Ismail Ilgün wordt niet vervolgd: hij heeft zijn leven namelijk gebeterd en daar is het OM hartstikke blij mee

Ismail Ilgün wordt niet vervolgd: hij heeft zijn leven namelijk gebeterd en daar is het OM hartstikke blij mee

Zo kun je dus wegkomen met wangedrag en intimidatie.

Voormalig tuigvlogger Ismail Ilgün kan tevreden zijn. Hoewel het Openbaar Ministerie stelt dat hij schuldig is aan opruiing, belediging van het openbaar gezag, én aan smaadschrift, wordt hij niet vervolgd als hij binnen een maand een excuusvlog online zet voor zijn wangedrag. Volgens het OM heeft Ismail zijn leven namelijk heel erg gebeterd de afgelopen maanden. En dat is blijkbaar afdoende om vervolging te voorkomen, ook als iedereen weet dat je knetterschuldig bent aan een heel scala van misdrijven.

Jan Dijkgraaf kan daar blijkbaar heel leuk om lachen, maar de rest van Nederland zal dit met ledenogen aanzien. Ilgün intimideerde een raadslid, zorgde voor enorm veel overlast, en beledigde agenten. In een normaal land word je daarvoor bestraft. Helaas is Nederland geen normaal land. Daar kom je overal mee weg als je maar 'sorry' zegt -- en je natuurlijk een minderheid bent. Als autochtoon hoef je dat soort grappen niet eens te proberen.

Een achterlijke en onbegrijpelijke beslissing van het OM dus, maar je moet tegelijkertijd wel respect hebben voor Ilgün: de man begrijpt maar al te goed hoe dit spel gespeeld wordt... en heeft zijn infamie gebruikt om een échte baan binnen te slepen bij een échte krant. Daardoor kan hij op legale wijze in zijn onderhoud voorzien terwijl hij tegelijkertijd de brave (hoewel nog altijd enigszins rebelse) jongen mag spelen. Hij heeft de politieke correctheid en onze cultuur van pappen en nathouden op fantastische wijze gebruikt om zijn carriere te lanceren.

Chapeau. Niet veel mensen doen hem dat na. En het bewijst ook meteen dat deze jongen veel intelligenter is dan veel van zijn tegenstanders ons willen doen geloven. Nou ja, misschien niet veel 'intelligenter,' maar wel veel slimmer. In het echte leven is dat laatste belangrijker dan het eerste. Kijk maar naar Ismail.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer