Om te kotsen: Londense metromedewerkers mogen niet langer "dames en heren" zeggen

Om te kotsen: Londense metromedewerkers mogen niet langer "dames en heren" zeggen

De linkse, politiek correcte lobby heeft het weer voor elkaar hoor!

Een controleur die bij het checken van je vervoersbewijs eventjes "good morning ladies and gentlemen" zegt: het klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het vanaf nu niet meer. Sterker nog: 'foute' medewerkers die blijven vasthouden aan de vreselijk discriminerende term lopen de kans om hun baan te verliezen als ze hun leven niet beteren en genderneutrale uitspraken gaan gebruiken. Het klinkt als een zieke grap, maar het is toch echt de realiteit anno 2017:

The phrase "ladies and gentleman" is to be scrapped from announcements on the Tube in a bid to make them gender-neutral. London Underground staff have been told to instead use greetings such as "good morning everyone" to ensure that all passengers feel "welcome". All new pre-recorded announcements will also be changed to use the new phrases, Transport for London (TfL) said. Campaigners had said the phrase "ladies and gentleman" - which is commonly used by drivers - was “outdated”, adding that it is“polite, but really belonging to yesterday”.

Het is de zoveelste stap in het doordrammen van de agenda van de volstrekt ontspoorde LGBTQI-rest-van-het-alfabet-beweging. We zouden namelijk moeten gaan gaan accepteren dat de samenleving veel diverser is dan alleen mannen en vrouwen, en dat je die superzielige mensen die zich noch man of vrouwen vinden - en vinden is hier het sleutelwoord - hartstikke uitsluit met "dames en heren". Dat is natuurlijk je reinste onzin: ongeacht of je jezelf daar nou prettig bij voelt ben je nu eenmaal een man of vrouw, net als dat je een mens bent en blauwe, groene of bruine ogen hebt. Dat kun je mooi of lelijk, leuk of vervelend vinden, maar het is de realiteit. Accepteer wie je bent, en je wordt een stuk gelukkiger in het leven, dunkt mij.

Ongeacht dat is het echter van de pot gerukt dat het linkse metrobestuur medewerkers gaat zitten vertellen wat ze wel en niet mogen zeggen. Mogen die mensen nog die woorden gebruiken waar ze zich prettig bij voelen, of zijn zij inmiddels een verlengstuk van de politiek correcte lobby geworden? Dit riekt natuurlijk naar het tweede. Dat is niet zo gek als je je bedenkt wie er achter die hele idee zit. Niemand anders dan Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, zette zich in om mannen en vrouwen uit de metro te verbannen. U weet wel, die man die zei dat "terroristische aanslagen nou eenmaal bij het stadsleven horen". Nou, dan weet je wel hoe laat het is.

Dus: binnenkort ook in Nederland? Alexander Pechtold staat vast al te popelen om dit hier ook door te voeren!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties