Vader van teruggekeerde ISIS-ganger Laura Hansen: ‘Mijn dochter is geen terrorist. Laat haar vrij!’

Dat de band tussen vader en dochter ondanks alles zo sterk is, valt de man te prijzen. Maar mensen vrijlaten die zich in Syrië of Irak hebben aangesloten bij een genocidaal onthoofdingsgilde als ISIS? Ha, dát gaan we maar eens niet doen.

Het is natuurlijk hartverscheurend als je zoon of dochter ineens de islamitische kolder in de kop krijgt, een niqaab gaat dragen en zich aansluit bij het moordlustige bloedgilde ISIS. Het is natuurlijk nog heftiger als je dat kind van je vervolgens voor drie gemiddelde maandsalarissen weer moet terugkopen.

Maar hoe pijnlijk het allemaal is, er is geen rechtvaardiging voor het afwentelen van al die problemen op alle Nederlanders. Laura Hansen – die zich aansloot bij de Syrisch-Irakese moordbrigade moet volgens haar vader namelijk worden vrijgelaten. Dat zegt hij tegen EenVandaag:

Vader Laura H.: “Mijn dochter is geen terrorist”

“Laura wordt door justitie neergezet als ’s lands grootste terroristische dreiging. In werkelijkheid is ze een meisje van 21, met twee kinderen die haar heel hard nodig hebben om trauma’s te verwerken.”

“De AIVD, de staatssecretaris, het OM en de recherche: ze waren vanaf haar vertrek naar het kalifaat op de hoogte. Dat wist Laura ook. Ze heeft echt geen slechte bedoelingen. En nu zit ze vast in de EBI, tussen de terroristen waar ze juist voor is gevlucht!”

Eerder zei de beste ook al dat mensen die denken dat zijn “Lau” een aanslag zou plegen, teveel Homeland zouden hebben gekeken. Right. Alsof het zo vergezocht is dat mensen die zich bij een terroristische groepering aansluiten, uiteindelijk ook zelf in staat zullen blijken aanslagen te plegen.

Kortom: het is allemaal heel zielig voor Laura’s vader – werkelijk waar. Ik zou dan ook niet graag in z’n schoenen willen staan. Maar bedenk wel: het bloedende hart van een vader kan echter nóóit een reden zijn om heel Nederland in gevaar te brengen door een ISIS-misdadiger vrij te laten op basis van een tranentrekking verhaal. De veiligheid van de Nederlandse bevolking gaat nu eenmaal voor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. dark hole

  Beste meneer H: uw dochter is een crimineel EN een terrorist!! deal with it!!

  1. Marija

   +++++

  2. Floris

   En bovendien te stom om te poepen.

 2. sjun

  We hebben het over een cumulerende kostenpost die zich welbewust bij halsafsnijders aansloot om daar de leefomgeving te terroriseren. Strippen van de Nederlandse nationaliteit is nog een coulante behandeling. Bovendien overvraagt dat de inleggers in het Nederlandse sociale systeem niet nodeloos.

 3. Rem

  Misschien gebrek aan opvoeding.. En een achterlijk geloof mee gekregen, die kan rare dingen doen… Ik zeg vasthouden zo lang mogelijk

 4. joost2

  Levenslang voor deze mislukte tante ,

 5. NoDoubt

  Ze heeft een persoonlijke keuze gemaakt om IS te dienen. Zeker als je twee kinderen hebt, lijkt mij dat je wel eerst goed nadenkt voordat je zo een beslissing neemt.Het lijkt mij dat ze wordt berecht in Syrië.

 6. Ruud562

  ” werkelijkheid is ze een meisje van 21, met twee kinderen die haar heel hard nodig hebben om trauma’s te verwerken.”

  Ja, en Stalin en Hitler waren de beste schoonzonen die je maar kan bedenken!

  Ben benieuwd wanneer die vader slachtoffertje kan spelen bij de NPO of Vara.

 7. Ruud562

  Levenslang voor dat stuk islamstront! En Nederlanderschap ontnemen!

 8. anne1952

  Ach gaan we nou zeuren over drie gemiddelde maandsalarissen. Heeft mijnheer enig benul wat de inzet van leger en politie kost, voor die prehistorische woestijnratten. Lekker in de EBU laten, zéker geen risico lopen voor een bezorgde vader, die kennelijk tekort geschoten is in de opvoeding van zijn dochter.

  1. van Urk

   Een geweldige vader dan, dat zijn dochter liet gaan voor een avonturen-trip ergens in dromedarissenland. Zover liet ik het niet komen.

 9. Duckday

  Straks verbaast verrast ongeloof nee het zijn gevaarlijke personen die horen hier niet thuis Nu ineens zielig doen Ze heeft zelf gekozen en wist wat haar te wachten stond

 10. Nasrani

  Nederlander tegen vader: je dochter is een gestoorde en gevaarlijke gek die absoluut niet los gelaten moet worden. Het is eigenlijk al heel jammer dat ze weer terug in Nederland is. Ik ben het in dit geval met Rutte eens, het was beter geweest als ze daar was omgekomen in haar heilige strijd.

 11. henk vintage

  Ze draagt nog steeds een zwarte hoofddoek en een zwart gewaad.
  Ze heeft ondanks alles de islam niet verlaten.
  Een gevaar voor Nederland en voor haar opgroeiende kinderen, uit de ouderlijke macht ontzetten voor goed.

 12. Arka

  Ik heb het gezien vanavond op een vandaag, ik geloof niet dat zij terrorist is, ja, hoe gaat dat soms met jonge meiden, verliefd, misleid, geindoctrineerd, ik denk dat ze er al snel achter kwam hoe fout ze geweest is, maar toen was het al te laat, als voorwaarde aan vrijlating zou ik wel de eis willen zien dat zij de Islam helemaal afzweert.

  1. Nasrani

   Hoe durf je dat te vragen! Het is haar geloof. En bovendien de meest vreedzame op deze aarde.

  2. sjun

   Daarvoor heeft de leer van Mohammed het dogma van de taqiyya.
   http://bit.ly/2ubIwXY

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.