Vader van teruggekeerde ISIS-ganger Laura Hansen: 'Mijn dochter is geen terrorist. Laat haar vrij!'

Geen categoriejul 19 2017, 15:00
Dat de band tussen vader en dochter ondanks alles zo sterk is, valt de man te prijzen. Maar mensen vrijlaten die zich in Syrië of Irak hebben aangesloten bij een genocidaal onthoofdingsgilde als ISIS? Ha, dát gaan we maar eens niet doen.
Het is natuurlijk hartverscheurend als je zoon of dochter ineens de islamitische kolder in de kop krijgt, een niqaab gaat dragen en zich aansluit bij het moordlustige bloedgilde ISIS. Het is natuurlijk nog heftiger als je dat kind van je vervolgens voor drie gemiddelde maandsalarissen weer moet terugkopen.
Maar hoe pijnlijk het allemaal is, er is geen rechtvaardiging voor het afwentelen van al die problemen op alle Nederlanders. Laura Hansen - die zich aansloot bij de Syrisch-Irakese moordbrigade moet volgens haar vader namelijk worden vrijgelaten. Dat zegt hij tegen EenVandaag:

Vader Laura H.: “Mijn dochter is geen terrorist”

“Laura wordt door justitie neergezet als ’s lands grootste terroristische dreiging. In werkelijkheid is ze een meisje van 21, met twee kinderen die haar heel hard nodig hebben om trauma’s te verwerken.”

“De AIVD, de staatssecretaris, het OM en de recherche: ze waren vanaf haar vertrek naar het kalifaat op de hoogte. Dat wist Laura ook. Ze heeft echt geen slechte bedoelingen. En nu zit ze vast in de EBI, tussen de terroristen waar ze juist voor is gevlucht!”

Eerder zei de beste ook al dat mensen die denken dat zijn "Lau" een aanslag zou plegen, teveel Homeland zouden hebben gekeken. Right. Alsof het zo vergezocht is dat mensen die zich bij een terroristische groepering aansluiten, uiteindelijk ook zelf in staat zullen blijken aanslagen te plegen.
Kortom: het is allemaal heel zielig voor Laura's vader - werkelijk waar. Ik zou dan ook niet graag in z'n schoenen willen staan. Maar bedenk wel: het bloedende hart van een vader kan echter nóóit een reden zijn om heel Nederland in gevaar te brengen door een ISIS-misdadiger vrij te laten op basis van een tranentrekking verhaal. De veiligheid van de Nederlandse bevolking gaat nu eenmaal voor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten