Wow! SIRE start anti-feministische campagne: 'Laat jongens weer jongens zijn!'

Wow! SIRE start anti-feministische campagne: 'Laat jongens weer jongens zijn!'

Dit gaat feministisch links niet leuk vinden.

SIRE is begonnen met een campagne die erop gericht is om ouders ervan te overtuigen dat ze jongens weer jongens moeten laten zijn. Het is SIRE namelijk opgevallen dat onze cultuur tegenwoordig net doet alsof jongens en meisjes precies hetzelfde zijn; niet slechts dat ze gelijkwaardig zijn, maar helemaal gelijk. Dat is natuurlijk je reinste gekkigheid, maar ja, die idioterie wordt gepusht door de quasi-intellectuelen die het voor het zeggen hebben op universiteiten en die hele horden ervan overtuigd hebben dat "gender" een "maatschappelijke constructie" is.

Nou, zegt SIRE, dat is dus flauwekul:

"Jongens en meisjes zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde", zegt SIRE-directeur Van der Helm. "Met deze campagne willen we een discussie op gang brengen die er hopelijk voor zorgt dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past."

Iedereen die kleine jongens vergeleken heeft met kleine meisjes weet dat natuurlijk ook: ze zijn niet eens bijna hetzelfde. Jongens zijn veel energieker, agressiever, en avontuurlijker. Als je dat eruit probeert te halen bij jongens creëer je geen brave burgers, maar zwaar gefrustreerde jongemannen die geestelijk feitelijk gecastreerd zijn. Hun motivatie vermindert, ze leren minder snel, en hun concentratie holt achteruit.

Eén van de manieren waarop je kunt zien dat we jongens proberen te ontmannen is het feit dat jongens vier keer vaker de diagnose ADHD krijgen dan meisjes... en daar zelfs vijf keer vaker medicijnen voor krijgen. Het zijn van een jongen wordt nu dus bestempeld als 'ADHD', wat vervolgens weer gedrogeerd wordt. Medicatie wordt gebruikt om geestelijke meisjes te maken van jongens.

"Hoewel 'de jongen' niet bestaat, is er een tendens gaande dat jongensgedrag minder wordt gewaardeerd in onze maatschappij," aldus gedragsdeskundige Lauk Woltring. "We remmen jongens soms te veel af in hun gedrag, zo leren zij minder uit eigen ervaring en dat remt hen in hun ontwikkeling." Zo is het precies.

Daar moet dus iets aan gedaan worden. Jongens zijn geen meisjes, en meisjes zijn geen jongens. Sekseverschillen zijn geen 'sociale constructie,' maar een biologisch feit. De hersenen van jongens werken anders dan die van meisjes. Mannen -- ook jongens -- hebben meer testosteron dan vrouwen, en dat heeft effect op de manier waarop ze zich gedragen en voelen. Dat is geen 'probleem' dat eruit gesloopt moet worden, het is een kracht die we alleen maar slim moeten kanaliseren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties