NRC wil ISIS-tuig knuffelen

Hoe geschift het NRC Handelsblad is, vraag je? Nou, wat vind je hiervan? De NRC heeft een artikel gepubliceerd waarin er geroepen wordt dat we de ‘dialoog’ moeten aangaan met terugkeerjihadi’s.

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal en volg ons hier op Instagram.

Volgens de krant voor politiekcorrect, multicultureel en wegkijkend Nederland moeten we gewoon maar accepteren dat ISIS-slachters terugkeren naar ons land. Dat is namelijk na elke “oorlog” zo. Ik citeer:

“Volgens het humanitair oorlogsrecht moet er steeds onderscheid gemaakt worden tussen zij die wel en zij die niet, of niet meer aan de strijd deelnemen. Die laatste groep, van burgers, krijgsgevangenen, en medisch personeel tot gewonde strijders of zij die zich overgaven, heeft recht op een goede behandeling. Zij mogen niet aangevallen worden, maar hebben aanspraak op verzorging als ze ziek of gewond zijn. In iedere moderne oorlog tot nu toe was er vroeger of later sprake van repatriëring van overlevende ex-strijders. Dat moet de Nederlandse overheid nu al meewegen.”

Daarom moet Den Haag nu al een “actieve” houding aannemen en voorlichting en begeleiding regelen voor “de groep die de wapens neerlegt of dat wil doen.” Want, concludeert de krant van, voor en door doorgeslagen links, op lange termijn is er een “dialoog” nodig met deze gekken.

Natuurlijk beseft een kind nog dat er levensgrote verschillen zijn tussen de oorlogen waar NRC het over heeft en de oorlog tegen ISIS. ISIS is geen land, met een vijandelijk leger, maar een terroristische organisatie. Terroristen hebben helemaal niet dezelfde rechten als militairen. Dat geldt niet alleen voor de manier waarop ze behandeld worden op het slagveld, maar ook daarna, bijvoorbeeld als ze gevangen worden genomen.

De NRC beseft dat natuurlijk ook, wat dan ook de reden is dat de krant het over “strijders” heeft en niet over soldaten uit vorige oorlogen. Leuke truc om het oorlogsrecht snel van toepassing te krijgen op terroristen, maar helaas trapt niemand daarin.

Wat ISIS-idioten betreft die niet meevechten maar zich op andere manieren hebben ingezet voor die haatclub: ook dat zijn dus terroristen. Door lid te zijn van de organisatie hebben ze in strijd gehandeld met de wet en zijn ze medeverantwoordelijk voor de misdaden die ISIS gepleegd heeft. ISIS is immers een organisatie die het uitdrukkelijke doel heeft om haar radicale denkbeelden aan iedereen op te leggen en andersdenkenden af te slachten. Iedereen die op wat voor manier dan ook voor ISIS werkt maakt het mogelijk dat de slachters hun misdaden plegen. Er zijn geen ‘onschuldige leden’ van een terroristische organisatie. Punt.

Leuk geprobeerd dus van de NRC, maar zelfs een blinde ziet de gaten in dit wanstaltige betoog. Het is een flauwekulverhaal van een stel radicaal-linkse gekken die denken dat als je terroristen maar genoeg knuffelt, ze vanzelf lief worden. Zo werkt het dus niet. Deze mensen zijn gezworen vijanden voor alles waar wij voor staan. Zo moeten we dus ook behandelen. Niks geen dialoog, niks geen theedrinken: deze mensen moeten op het slagveld vernietigd worden, en als ze het per ongeluk toch overleven moeten ze voor de rest van hun leven achter tralies worden gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Pedrito

  Voor het IS-tuig geldt dat voor hun sprake is van voltooid leven. Ze hebben genoeg rotzooi veroorzaakt. Kortom, behandelen als oorlogsmisdadigers!

 2. Augustinyak

  Het NRC was eens een respectabele krant maar is nu niet meer serieus te nemen.

 3. anne1952

  Als je zo’n artikel leest, dan bekruipt mij het angstige gevoel dat socialistisch Nederland essentiële onderdelen van de opvoeding heeft gemist, en het hoofdstuk “verantwoordelijk zijn voor eigen daden cq misdragingen’ gemakshalve maar heeft uit gescheurd. Aldus heeft het niet zoveel zin om dieper op dit artikel in te gaan, behalve dan dan erop te wijzen, dat de kinderen van deze extreem linksen met een behoorlijk rugzakje aan hun eigen leven zullen moeten inrichten. Tobbers.

 4. Ruud562

  Walgelijke krant! Blijft maar proefballonnetjes sturen in de hoop dat hun achterlijke idee zal worden opgepakt! Ronduit schoften zijn het die het bedenken!

  1. Kodi

   Het stelt mij dan wel weer gerust dat die gemalen houtversie van dat NSB Hakkelblad gestaag meer abonnees verliest. Dat kunnen we dan een gezonde vorm van stemmen met voeten noemen.

 5. Kodi

  Willen diegenen die jankten over een uitspraak een premier onwaardig nog eens uitleggen wat er nou fout was aan de redenatie dat die uitgereisde IS-terroristen daar beter kunnen sterven dan hier terugkeren? Ik denk daar namelijk hetzelfde over.

  1. HaZ

   Over tuig gesproken: Jij bent hier nog omdat ?

   1. Kodi

    Dit stuk trollentuig is hier nog, omdat het stoepje nog niet is geveegd. Werk san de winkel dus.

  2. Nasrani

   Jij niet dan?

 6. meijer61200

  NRC? NSB past wat beter in de context. Ik zou deze voddenkrant nog niet als wc papier willen gebruiken. Links uitschot dat er dagelijks met veel pijn en moeite een “krant”voor de gutmensch weet uit te persen. Zelden zo’n gedrocht op papier gezien. NRC? Weg ermee!

  1. Kodi

   Gewoon niet kopen. Om de reet mee af kunnen te vegen is er WC-papier of om de open haard mee aan te steken zijn er aanmaakblokjes. Maar mocht je zo’n NSB Hakkelblad ooit aantreffen zonder het te hebben moeten kopen en hen te subsidiëren raad ik je deze handelingen ten zeerste aan, want waar is deze houtversie anders goed voor? In ieder geval niet om deze te lezen of de studie naar trollen en psychiatrische patiënten moet een interessant studie object zijn.

 7. Nasrani

  Ik hoop dat de irakeese militairen de klus daar klaart. Dat voorkomt hier een hoop ellende.

  1. Kodi

   Ze zijn in ieder geval goed bezig. Sommige Irakese militairen kiezen gewoon terecht voor direct uitschakelen. Want ja, je zou deze terroristen maar eens gevangen nemen en overdragen en dan zien dat ze binnen de kortste keren toch weer vrij rond kunnen lopen omdat of cipiers of rechters hen laten glippen omdat ze daarvoor betaald worden… Dan zie je je eigen familieleden vermoord worden bij een of andere zelfmoord bomaanslag waar je eerder met gevaar voor eigen leven al die moeite hebt ondernomen om hen te neutraliseren opdat zij geen verder kwaad meer aan konden richten. Logisch dat je in zo’n geval meer gelooft in eigenrichting dan in een vermeende rechtstaat. Zoveel wijkt het niet af van Nederland. Daar worden ook bij de politie aangiften van verkrachting en mishandeling niet serieus genomen en kan de dader gewoon zelfs een verblijfsvergunning opstrijken. Gebrek aan personeel is een vals alibi, want agenten kunnen ook gewoon massaal op de Iftar verschijnen. Het is dus gewoon een kwestie van de verkeerde prioriteiten. Een verkrachter opsporen heeft hier minder prioriteit dan zielige bonnetjes uitschrijven, want politieke correctheid.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/somalische-asielzoeker-randt-vrouw-uit-hoorn-aan-krijgt-lekker-een-verblijfsvergunning/

   Best begrijpelijk dat een Irakese soldaat liever een IS-strijder direct uitschakelt dan later binnen de kortste keren moet vernemen dat hij als “zelfontbrander” in Bagdad nog meer slachtoffers maakt.

 8. Babaji538

  Heilige Michael, er staat hier een vacature
  voor jou, alleen, open!
  Binnenkort ruilt de ene dikke sigaar het bezit
  in voor een sigaretje.
  Je mag dan met nieuwe voorzieningen voldoen
  aan de behoefte van jonge meisjes in de categorie
  van verloren zijn, 9-11 jaar.
  Daarnaast moet er tijd worden vrijgemaakt,
  om ook aan de behoeften van de desbetreffende moeders,
  te kunnen voldoen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.