Megalomaan EU-opperhoofd Jean-Claude Juncker: 'De EU kan strijd leveren met Amerika'

Geen categoriejul 09 2017, 21:00
Dan ben je dus echt helemaal de weg kwijt.
De totaal van de pot gerukte 'president' van de Europese Commissie, Jean Claude Jucker, weet het zeker: de Europese Unie kan een handelsoorlog met de Verenigde Staten best winnen. Jawel, als Donald Trump met invoerheffingen komt om buitenlandse bedrijven dwars te zitten die hun producten in Amerika verkopen geeft Juncker de Amerikaanse president gewoon een koekje van eigen deeg!
"Wat ik graag zou willen zeggen, is dat we binnen enkele dagen – we hebben daar heus geen maanden voor nodig – tegenmaatregelen kunnen nemen," aldus Juncker tijdens de G20-bijeenkomst de afgelopen dagen. Vervolgens voegde hij daar dit aan toe:

"Ik vertel dit in de hoop dat het niet nodig zal zijn. Maar we zijn in een zeer strijdbare stemming."

Zeg, narcist, wie denk je voor de gek te houden? Een importheffing op bourbon? Nou. Leuk hoor. Daar zal Amerika van onder de indruk zijn. En zo niet, dan Europese bourbon-liefhebbers wél, want die zullen opeens grof meer geld moeten betalen voor hun favoriete drankje.
Maar ja, daar heeft zo'n man als Juncker natuurlijk lak aan. Nou houdt hij zelf ook wel van wat alcohol (en ook wat meer dan 'wat'), maar anders dan de gemiddelde burger hoeft hij zich geen zorgen te maken over de prijs. Hij wordt immers dikbetaald voor zijn 'goede werk' (lees: Europa om zeep te helpen).
Deze megalomaan roept wel heel hard dat hij Amerika wel even zal straffen als dat land importheffingen invoert (of verhoogt), maar wat hij er niet bij vertelt is dat de gemiddelde Europese burger daar alleen maar last van zal hebben. Maar hé, wat maakt hem dat uit? Zolang hij maar stoer kan overkomen zal het hem worst wezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten