Wierd Duk: “Je mag in Nederland heel veel niet zeggen…. Het is hier oorlog”

Duk bewijst voor de zoveelste keer één van de weinige Nederlandse journalisten zijn die feiten wél durft te benoemen. 

Wierd Duk heeft weer eens een ongelooflijk interessant gesprek gehad met de dames en heren van Café Weltschmerz. Hij praatte met Teun Gautier onder meer over Rusland, Duitsland, de politieke correctheid, immigratie en integratie, de PVV… en de vele fouten die de PvdA de afgelopen decennia gemaakt heeft.

Eén van Duks belangrijkste opmerkingen is dat het debat over een heel scala aan onderwerpen dood is geslagen. Je mag het hier niet over hebben en daar niet. Twijfel aan de officiële lezing dat Poetin een dictator is, en je bent een nazi.

Het belangrijkste deel van het gesprek begint zo rond het half uur, als Duk vol passie spreekt over de media-hetze tegen hem en Thierry Baudet:

“Je ziet van bepalende redacties moet hij [red.: Baudet] wél zwijgen. Net zoals dat ik moet zwijgen. Ik moet en zal extreemrechts en een fascist en een nazi zijn. Want alleen op die manier, als heel veel mensen dat gaan geloven, en heel veel mensen beginnen dat te geloven nu omdat het zo massaal is, alleen dan zwijg ik. Denken zij.”

En dan:

“Dit moet je heel serieus nemen. Ik bedoel je moet hier niet lichtzinnig over zijn… We zijn hier echt op dit moment wat dat betreft is het intellectueel oorlog. Mensen als ik en Baudet en een aantal anderen die moeten vanaf die kant hun mond houden. En dat kan alleen maar als je iemand wegzet als nazi of extreemrechts. Want dat is dodelijk.”

Dat klopt natuurlijk volledig. De reden dat Duk, Baudet maar ook websites als DDS ‘extreemrechts’ genoemd worden is dat links ons allemaal stil wil slaan. Er is geen betere manier om dat voor elkaar te krijgen dan iemand ervan te beschuldigen een neonazi te zijn. Aan dat soort types heeft immers iedereen een hekel… en als je dat imago eenmaal hebt luisteren mensen bij voorbaat al niet meer naar je.

Politiek correct heeft, zoals Duk terecht zegt in het interview, en alleen op deze manier kunnen ze rechts nog bestrijden. Inhoudelijk moeten ze het namelijk altijd tegen ons afleggen — en dat beseffen maar al te goed!

Dat is de hele strategie van links, en het is aan ons om ervoor te zorgen dat die strategie nu een keer niet werkt. Maar zelfs dan is links nog levensgevaarlijk. Duk:

“Uiteindelijk rest alleen maar, zoals in het geval van Pim en Theo van Gogh, dat ze je omleggen.”

En ja:

“Dat is een reëel gevaar voor Baudet.”

Toen die bij de herdenking van Fortuyn was had hij namelijk ook al een bewaker bij zich. Het gevaar bestaat dus echt en komt zoals gebruikelijk uit extreemlinkse hoek.

Gelukkig maar dat er een enkeling is als Wierd Duk; mensen die de gekte van links ook in de mainstream media aan de kaak willen stellen. Het enige slechte nieuws? Ik twijfel er niet aan dat ze hun best gaan doen om ervoor te zorgen dat Duk zo snel mogelijk ontslagen wordt bij die media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HaZ

  Wierd Duk is op dit moment, samen met Baudet en Wilders het meest demoniserend “hot” in Nederland. Wie dit allemaal volgt zal niet kunnen ontkennen dat er sprake is van een Folkert – of- Fortuyn effect. De genoemde personen zullen zich dit maar al te goed beseffen, helaas. En de politieke reactie daarop is…..NIETS , zoals het een goed politiek
  correct volksvertegenwoordiger betaamt.

 2. corfo

  De weldenkende burgers van dit landje weten al vrij lang dat hier oorlog heerst.
  Alléén de “elite” in Den Haag weet het (nog) niet, op een enkeling na; maar de “elite” moet niet vreemd kijken als de weldenkende burger binnenkort schoon genoeg heeft van ál hun al dan niet opzettelijk falen, en hen dát zal laten merken/zien/voelen. Ik kan de dag niet afwachten, dat zij, de “elite”, ieder moment over hun schouder moet kijken om te zien wat hen mogelijk te wachten staat. ’t Is toch onvergeeflijk wat er in dit landje gebeurt/is gebeurd en óóit krijgt de “elite”de eindafrekening.

 3. Ni28

  Mensen moeten beseffen dan hun linkse vriendjes eigenlijk geen vriendjes zijn. Zij zijn niet alleen gevaarlijk maar ook dodelijk omdat zij democratie schuwen. Democratie is bij hun een grote woord maar zonder betekenis. Vele dictatoren noemen zich democraten alleen omdat er verkiezingen zijn. Communisme kent ook verkiezingen maar het is niets anders dan dictatuur van links.

  1. corfo

   Het linkse proletariaat heeft de mond vol van “democratie” alsof het hún alleenrecht is.
   De Deutsche Demokratische Republik is daar een “prachtig” voorbeeld van. De “leiders” waren ietsepietsie “democratischer” dan de “gewone” burger : zij trokken álle privileges naar zich toe. Zij deden aldus precies hetzelfde als de “leiders” in o.a. óns landje nu ook dagelijks plegen te doen, ook ónze “leiders” blèren dagelijks over ónze “democratie”, niets is minder waar, wij leven in een “verlichte” dictatuur.
   We mogen nog nét stemmen, maar de uitslag lappen ze aan hun laars; voor de rest worden we uitgeknepen en uitgelachten door de Haagse Bende.

 4. buitenbeentje

  Ik ben van mening dat het al jaren een eer is voor racist, fascist, nazi of bruinhemd uitgemaakt te worden. Hoe harder ze namelijk roepen dat je fout bent, des te meer bevestigen ze dat je gelijk hebt en dat de tegenargumenten op zijn.

  Ce ne sont que des gueux en Geuzen werd een verzetsnaam, een erenaam. Denk je nou echt dat het mij ene biet scheelt of iemand mij uitscheldt, dat ik mijn mening zal veranderen, in tegendeel, een echt stoere Hollandse kerel (m/v , van welk ras dan ook) verzet zich nog heviger als hij tegengewerkt wordt. De mening van Sylvana, Van Muiswinkel c.s. interesseert me absoluut niet, want dat is een minderheid van watjes met een grote bek, rubberen tegelmentaliteit, bakfietsmoeders en stroopwafelpieten.

  Het is (intellectuele) oorlog? Oorlogen worden gewonnen met wapens (Cats:Het puntje van een gaeuwe pen is ’t felste wapen dat ick ken.) en niet met het roepen van pangpang of “tikkie, jij bent hem” (oeps, niet genderneutraal), of schelden. Op de kleuterschool leerde ik al dat schelden geen pijn doet, dat zal Wierd Duk ook wel weten, en steeds meer NL-er zien de machteloosheid van de schelders, ze zijn al jaren op een zijspoor en weten niet hoe ze er af komen. “we moeten het beter uitleggen” is stuk.

 5. anne1952

  Helaas maar al te waar. Ik stel vast dat dit alleen zo ver heeft kunnen komen, door slap en halfslachtig landsbestuur sinds de periode Van Acht/Wiegel, die zelfs F16-jagers durfden in te zetten om de bevolking te beschermen.
  Daarna is er partij meer geweest die de democratie te verdedigen. Óf kwam het wel goed uit die demoniserende uitingen van hun politieke partners in crime jegens rechts. Herinnert u de bange gezichten nog van de ‘heren’ toen de menigte op het binnenhof op de deur stond te bonken, onmiddellijk na de moord op Fortuijn?
  Ik acht de kans ‘nul’ dat ze ‘weldenkend Nederland’ opnieuw kunnen sussen, in een vergelijkbare situatie.

 6. Ecoshaarlem

  Gelukkig zijn er personen zoals Wierd Duk, Wilders,redactie DDS en Baudet daar mogen vele mensen trots om zij, die lopen niet mee met de linkse elite kliek die ons land al aan het randje van de afgrond hebben gebracht, maar geven tegen geluid!
  Als het volk niet in opstand komt tegen die linkse kliek, is ons land over 30 jaar al een moslim staat, en heeft de minderheid van de Nederlanders niets meer in te brengen.
  Heb het al meerdere malen gezegd onze kinds kinderen zullen ons dit hoogst kwalijk nemen, dat wij dit hebben laten gebeuren!

 7. maartenvasbinder

  Wierd, ik ben bang dat jij meer gevaar loopt dan Baudet. een aanslag op Baudet zal jou niet stoppen, maar een aanslag op jou zal van Baudet een tweede Wilders maken. Ook Heerema loopt gevaar, maar die weet dat ongetwijfeld.
  Policor heeft zijn terreurgroepen binnenkort niet meer inde hand. Die krijgen subsidie.
  sterkte, Je bent een lichtsstraal in deze tijd, waar in de “Verlichting” is uitgezet

  1. maartenvasbinder

   Sorry, niet Heerema, maar Hiddema natuurlijk

 8. Chauvinist

  Was het in een bepaalde periode vooral Janmaat welke werd gedemoniseerd, daarna vooral Pim Fortuyn en tot voor kort vooral Wilders, daar zien we de laatste tijd een verandering. Nu is het niet meer vooral Wilders, nu zijn het naast Wilders ook mensen als Roos, Baudet, Duk, Niemöller en nog een aantal. De tijd dat linkse deugmensen en de politieke elite een enkel persoon met een niet geheel politiek correcte denkwijze konden isoleren is voorbij, als de geest eenmaal uit de fles is…

 9. sjun

  Steeds meer mensen komen tot de mening dat nazi, extreem-rechts, discriminatie en racisme containerbegrippen zijn geworden. Er past van alles in dat niet leuk meedoet met de gewenste (linkse) mening. De begrippen zijn te vaak te onpas gebruikt en worden daarom niet meer serieus genomen. Wie de begrippen hanteert heeft doorgaans de discussie al verloren en wie men ermee tracht te stigmatiseren heeft kennelijk iets belangrijks te melden waar je je zeker even van in kennis stelt om het zèlf te kunnen beoordelen.

 10. Roughwood

  Geen verrassing toch, (extreem) links deugvolk claimt als sinds jaar en dag het moreel monopolie op de waarheid en framed doorlopend andersdenkenden.

 11. jake 3

  Wierd Duk heeft hier in belangrijke mate gelijk. Echter de polarisatie in het debat mag geen doel op zich zijn. Uiteindelijk zul je tot een consensus moeten komen.
  Met name op bestuurlijk niveau moet het debat leiden tot daden. Politici die weer ‘heerlijk hebben gedebatteerd’ zijn er wel genoeg geweest. De politici die naar elkaar luisteren en misschien wel eens kunnen zeggen dat de ander wel een punt heeft, zijn op één hand te tellen.
  Neem nou Pechtold die kritische vragen aan een minister stelt, vervolgens vol van zichzelf terugloopt naar zijn bankje en gaat, zonder te luisteren naar de antwoorden van de minister, met zijn collega’s in gesprek en zitten twitteren (waarschijnlijk dat hij weer zo lekker kritisch is geweest). Dit soort politici kunnen we missen als kiespijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.