Megalomaan EU-opperhoofd Jean-Claude Juncker: ‘De EU kan strijd leveren met Amerika’

EU2017EE Estonian Presidency (bron: Flickr)
Foto: EU2017EE Estonian Presidency (bron: Flickr)

Dan ben je dus echt helemaal de weg kwijt.

De totaal van de pot gerukte ‘president’ van de Europese Commissie, Jean Claude Jucker, weet het zeker: de Europese Unie kan een handelsoorlog met de Verenigde Staten best winnen. Jawel, als Donald Trump met invoerheffingen komt om buitenlandse bedrijven dwars te zitten die hun producten in Amerika verkopen geeft Juncker de Amerikaanse president gewoon een koekje van eigen deeg!

“Wat ik graag zou willen zeggen, is dat we binnen enkele dagen – we hebben daar heus geen maanden voor nodig – tegenmaatregelen kunnen nemen,” aldus Juncker tijdens de G20-bijeenkomst de afgelopen dagen. Vervolgens voegde hij daar dit aan toe:

“Ik vertel dit in de hoop dat het niet nodig zal zijn. Maar we zijn in een zeer strijdbare stemming.”

Zeg, narcist, wie denk je voor de gek te houden? Een importheffing op bourbon? Nou. Leuk hoor. Daar zal Amerika van onder de indruk zijn. En zo niet, dan Europese bourbon-liefhebbers wél, want die zullen opeens grof meer geld moeten betalen voor hun favoriete drankje.

Maar ja, daar heeft zo’n man als Juncker natuurlijk lak aan. Nou houdt hij zelf ook wel van wat alcohol (en ook wat meer dan ‘wat’), maar anders dan de gemiddelde burger hoeft hij zich geen zorgen te maken over de prijs. Hij wordt immers dikbetaald voor zijn ‘goede werk’ (lees: Europa om zeep te helpen).

Deze megalomaan roept wel heel hard dat hij Amerika wel even zal straffen als dat land importheffingen invoert (of verhoogt), maar wat hij er niet bij vertelt is dat de gemiddelde Europese burger daar alleen maar last van zal hebben. Maar hé, wat maakt hem dat uit? Zolang hij maar stoer kan overkomen zal het hem worst wezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Ja ze zijn volledig de weg Hoogmoed Waanzin en belust op macht Wanneer nlexit
  Wat heeft de EU en EURO ons nu voor welvaart voorspoed en werkgelegenheid gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland

  1.   

   @ Duckday.
   Dezelfde vraag heb ik, en meerderen mét mij, al veel vaker gesteld maar niemand, óók de meest fervente EU-aanhanger niet, heeft een antwoord kunnen geven. De EU is één heel grote luchtballon die over enige tijd met een geweldige knal uiteen spat. Geld verspillen is ‘t enige dat zij doen onder aanvoering van een dagelijks bezopen Jan-Kloodt Juncker. Deze man probeert met veel “bla-bla-bla” enige indruk te maken. Figuurtjes als Rutte, Dijsselbloem, Timmermans, van Baalen enz. zijn geheel onder de indruk van zo’n luchtfietser, maar de EU-bevolking niet meer.

 2.   

  Wat is dat nou weer voor taal uit de mond van die nazi-zoon? Dronken droppie!

 3.   

  En de media hetze tegen Trump gaat maar door.

  Anti-Trump journalistiek ontaardt in zelfdestructie

  Tenenkrommende mediahetze tegen een kristalheldere president

  https://opiniez.com/2017/07/09/anti-trump-journalistiek-ontaardt-in-zelfdestructie/

 4.   

  Waarom zou dat niet kunnen? Japan heeft de Amerikaanse auto-industrie ook verslagen. De fabrieken van Toyota stijgen in Amerika als paddenstoelen de lucht in. Maar ja, in tegenstelling van de EU doen Japanners niet aan presidentje pesten.

  1.   

   @Van Urk
   “De fabrieken van Toyota stijgen in Amerika als paddenstoelen de lucht in.”
   Nou, in tegenstelling tot wat jij eigenlijk bedoelt, is dat voor de Amerikaanse werkgelegenheid natuurlijk alleen maar een zegen! Het kost daarentegen de Japanners werkgelegenheid! (Pyrrhusoverwinning?)

   1.   

    Ook hier in Brasil geeft dat vele banen….laat maar komen dus.

 5.   

  Dat kostuum! Ik krijg er echt de kriebels van. Iemand die zich wentelt in het geld en dan een aanfluiting van een kleermaker hebbend.
  Oké, ik ben een makkie voor een kleermaker, maar doe me een lol zeg, ik zou een andere kiezen als dit uit zijn/haar atelier zou komen!

  Voor de rest….. Vierte Reich oid? Grootheidswaanzinnige.

 6.   

  Juncker: “Ik vertel dit in de hoop dat het niet nodig zal zijn. Maar we zijn in een zeer strijdbare stemming”

  “We”? In een democratie zou deze brokkenpiloot worden weggestemd, maar Juncker heeft daar geen last van. Daarom doet hij zo onverantwoordelijk. Ergens ben ik wel jaloers op “links”, dat honderdduizend betogers bij elkaar weet te harken voor een G20-top terwijl Brussel onbelemmerd doordendert.

  1.   

   Ali Yas
   Wat zin al die reltrappers nou ten opzichte van die miljoenen die hier de schurft aan hebben? Niets, helemaal niets! Laat ze stemmen en dan zult u zien dat het as en een grote muil is.

 7.   

  Als Trump zo doorgaat verzwakt de economische positie van de V.S. in rap tempo.

 8.   

  Lach maar met the Donald en doe maar “deugen” sluit hem maar buiten. Straks (en we zullen het allemaal meemaken) hebben we de USA nodig en dan zegt het verstoten jongetje van de klas : FUCK YOU. En dan staat Europa er alleen voor. Ondanks dat het “grootste” wat de EU bereikt heeft VREDE is, zal er oorlog uitbreken. En deze keer moeten we het zelf oplossen.

  In WO1 konden we het niet alleen.
  In WO2 konden we het niet alleen.
  Bij EUO1 gaat het ook niet lukken en worden we geacht onze eigen boontjes te doppen.

  En vergeet Engeland ook maar (the united kingdom voor de puriteinen) De EU is ook hen aan het beklagen en aan het trollen. Die steken straks ook geen poot meer uit. De zogenaamde verheven EU leiders, hebben nog niet 0,01% van de kennis van Donald Trump.

  GO TRUMPINATOR!!

 9.   

  Dronkemans-taal van deze nietsnut.

 10.   

  “De EU doet ‘t heel goed !” zeggen de aanhangers van die zooi.
  Het aantal Voedselbanken in NL is nog steeds groeiende, in Duitsland leven 13 miljoen (!!!) inwoners ónder de armoedegrens, in NL leven 100-duizenden kinderen óók ónder de armoedegrens, wat gaat er nu zo goed in de EU ? vraag ik de aanhangers. Vóór de EU bestond deze narigheid niet. Aanhangers zullen zeggen : “De EU heeft toch maar mooi handelsovereenkomsten afgesloten !” Dat hadden de diverse landen ook al vóór de EU bestond ! Jan loodt Juncker gedraagt zich als de persoon die het zwarte garen heeft uitgevonden, nadat het witte er al was ! Wat een lulhannes.

 11.   

  Juncker is een idioot die blaft zoals Berlijn wilt. Het is Duitsland die op ramkoers tegen de VS vaart. Trump mag haar niet en verwijt haar terecht haar fouten zeker wat de open grenzen betreft. Dus Duitsland bepaalt de koers vergezeld door haar schoothondjes zoals Macron en Rutte. Duitsland blaast altijd van hoge toren maar verliest uiteindelijk altijd. De EU maakt nu de onderhandelingen met GB bijna onmogelijk nu zij pas begonnen zijn. Het is Merkel tegen de wereld. De EU volgt tot op de dood.

  1.   

   @ Ni28.
   Helemaal met je eens.
   Één grote zielige zooi, die gehele EU.

 12.   

  Wat is dat in godsnaam voor een man? Volstrekt ongeschikt voor welke functie dan ook bij de EU!

 13.   

  Juncker beticht USA van het invoeren van een importheffing?
  Is dat niet zo’n zelfde heffing als de EU al sinds zijn oprichting heeft ?
  Ik denk dat de meeste dds bezoekers deze wel kennen, voor diegene welke een opfrisbeurt nodig hebben, hier nog even een uitleg welke impact een importheffing oftewel een handel ontmoedigingsbeleid werkt , vooral het stukje boterberg is tekenend.
  https://m.youtube.com/watch?v=UTMxfAkxfQ0

 14.   

  Hoogmoed komt voor de val, en een stille alcoholist struikelt regelmatig!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!