Wow! Geschatte kosten ANTIFA-rellen Hamburg: 178 miljoen euro. Op kosten van de samenleving natuurlijk

Screenshot RTL Z.
Foto: Screenshot RTL Z.

Ongelooflijk. En dan maar net doen alsof ze er voor de ‘armen van de wereld’ zijn. Hou toch op, stel terroristen!

De enige MSM-nieuwsomroep die we in ieder geval enigszins serieus nemen, RTL Z, heeft berekend hoeveel de rellen in Hamburg onze oosterburen al met al zullen kosten. Het totale cijfer is ronduit schokkend: 178 miljoen euro. Ja, dat lees je goed: de ANTIFA-terroristen die zweren dat ze er voor ‘de gewone man’ zijn hebben voor bijna 200 miljoen euro aan schade aangericht.

Zoals Frederique Dormaar van RTL Z terecht tweet:

Ja, maar daar gaat het ze natuurlijk helemaal niet om. G20-demonstranten zijn helemaal niet geïnteresseerd in het lot van ‘de armen.’ Dat zal ze worst wezen. Links doet nooit iets om ‘achtergestelden’ te helpen, en radicaal-links dus al helemaal niet. Nee, deze types zijn alleen maar geïnteresseerd in macht. Dáár gaat het ze uiteindelijk écht om. Lees Mao’s Rode Boekje — altijd populair onder SP’ers — er maar op na. Dit soort terreur is voor deze afgrijselijke types een tactiek om dat grote doel — macht, macht, macht — te bereiken.

Daarom is het helemaal niet verbazingwekkend dat dit tuig voor 178 miljoen euro schade heeft aangericht. Zoals Roderick Veelo uitlegt:

“De links-radicale relschoppers [hulde voor Roderick die het linkse beestje gewoon bij zijn naam noemt] blijken geen groot fan van dure Duitse auto’s, want tientallen Mercedessen en Audi’s en andere auto’s werden in de fik gestoken.”

Maar dat was alleen nog maar het begin:

“Winkels moesten het ontgelden. Etalageruiten werden ingeslagen, winkels werden vernield of compleet leeggeroofd. Steigers werden gesloopt. En straatmeubilair gebruikt om overal brand te stichten.”

Volgens Duitse media zou de schade zo’n 18 miljoen euro zijn. Maar dat is lang niet alles. De politie-inzet kost namelijk bakken met geld. Bij de OVSE-top werden 6500 agenten ingezet. Eén agent kost 250 euro per dag… maar daar komt dan nog eens bij: overnachting, eten, etc. Toen kwam de totale rekening uit op 40 miljoen euro.

Bij de G20 waren er 20.000 agenten op de been. En die agenten krijgen nu ook nog eens drie extra vrije dagen. Dat verdienen ze zeker, maar ook dit kost de Duitse overheid natuurlijk bakken met geld.

Al met al zouden onze oosterburen volgens RTL Z minimaal 160 miljoen euro kwijt zijn aan de politie-inzet tijdens de G20-top. Plus 18 miljoen directe schade, kom je uit op 178 miljoen euro. Minimaal. “Dan zit je aan de heel voorzichtige kant,” zegt Veelo volkomen terecht. En een groot deel daarvan moet opgehoest worden door de Duitse belastingbetaler; of die nou rijk of juist relatief arm is.

Wat je zoal met dat bedrag had kunnen doen? Nou, bijvoorbeeld 102 miljoen mensen voorzien van schoon drinkwater en beter sanitair. Of 2,6 miljoen jonge kinderen helpen om kindersterfte door diarree te gaan. Of wat te denken van de 52 miljoen malarianetten die uitgedeeld hadden kunnen worden in arme, warme landen?

Dit is het ware gezicht van die hele ANTIFA-bende én van de organisaties, partijen en individuen die G20-demonstraties aanmoedigen en zelfs organiseren. Al deze kosten komen op hún rekening. Dit is allemaal aan hén te danken. En ja, ze hadden dit van tevoren moeten weten; G20-bijeenkomsten lopen immers altijd uit de hand, zeker in een stad als Hamburg.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  Ja, net zoals de kosten van voetbalvandalisme op de samenleving worden afgewenteld. Het soort volk dat zich aan dit gedrag bezondigt heeft financieel in de regel weinig te makken.

  1.   

   kom er maar weer in links gezeik mooi bedrag toch hoesten we wel weer op

   1.   

    Deze zin onthult het taalniveau van een vijfjarige.

 2.   

  Het is tuig.

  1.   

   Zeker, Guus, en ze zijn zo links als ISIS-barbaren islamitisch zijn.

   1.   

    Extreemrechts en extreemlinks, waarvan de aanhangers op deze manier tekeer gaan, hebben weinig met het links of rechts gedachtegoed te maken, Juncker.

    1.   

     Zo is het Guus.

    2.   

     Guus Geluk@ “Het heeft weinig met links of rechts te maken” wel met luiheid. Het is gewoon werkschuw volk dat alles maar wil slopen waar mensen hard voor gewerkt of voor gevochten hebben.

     1.   

      Inderdaad, van Urk, en met domheid. Ik kan me niet voorstellen dat dergelijk tuig de beschikking heeft over een hoog IQ.

    3.   

     @GG AKA Simon, over IQ gesproken Donald Trump heeft een IQ van 156 en Garri Kasparov een onovertroffen IQ van 190 and what is yours? IQKukeleku.

 3.   

  Het viel mij zondagmiddag op dat er in de papieren- en digitale media op zondag weinig aandacht meer was voor de kleine burgeroorlog die in Hamburg had plaatsgevonden.

  De NOS had een melding die ook nog eens gedeeltelijk verkeerd gebracht werd, oa. brute agenten die maar willekeurige vredelievende toeschouwers ernstig mishandelden .

  1.   

   Op de burelen van elke media loopt een z.g.n. mol van de AIVD rond die het zaakje in de gewenste en langs de journalistieke lijnen laat verlopen, natuurlijk krijgt de grootste media de meeste aandacht van deze lieden.

 4.   

  Zo te zien heeft de politie het wel gehad met dat links extremistische ongedierte, ik mag hopen dat hun ingewanden tot pulp worden getrapt door de belaagde Hermandad.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/7187179/d8b8e270/politie_is_het_beu.html

 5.   

  Worden Guus en Juncker op dezelfde afdeling behandelt ? De borstklopperij en de verwijzingen op intelligentie , het gebruik van de persoonsnaam na de aanhef . Hun subjectieve oordeel als de waarheid te neer te zetten, doen mij denken aan het soort volk (om juncker zijn woorden te gebruiken) welke of in noorse bossen leeft (trol) en/of zich iedere avond suf ligt te rukken op een interview met geurende fleur…Ter zake, voetbal criminaliteit is een ingecalculeerde lastenpost, de inkomsten van dit voetbal zijn dermate hoog dat dit ten alle tijde kosten dekkend is. Ook zie ik die hooligans geen winkels plunderen en auto’s in brand steken…ook zullen deze lui nooit of te nimmer hun club verraden door aan te komen met aannames …verder heeft een hoog IQ en intelligentie niets te maken met realiteitszin of empathisch vermogen..en realiseer je dat jullie linkse fascisten net als die bontkraagjes alleen praatjes hebben als je met een groep bent, alleen loopt de poppenstront langs je van angst bibberende spillebeentjes..als je er achter komt dat je je schuilnaam toch te divers gebruikt..geluk is immers met de dommen , nietwaar ?.

  1.   

   kan het niet beter verwoorden, waarvoor dank…..

  2.   

   vikingkiowa +++++

  3.   

   vikingkiowa +++++

 6.   

  Ja het mag dan wel wat kosten maar dan heeft de Duitse regering o.l.v. Frau Merkel wel wat, ja ze heeft samen met haar spindoctors een platform gecreëerd om nog meer invloed over de social media uit te oefenen en nog meer anti-terreur maatregelen en nog minder bewegingsvrijheid voor de gewone burger. Kortom Merkel-land en de rest van Europa wordt langzaam maar zeker veranderd in een grote DDR staat waarin iedereen gecontroleerd aan de leiband gaat lopen. ANTIFA en de andere linkse organisaties zijn gewoon de nuttige dwaze gehersenspoelde idioten en de agent provocateurs van het globalisme en het mooiste hieraan ze hebben het zelf niet eens door.

 7.   

  Daar moet Van Muizenisse bij zijn geweest, die vuile NSB’er!

 8.   

  Anne Zeur Dekker moet ook oppassen, want eerdaags staat de politie aan de deur!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!