Another one bites the dust! Alweer een lid van Trumps kring van ingewijden ontslagen: Sebastian Gorka

Geen categorieaug 26 2017, 13:00
Wederom moet president Trump één van zijn spaarzame bondgenoten in het Witte Huis de laan uitsturen: adviseur Sebastian Gorka, die onlangs nog beweerde dat terrorisme van neonazi's "geen punt van zorgen" is.
Na Michael Flynn, Reince Priebus, Sean Spicer en Steve Bannon is het in Donald Trumps wederom tijd voor een roemrucht ontslag: adviseur Sebastian Gorka heeft z'n biezen moeten pakken en wordt maandag niet meer terugverwacht in Washington. De alt-right adviseur van de Amerikaanse president kende kennelijk geen discipline, en dat heeft stafchef John Kelly hem zeer kwalijk genomen:

"Sebastian Gorka, an outspoken adviser to President Trump and lightning rod for controversy, has been forced out of his position at the White House, two administration officials said on Friday. One of the officials said that the president’s chief of staff, John F. Kelly, had telegraphed his lack of interest in keeping Mr. Gorka during internal discussions over the last week.

Mr. Gorka criticized Rex W. Tillerson, the secretary of state, in a public show of disrespect that chafed Mr. Kelly’s sense of order, according to one senior administration official."

Met het einde van Gorka's werk in het Witte Huis komt er ook een einde aan een bepaald soort werknemers dat baantjes door Trump kreeg toegeworpen: de nationalisten. Nu Flynn, Bannon én Gorka geen federale baan meer hebben, is dat deel van de aanhang van Trump niet meer vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Ik moet zeggen geen traan te laten om het aftakelen van deze figuren: alle drie zijn het immers notoire ruziemakers. Flynn was een complotdenker die betaald werd door de Russen, Bannon is meer met zichzelf en zijn cynische politieke doelen bezig dan met het land, en Gorka is een cheerleader van de antisemitische en misselijkmakende alt-right. En met het weggaan van de laatstgenoemde werken er dus geen nationalistische stokers meer vlak onder Trump.
Tegelijkertijd zijn met het vertrek van Priebus en Spicer ook de carrière-Republikeinen niet meer aanwezig in het Witte Huis.
Wie nu nog resteren zijn mensen die zich persoonlijk aan Trump hebben gecomitteerd (zijn dochter Ivanka en haar man Jared Kushner, maar ook Kellyanne Conway), en generaals die niet bezig zijn met het politieke spel van intriges: James Mattis, John Kelly en H. R. McMaster. Laten we hopen dat de tijd van intriges en genante verhalen over interne strubbelingen nu voorbij zijn, en Amerika stopt zichzelf belachelijk te maken. Want eerlijk is eerlijk: daar zijn we allemaal hard aan toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten