Terreur in Jeruzalem: Palestijnse terroristen openen vuur bij Tempelberg, meerdere slachtoffers

Jeruzalem is wakker geworden met een aanslag bij één van haar meest heilige plekken.

Update: inmiddels zijn twee van de slachtoffers overleden – meer informatie over dat uiterst trieste feit hier.

Het is weer eens zover: Israël is opgeschrikt door een terreuraanval. De zon was vrijdagochtend nog pas net op, of een stel terroristen vond het al nodig om, gewapend met machinegeweren, bezoekers van de Tempelberg neer te maaien. Het resultaat: meerdere gewonde Israëli’s en dode terroristen.

Volgens de politie begonnen de bloeddorstige aanvallers hun moordpartij bij de zogenaamde Leeuwenpoort, een poort in de oude stadsmuur van de stad. Van daaruit wisten ze nog verder te komen richting een plein op de berg, alvorens de veiligheidsdiensten ze daar gelukkig wisten uit de schakelen:

Ja, ze waren duidelijk gewapend om zoveel mogelijk slachtoffers te maken: bij dit soort aanslagen is het niet ongewoon dat er geschoten blijft worden totdat de aanvallers zelf de pijp uit zijn. Deze mannen hadden geen enkele intentie om het zelf te overleven, en waren er puur op uit om zoveel mogelijk mensen – lees zeer waarschijnlijk: joden – met zich in het graf te nemen. Vooralsnog lijken gelukkig alleen de terreurverspreiders zelf gedood te zijn, maar er zijn in ieder geval meerdere gewonden, waaronder politiemensen. Het totale aantal gewonden is nog niet duidelijk:

De aanvallers komen natuurlijk vrijwel zeker uit islamistische, Palestijnse huize. Vanzelfsprekend zijn er dan ook meteen linkse gekkies die deze terreurdaad – want iets anders is dit niet – gaan zitten ophemelen als de zoveelste episode in de strijd tegen de ‘Israëlische bezetters’. Ga je even diep schamen! De bijgevoegde video van de aanslag is echter wel interessant:

Maar hé, je kunt het natuurlijk ook gewoon omdraaien: de Palestijnen zijn hier gewoon keihard het slachtoffer joh!

Hoe kun je nieuws zo verdraaien? En dan zijn er nog mensen die beweren dat er géén antisemitische bias is bij nieuwsorganisaties…

Enfin. Waarom deze rondschietende gekken nou weer dachten dat dit allemaal nodig was, is mij een raadsel. De Arabieren noemen de Tempelberg dan wel bezet gebied, maar in feite hebben zij daar in de praktijk het al voor het zeggen. De plek die voor zowel joden, moslims als christenen heilig is, mag namelijk wel bezocht worden door joden, maar zij mogen er niet bidden. Moslims mogen dit wel, wat zij dan ook in grote getale doen bij de moskee daar. Joden worden in hun eigen land dus verhinderd te bidden waar ze willen: wie bezet nou eigenlijk wiens land hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Vabis

  En straks weer janken die palezwijnen wanneer het IDF in actie gaat komen….

 2. zomaar

  ach de linkse denker zou niet links zijn als hij de schuld niet bij de ander neer zou leggen , dus hebben de Joden dit aangehaald , zoals de aanslagen hier binnen Europa de schuld van rechts is .

  en zoals de vernielingen tijdens de top 20 , de schuld van de rijken cq kapitaal is .

  1. corfo

   @ Vabis/zomaar.
   Israël is een land dat z’n eigen inwoners tenminste beschermt; en dát kan niet van álle landen worden gezegd !!!

   1. Kodi

    Zo te lezen hecht de Nederlandse overheid geen waarde aan het onderhoud van een nationaal leger welke in staat is het eigen territorium en de eigen bevolking te kunnen beschermen > http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/07/bedankt-mark-defensie-schort-alle-trainingen-op-om-levensgevaarlijke-omstandigheden/ Godzijdank blijken de Israëliërs realistischer voorbereid op vijandig vuur te zijn. Zoiets redt mensenlevens. Hulde aan deze soldaten die met gevaar voor eigen leven adequaat hebben weten te waken over andermans veiligheid. En dit soort mensen vind ik nou de echte martelaren, niet die zelfontbranders die geloven in een bordeel met 72 maagden.

  2. Kodi

   Zal El Trollo Pinocchio al in tranen zijn?

 3. kapitein

  Ze zijn wel zo eerlijk dat ze de Tempelberg bezet gebied noemen…….. want dat is zo. Is er wel verschil van mening wie nu de eigenlijke bezetter is …

  1. Kodi

   Hoe kan je nou bezetten wat van jezelf is?

   1. corfo

    @ Kodi.
    De linkse “denkers” hebben op uw vraag vast wel een passend antwoord !

 4. van Urk

  Heeft Israel wel eerst aan de VN om toestemming gevraagd om de Palestijnse moordenaars dood te mogen gaan schieten? In feite mogen de Joden gewoon niks doen en moeten ze de Palli,s die onder bescherming staan van talloze linkse organisaties hun gang laten gaan.

  1. Kodi

   Staakt het vuren volgens linkse logica: Staken voor Israël en vuren voor terroristen.

 5. exxtravaganzzza

  Zoveel DOMHEID in één artikel
  De Tempelberg is GEEN Israëlisch grondgebied, dus het is niet hun
  “eigen land” , daar komt bij dat er al vele malen terreur is gepleegd op dezelfde plek
  door Joden, de moskee werd vernield, en bestookt met traangas.
  Daar komt de situatie in de Westbank dus bij, waar de bevolking moet lijden onder
  de expansiedrang van de joodse geloofsgekkies.
  Boomgaarden worden platgebrand, waterputten vernield, landgoed word doormidden gesneden door ‘highways’ waarover de joden naar hun nederzettingen kunnen rijden.
  Sommige Palestijnen zijn hier erg boos over..
  GEK HÈ….?

  1. Nasrani

   Zoveel domheid in een reactie, lang niet gezien.

   1. exxtravaganzzza

    Ik gebruik tenminste argumenten
    Aan de ‘liefde’ voor Israël, ligt moslim-haat ten grondslag,
    geen kennis of inzicht.

    1. cmsuijkerbuijk

     Argumenten? Drogredenen zul je bedoelen!
     De Joodse Tempel (Vandaar “Tempelberg”) bestond al véél langer voordat die heidense keet daar door volgelingen van de pedofiel Mo gebouwd werd hoor!

     1. corfo

      @ cmsuijkerbuijk.
      Helemaal correct !
      Ik wist trouwens niet dat MO pedofiel was, waar kan ik dat teruglezen ?
      (niet omdat ik u niet zou geloven, maar om de moslimknuffelaars mee om de oren te slaan)

     2. exxtravaganzzza

      Ik ben absoluut geen fan van de islam,
      maar dit redeloze joden-geknuffel is om kotsmisselijk van te worden.
      Als we hen steunen in hun heilige strijd, mogen we ook begrip hebben voor de kalifaat-drang van moslims.
      En Palestijnen willen geen van beide! Genoeg Palestijnen zijn christen
      notabene! Dit krijgen we nooit te horen !

     3. cmsuijkerbuijk

      @corfo
      Hij trouwde met Aisha toen zij 9 jaar oud was. Vandaar dat in de islam, kinderhuwelijken geheel gebruikelijk en geaccepteerd zijn. Dit is overal op het internet terug te vinden.

     4. Nasrani

      Erger! Hij trouwde Aisha toen deze 6 jaar oud was! Echter hij consumeerde het huwelijk toen ze 9 jaar oud was. Alleen deze omschrijving al……bah.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.