Another one bites the dust! Alweer een lid van Trumps kring van ingewijden ontslagen: Sebastian Gorka

Wederom moet president Trump één van zijn spaarzame bondgenoten in het Witte Huis de laan uitsturen: adviseur Sebastian Gorka, die onlangs nog beweerde dat terrorisme van neonazi’s “geen punt van zorgen” is.

Na Michael Flynn, Reince Priebus, Sean Spicer en Steve Bannon is het in Donald Trumps wederom tijd voor een roemrucht ontslag: adviseur Sebastian Gorka heeft z’n biezen moeten pakken en wordt maandag niet meer terugverwacht in Washington. De alt-right adviseur van de Amerikaanse president kende kennelijk geen discipline, en dat heeft stafchef John Kelly hem zeer kwalijk genomen:

“Sebastian Gorka, an outspoken adviser to President Trump and lightning rod for controversy, has been forced out of his position at the White House, two administration officials said on Friday. One of the officials said that the president’s chief of staff, John F. Kelly, had telegraphed his lack of interest in keeping Mr. Gorka during internal discussions over the last week.

Mr. Gorka criticized Rex W. Tillerson, the secretary of state, in a public show of disrespect that chafed Mr. Kelly’s sense of order, according to one senior administration official.”

Met het einde van Gorka’s werk in het Witte Huis komt er ook een einde aan een bepaald soort werknemers dat baantjes door Trump kreeg toegeworpen: de nationalisten. Nu Flynn, Bannon én Gorka geen federale baan meer hebben, is dat deel van de aanhang van Trump niet meer vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Ik moet zeggen geen traan te laten om het aftakelen van deze figuren: alle drie zijn het immers notoire ruziemakers. Flynn was een complotdenker die betaald werd door de Russen, Bannon is meer met zichzelf en zijn cynische politieke doelen bezig dan met het land, en Gorka is een cheerleader van de antisemitische en misselijkmakende alt-right. En met het weggaan van de laatstgenoemde werken er dus geen nationalistische stokers meer vlak onder Trump.

Tegelijkertijd zijn met het vertrek van Priebus en Spicer ook de carrière-Republikeinen niet meer aanwezig in het Witte Huis.

Wie nu nog resteren zijn mensen die zich persoonlijk aan Trump hebben gecomitteerd (zijn dochter Ivanka en haar man Jared Kushner, maar ook Kellyanne Conway), en generaals die niet bezig zijn met het politieke spel van intriges: James Mattis, John Kelly en H. R. McMaster. Laten we hopen dat de tijd van intriges en genante verhalen over interne strubbelingen nu voorbij zijn, en Amerika stopt zichzelf belachelijk te maken. Want eerlijk is eerlijk: daar zijn we allemaal hard aan toe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. K.Dopper

  Het project ‘draining the swamp’ komt lekker op stoom.

  🙂

  1. Guus Geluk

   Ja, militair Kelly gooit alle incompetente matrozen overboord. Het
   Iijkt me slechts een kwestie van tijd, voordat hij ook Trump de deur wijst.

   1. Onderzoekt alles

    @Guus Geluk

    Dat zegt iemand die op H Clinton zou stemmen als hij de kans had. Zij noemde Robert Byrd, Klu klux klan Grand Wizard haar vriend en mentor.

    Dus Guus Geluk is op basis van zijn eigen redenering nu ook een white supremacist en racist.

    https://www.youtube.com/watch?v=ryweuBVJMEA

    Blijf maar fake news opsnuiven Guus. Zullen we wedden dat President Trump een twee termijn zal krijgen? Uw voorspellingen komen namelijk nooit uit.

    Klavertje vier werkt niet echt Guus.

    Gorka nam zelf ontslag. Zelf onderzoek doen is er bij op school nooit gedoceerd zeker?

     1. Onderzoekt alles

      KDopper
      Een fake news artikel is geen bewijs. Bewijs maar dat hij ontslagen is.

    1. Guus Geluk

     Geklets.

     1. Guus Geluk

      Vervolg:

      Ik zou niet op Clinton hebben gestemd, Onderzoekt alles. Je zit er dus weer eens naast. En of Trump die vier jaar wel vol maakt, moeten we nog zien.

     2. Onderzoekt alles

      Guus Geluk
      Jij was lovend over haar leugenaar. Dus wie is hier nu een racisten liefhebber>> jij dus. Jij bent net zo’n draaikont als premier Rutte.

     3. Guus Geluk

      Inderdaad, nadat Ted Cruz was af gevallen, zag ik Clinton liever president worden.

      Ik hekel de nihilistische inhoud van de verkiezingscampagne in de Verenigde Staten. De verkiezingen van 2016 waren vergiftigd met een groot gehalte aan populistische prietpraat. In Frankrijk was dat precies eender. Het gaat niet meer om de inhoud, maar om wie het hardst kan schreeuwen dat Marokkanen moeten opsodemieteren.

  2. Obiwokekenobie

   Dit zag iedereen aankomen… ook het grootste deel van zijn kiezers. Toch stemde ze op hem ipv H. Clinton. Die is nog rotter… Mensen stemde op Trump omdat ze genoeg hebben van de corruptie en pedo-praktijken van de Clintons.
   Trump heeft te veel joden om hem heen. Die doen altijd “Israël first” ook als dat betekend dat de Amerikanen op de tweede plaats komen. Dubbele loyaliteit werkt niet in de politiek.

   1. Ritter

    Obiwokekenobie

    Ondanks dat de anti-Globalisten zijn verdwenen uit het Witte Huis is Trump nog veel beter dan Clinton.

    Clinton staat voor het establishment ( dat haar ook steunde tijdens de verkiezingen) Trump vertegenwoordigt nog altijd de “gewone” man en zal dat blijven doen.

    Ik heb nog altijd vertrouwen in Trump en geef hem het voordeel van de twijfel.

    https://pauwnieuws.nl/news/1233/america-first

 2. Peter Selie

  Ja de DDS-huistrollen en Agent Provocateurs hebben zich als eerste gemeld.

 3. Ritter

  Een van de kranten die berucht zijn voor hun anti-Trump activisme is de NYT.

  Typisch dat Tim weer deze anti-Trump krant citeert die roddels en allerlei onjuistheden over Trump publiceert en aan complot denken doet aangaande de vermeende samenwerking van Trump en de Russen tidens de verkiezingen.

  De analyse van Tim zit dan ook vol met kinderachtige persoonlijke aanvallen op Banon, Flynn en Gorka.

  Neem nu de zin: “Gorka is een cheerleader van de antisemitische en misselijkmakende alt-right.”

  Dit is zulke onzin en kan niet serieus worden genomen. Gorka is niet de cheerleader van Alt-right en zeker niet antisemitisch. Gorka is juist een sterke supporter van Israël.

  Ook is Gorka niet ontslagen maar heeft ontslag genomen.

  Sebastian Gorka Resigns from Trump Administration
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/25/sebastian-gorka-resigns-from-trump-administration/

 4. Ritter

  Waarom heeft Gorka ontslag genomen?

  “In his resignation letter, Gorka said that he felt as though “the individuals who most embodied and represented the policies that will ‘Make America Great Again'” were being “systematically removed” from the administration. Specifically, Gorka cited Trump’s speech on Monday outlining his strategy in Afghanistan–and its lack of mentioning radical Islamic terrorism–as proof of this and as a reason why he is stepping down. “

  https://townhall.com/tipsheet/christinerousselle/2017/08/25/breaking-sebastian-gorka-resigns-from-the-white-house-n2373331

  Kortom, de “Deep State”heeft meer aan invloed gewonnen in het Witte Huis en heeft Gorka steeds meer geïsoleerd waardoor hij zijn beleid niet meer kon voeren. De mensen die Trump tijdens de verkiezingen hebben gesteund met zijn “America First” agenda zijn voor het meren deel verdwenen uit het Witte Huis. De anti Globalisten dus. De Globalisten vormen nu de adviseurs van Trump.

  Gorka was iemand die voorstander was voor hard optreden tegen het islamitisch terrorisme en dat ook benoemde. H. R. McMaster ( de tegenhanger van Gorka) is juist iemand die meer op de lijn van Obama zit en weigert het islamitische terrorisme te benoemen.

 5. Onderzoekt alles

  Correctie Gorka nam zelf ontslag.

  1. K.Dopper

   🙂

 6. Bertje1234

  De terminologie is weer volledig in de stijl van Joop. 1.Flyn die betaald werd door de Russen? Blijkbaar willen sommigen dit verhaal nog steeds heel graag geloven. De werkelijkheid is dat een van de CNN redacteur al voor de camera heeft toegegeven dat het een heksenjacht is voor de ratings. De focusgroep van CNN is zelfs ondertussen al niet meer overtuigd.
  2. “en Gorka is een cheerleader van de antisemitische en misselijkmakende alt-right.” De alt-right is een verzamelnaam voor de ongeveer 50% van de Amerikanen die op Trump stemde. Net zoals Wilders hier standaard extreemrechts genoemd wordt. Hierin wordt gewoon in meegegaan. Het zijn trouwens vaak de grootste Israel-fans die anti-semiet worden genoemd. http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/08/11/rolling-stone-bob-dreyfuss-collects-every-lie-sebastian-gorka-one-place/amp/
  3. En voor Bannon is er weinig overtuigends om direct een verkeerde stempel te geven, dus dan maar een karaktermoord in algemene weinig zeggende termen: “Bannon is meer met zichzelf en zijn cynische politieke doelen bezig dan met het land”

  Dit was dus een groep mensen die net als Wilders en Baudet het durft te benoemen wat er daadwerkelijk gebeurd is na een aanslag en die niet meegaan met de linkse projecten om steeds meer soevereiniteit af te staan via allerlei verdragen. Dan krijg je standaard het stempel extreemrechts of alt-right enz.

  En laten we nu gewoon eerlijk zijn als er een groep gemaskerd en met knuppels de straat opgaat, dan mag daar gewoon best iets van gezegd worden, ook al zijn het zogenaamd de Anti-fascisten voor de goede zaak. En als er toevallig een paar rascisten meelopen in een pro-zwarte piet demonstratie en er komt een aanslag dan is het ook handig om in elk geval zeker te zijn wat er precies gebeurd is zonder gelijk iedereen die daarbij was voor rascist uit te maken. Er wordt hier volledig meegegaan in het linkse framewerk. Obama heeft de moorden van Black Lives Matters ook nooit in harde specifieke termen afgekeurd. Laat staan dat er gesproken werd van rascisme.

  1. toetssteen

   @Bertje
   +10

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.