, is het natuurlijk heel makkelijk om je solidair te verklaren met de migranten, en voorstander te zijn van open grenzen. Vooral als de plaats waar jij woont volledig is beveiligd met hekken, beveiligers, camera’s en honden. Het is werkelijk allemaal zo GODVERGETEN hypocriet… Echt om te kotsen gewoon.

 5. Vandijk123

  Ik ken ook een entertainer die zich met de politiek bemoeide en hij is nu president van Amerika.

  1. van Urk

   Vandijk123@ 🙂 Toch is entertainment een goed eigenschap om mensen ergens mee te kunnen overtuigen. Adolf Hitler volgde zelfs acteerlessen om zijn toespraken nog krachtiger en overtuigender naar voren te kunnen brengen.

   1. Neworder

    Tja dat doet de dominee in Urk ook.
    Het zou verboden moeten worden 🙂

    1. van Urk

     Neworder@ 😉

 6. Neworder

  De militaire top van de Verenigde Staten zegt niets af te weten van de aankondiging van president Donald Trump om voortaan transgenders te weren uit de Amerikaanse strijdkrachten. Volgens een voorzitter wordt het beleid vooralsnog niet aangepast.

  1. cmsuijkerbuijk

   “De militaire top”; “een voorzitter”
   Namen en publicaties willen we hebben. Geen vage aanwijzingen!
   Dus: Harrrrrrrde feiten graag!

   1. Neworder

    Je moet niet alleen DDS als nieuwsbron gebruiken.
    Zoek eens op google.
    Ga geen linken plaatsen, heeft geen zin

    1. nogmaals

     Als neworder de door cmsuickerbuick gevraagde harde feiten niet geeft, is keihard aangetoond dat hij een liegende trol is.

     1. Guus Geluk

      Nogmaals, iedereen die het nieuws enigszins volgt, zou hiervan op de hoogte kunnen wezen. Eens te meer wordt duidelijk in welke bubbel men leeft.

 7. Chauvinist

  Lady Gaga die een plaat heeft gemaakt met pedofiel R-Kelly. Daar heeft ze klaarblijkelijk geen probleem mee…

 8. Babaji538

  Had men geen doel, had men geen leven.
  Geen huis, geen haard, geen werk.

  Een deur stokt bij binnenkomen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.