Abou Jahjah viert terreuraanslag in Jeruzalem: “twee bezetters doodgeschoten”

Triester dan terreurverheerlijker Abou Jahjah wordt het niet. 

Er lijkt bijna geen dag voorbij te gaan zonder dat er ergens ter wereld een terroristische aanslag wordt gepleegd in naam van de islam. Vanochtend was Jeruzalem aan de beurt. Drie islamitische terroristen openden het vuur op Israëli’s bij de Tempelberg. Twee van hen namen even daarvoor een ‘leuke’ selfie bij de Rotskoepel, een islamitisch heiligdom.

Bij de aanslag raakten drie Israëlische beveiligers gewond. Twee van hen zijn inmiddels overleden. De zoveelste slachtoffers van de jihad. Schokkend genoeg wordt de afschuwelijke aanslag door sommigen met gejuich ontvangen. De Libanees-Belgische auteur Dyab Abou Jahjah, supporter van Sylvana Simons en haar partij Artikel 1, plaatste een vrolijke tweet naar aanleiding van de terreurdaad.  

De terroristen hebben dus bondgenoten, hier in Europa. Abou Jahjah noemt de terroristen “verzetshelden” en maakt de Israëlische slachtoffers uit voor “bezettingstroepen” en “collaborateurs”. Met dat laatste doelt hij op het feit dat de Israëlische agenten die zijn doodgeschoten zélf van Arabische komaf waren, onderdeel van de Druzen, een religieuze minderheid. De Arabische Druzen zijn loyale burgers van Israël, en dienen dus ook in het Israëlische leger en bij de politie. Zij zien in dat hun vrijheid in Israël wordt beschermd, terwijl Arabische landen hun bevolking onderdrukken.

 

Tragisch genoeg moesten deze twee Arabisch-Israëlische agenten hun inzet voor de veiligheid van Israël met de dood bekopen. Ieder normaal mens vindt dat verschrikkelijk, maar Abou Jahjah vindt het geweldig. Hij verheerlijkt openlijk islamitische terreur. Dat mag allemaal in Europa.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Vabis

  Ik begrijp niet dat de Mossad die vent niet omlegt…

  1. corfo

   @ Vabis.
   Ik denk dat die Abou J.J. voor de Mossad véél te onbelangrijk is om aan zo’n figuur hun handen “vuil” te maken.
   De figuur Abou is “groot” gemaakt door de westerse media, maar voor de Israëli stelt hij geen ene moer voor, voor mij trouwens ook niet.

   1. meanstreak2099

    nou, zo groot is hij hier nou ook alweer niet hoor volgens mij

  2. sjun

   Zo’n jongen laten ze in zijn stompzinnigheid begaan. Hij opent vele Westerse ogen voor het omkerende onbenul dat zich elke jeer weer presenteert.

 2. Roughwood

  Een Palestijnse staat gaan we nooit meemaken meneer Abou Jahjah, wen er maar aan. Hieronder nog een overzicht van aanslagen, het merendeel op onschuldige en ongewapende burgers, uitgevoerd door arabische lafbekken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aanslagen_in_Isra%C3%ABl

  1. van Urk

   Of ze moorden elkaar wel uit: “Verontrustend aantal incest en eerwraakmoorden” http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=10767

  2. Teloor

   Ik vrees dat dit juist is. De bezettingsstrategie die Israel toepast zal ze niet meer loslaten en wordt, hoewel ze in strijd is met het internationaal recht, door het Westen gesteund dan wel gedoogd.
   Israel kan op die manier de tweestatenoplossing vermijden en sluipenderwijs het land van het Palestijnse volk roven.

   Het is triest en verwerpelijk maar zo loopt het.

   1. Ali Yas

    Inderdaad maakte Israël in 1967 de historische fout het op Jordanië veroverde gebied niet meteen en volledig te annexeren.

 3. Nasrani

  Moslims vinden een aanslag op Joden nooit een probleem. Ex-moslims verklaren dat ook openlijk. Het is een gebrek in hun opvoeding. Zo is de islam, haat tegen Joden wordt in hun ideologie normaal gevonden. Daarom moeten we een islamvrij Nederland en Europa nastreven. Kan niet wachten.

  1. Guus Geluk

   Het lijkt er op dat de integratie voorspoedig verloopt. Over het algemeen zouden veel Europeanen ook niet erg rouwig zijn bij het verdwijnen van de Staat Israël. Achterlijke forums als Stormfront worden niet voor niets uit de grond gestampt.

   Het is een misverstand te denken dat zonder moslims (van welke overigens veel gematige zijn) het antisemitisme als sneeuw voor de zon wegsmelt

   1. van Urk

    Hier een interessant artikel over antisemitisme: https://christenenvoorisrael.nl/isreality/antisemitisme/

    1. Guus Geluk

     Dank voor de link, van Urk.

  2. ml2mst

   Ben het wel met Narsani eens, maar de agenten waren geen Joden. Het waren Druzen, dus sjiitische moslims.

   1. van Urk

    Tijdens een gelijksoortige aanslag op het Tempelplein in 2015 was een van de beveiligers ook een Druus. Palestijnen moorden iedereen en kunnen het gewoon niet hebben dat andere voormalige “Palestijnse” volkeren wel verstandig genoeg waren de Israelische nationaliteit aan te nemen en nu in een prachtstaat wonen. http://www.franklinterhorst.nl/Lang%20niet%20alle%20Arabieren%20haten%20Israel.htm

    1. corfo

     @ van Urk.
     Islamieten zijn pas in hun element als ze anderen kunnen vermoorden, maakt hen geen moer uit of ’t mede-islamieten zijn, christenen of Joden.
     Moorden is hun lust en hun leven, ’t zijn gewoon wilden gebleven, ongeciviliseerd.

     1. van Urk

      Ik wil juist zeggen dat Palestina alleen maar van naam is veranderd naar Israel. Maar de bevolking (Armeniers, druzen, Arabieren, Joden of christenen) hetzelfde bleef. Deze bevolking heeft van het voormalige Palestina een geweldig land gemaakt. Dat er een groep Arabieren waren dat in 1948 op eigenwijze manier niet met de Joden wilden gaan samenwerken aan een nieuwe staat en nu boos zijn dat zij nu in een uitgeleefde camping wonen genaamd Gaza daar kon de rest van de Israelische bevolking toch niks aan doen?

   2. Nasrani

    Dat wisten de daders op het moment van de aanslag echt niet hoor. Voor hun waren het Joden, een legitiem doel.

 4. HW

  Deze moslimhaat tegen de Joden dringt langzaam maar zeker ook door op Europees gebied. De islam aanslagen van de laatste jaren in Europa op Europese burgers zijn een voorbode van de haat van de extreme islam, die ons Europeans nu te wachten staat.
  Als we ons er niet tegen verweren, dan zullen we ooit een soort intifada in Europa zien.
  Dit imbeciele volk denk dat ze de hele wereld met een haat zaaiende islam te moeten veroveren en de wegkijkende politiek laat dit toe.
  Iedereen die hieraan twijfelt is dom en heeft de realiteitszin verloren.
  Correcte politiek bestaat niet en heeft nooit bestaan.
  Het woord politiek zegt het al: Hoe kunnen we het volk beliegen en bedriegen, zodat ze de waarheid niet te weten komen. En dit alleen voor het geld en de macht.

 5. Ecoshaarlem

  Wie stopt die gek, de vriend van Sylvana Simons, een beter visitekaartje is er niet voor deze vrouw!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.