Terreur in Jeruzalem: Palestijnse terroristen openen vuur bij Tempelberg, meerdere slachtoffers

Geen categoriejul 14 2017, 8:00
Jeruzalem is wakker geworden met een aanslag bij één van haar meest heilige plekken.
Update: inmiddels zijn twee van de slachtoffers overleden - meer informatie over dat uiterst trieste feit hier.
Het is weer eens zover: Israël is opgeschrikt door een terreuraanval. De zon was vrijdagochtend nog pas net op, of een stel terroristen vond het al nodig om, gewapend met machinegeweren, bezoekers van de Tempelberg neer te maaien. Het resultaat: meerdere gewonde Israëli's en dode terroristen.
Volgens de politie begonnen de bloeddorstige aanvallers hun moordpartij bij de zogenaamde Leeuwenpoort, een poort in de oude stadsmuur van de stad. Van daaruit wisten ze nog verder te komen richting een plein op de berg, alvorens de veiligheidsdiensten ze daar gelukkig wisten uit de schakelen:
Ja, ze waren duidelijk gewapend om zoveel mogelijk slachtoffers te maken: bij dit soort aanslagen is het niet ongewoon dat er geschoten blijft worden totdat de aanvallers zelf de pijp uit zijn. Deze mannen hadden geen enkele intentie om het zelf te overleven, en waren er puur op uit om zoveel mogelijk mensen - lees zeer waarschijnlijk: joden - met zich in het graf te nemen. Vooralsnog lijken gelukkig alleen de terreurverspreiders zelf gedood te zijn, maar er zijn in ieder geval meerdere gewonden, waaronder politiemensen. Het totale aantal gewonden is nog niet duidelijk:
De aanvallers komen natuurlijk vrijwel zeker uit islamistische, Palestijnse huize. Vanzelfsprekend zijn er dan ook meteen linkse gekkies die deze terreurdaad - want iets anders is dit niet - gaan zitten ophemelen als de zoveelste episode in de strijd tegen de 'Israëlische bezetters'. Ga je even diep schamen! De bijgevoegde video van de aanslag is echter wel interessant:
Maar hé, je kunt het natuurlijk ook gewoon omdraaien: de Palestijnen zijn hier gewoon keihard het slachtoffer joh!
Hoe kun je nieuws zo verdraaien? En dan zijn er nog mensen die beweren dat er géén antisemitische bias is bij nieuwsorganisaties...
Enfin. Waarom deze rondschietende gekken nou weer dachten dat dit allemaal nodig was, is mij een raadsel. De Arabieren noemen de Tempelberg dan wel bezet gebied, maar in feite hebben zij daar in de praktijk het al voor het zeggen. De plek die voor zowel joden, moslims als christenen heilig is, mag namelijk wel bezocht worden door joden, maar zij mogen er niet bidden. Moslims mogen dit wel, wat zij dan ook in grote getale doen bij de moskee daar. Joden worden in hun eigen land dus verhinderd te bidden waar ze willen: wie bezet nou eigenlijk wiens land hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten