Partijkartel verwerpt PVV oproep om benoeming Marcouch tegen te houden

Geen categoriejul 06 2017, 20:00
Natuurlijk. Want de volgende keer zijn ze anders zélf het haasje.
De argumentatie van Geert Wilders en co. laat het één en ander te wensen over. Marcouch' afkomst doet er niet toe. En die opmerkingen over "Arhemmistan" zijn volstrekt onzinnig. Maar critici van Marcouch hebben natuurlijk wel degelijk gelijk dat het volstrekt belachelijk is dat hij burgemeester van Arnhem wordt. Ten eerste is het 't baantjescarrousel in optima forma, en ten tweede heeft de man helemaal niets met die stad. Waarom zou hij deze functie moeten krijgen? Het slaat helemaal nergens op.
Helaas denkt de Tweede Kamer daar heel anders over:

Vrijwel de hele Tweede Kamer staat achter de voordracht van ex-PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem. Een brede meerderheid verwierp donderdag de oproep van de PVV aan minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) om niet akkoord te gaan met de benoeming.

Is dat verrassend? Natuurlijk niet. Deze mensen willen straks, als hun tijd in de Kamer erop zit, óók zo'n topbaan binnenslepen; één waarvoor ze geen verkiezingen hoeven te winnen, maar waarvoor ze gewoon gratis en voor niets een benoeming krijgen van hun politieke vrienden. Stel je voor dat ze dat niet krijgen, dan moeten ze naar hun kamerlidmaatschap écht aan de slag. Da's schrikken!
Maar... jammer genoeg schiet Wilders zichzelf toch in de voet door de manier waarop hij zich opstelt. Als hij meer de strategie zou gebruiken die ik hier in deze post uiteen heb gezet, nou, dan had hij misschien meer partijen meegekregen dan alleen Forum voor Democratie -- die overigens Wilders steunde omdat men tegen benoemingen als deze is in hun algemeenheid, niet omdat het om Marcouch gaat.
Of niet, natuurlijk. Want, laten we wel wezen, de meeste partijen horen bij het partijkartel en zullen nooit iets doen om collega's in de weg te zitten als die gratis een mooie baan kunnen krijgen. Misschien -- heel misschien -- dat de SP nog had kunnen bewegen, maar dat was het dan geweest. Uiteindelijk had ook dat weinig uitgehaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten