Artsen zonder Grenzen is eindelijk een halt toegeroepen door… Libië!

Het is toch te bizar voor woorden. We hebben nota bene Libië nodig om de migrantenstroom te stoppen!

Het bericht op teletekst over Artsen zonder Grenzen Bron: Twitter / @hulswood
Het bericht op teletekst over Artsen zonder Grenzen Bron: Twitter / @hulswood

Wat zullen we zeggen? Bedankt dan maar? Want hoe het ook zij in Libië, Artsen zonder Grenzen is al herhaaldelijk gevraagd te stoppen met deze grootschalige mensensmokkel naar het Europese vasteland. En ze gingen maar door. Duizenden migranten werden maandenlang verscheept naar Europa. Allemaal onder het mom van humanitaire hulp.

En opeens is daar, uit totaal onverwachte hoek, deze mensensmokkel een halt toegeroepen! Libië heeft gezegd dat Artsen zonder Grenzen moet stoppen met de mensensmokkel en het land wil geen internationale schepen meer in eigen territoriale wateren zien. De kustwacht treedt daar hard tegen op.

Of nou, helemaal onverwacht? Vorige week startte de Italiaanse justitie al een onderzoek naar Artsen zonder Grenzen in verband met het oppikken van migranten voor de Libische kust zonder dat er direct gevaar voor hun gezondheid was.

In een verklaring gaf Artsen zonder Grenzen vandaag aan de activiteiten op de Middellandse Zee op te schorten. Tegen persbureau Reuters zei Loris De Filippi, hoofd van de Italiaanse afdeling van MSF (Médecins Sans Frontières/Artzen zonder Grenzen):

“We are suspending our activities because now we feel that the threatening behaviour by the Libyan coastguard is very serious … we cannot put our colleagues in danger,”

Misschien zouden meer landen aan de overkant van de Middellandse Zee net zo streng moeten worden als Libië. Als de NGO’s geen gehoor geven aan geluiden uit Europa, dan moeten we onze hoop maar vestigen op Afrikaanse landen. Het is niet anders. Het is in elk geval mooi dat één van de veerdiensten er mee opgehouden is. Nu de rest nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bloem

  Artsen zonder grenzen was ooit een mooi initiatief. Helaas is het de laatste jaren steeds meer verworden tot een links activistische organisatie die niets meer met geneeskunde van doen heeft.

  1. Floris

   Alles wat in de stinkende, rode klauwen van links valt wordt vergiftigd en gaat rotten.

  2. sjun

   Ze merken het wel in de afname van donaties.

   1. Floris

    De daardoor ontstane tekorten worden dan wel weer aangevuld door de EU.

    1. sjun

     Onder andere daarom moet elke burger worden bijgepraat over de voordelen van NExit.

    2. buitenbeentje

     Vergeet de mensensmokkelaars niet.

 2. Ritter

  “Het is toch te bizar voor woorden. We hebben nota bene Libië nodig om de migrantenstroom te stoppen!”

  Dat komt omdat , ondanks de mooie praatjes, er geen echte wil bij de politieke leiders van de EU en de nationale staten in Noord/West Europa is om de stroom illegale immigranten echt te stoppen.

  Kijk maar naar Oost Europa. Daar is wel de wil bij de politici om de stroom illegalen te stoppen en zijn effectieve maatregelen genomen zoals het sluiten van de grenzen en het bouwen van hekken.

  1. PeterNoorman

   Inderdaad Ritter. Victor Orban heeft het goed begrepen met de Hongaarse grens afsluiten. Dat was het eerste keerpunt in de migratiecrisis. Nu Libië nog.

 3. Ben Zine

  Eigenlijk is er maar één woord om aan te duiden waar Merkel en de ongekozen bureaucraten in Brussel mee bezig zijn, en dat is sabotage. Ik kan er geen beter woord voor vinden. Het is het willens en wetens ontwrichten en ondermijnen (saboteren) van de Westerse maatschappij. Wat Merkel betreft zou landverraad ook nog van toepassing zijn. Het is ook geen “beleid” meer, het is gewoon pure waanzin. En de tragedie is: Het Duitse volk staat als één man achter haar. Dat gaat echt de verkeerde kant op. Kon ze maar worden weggestemd, maar die ex-DDR trol is helaas oppermachtig, met dank aan die waardeloze zak van een Helmut Kohl, die haar indertijd de kans gaf. Ik kan me nog een staatsbezoek van Kohl herinneren aan Washington. Had ie een tolk nodig… Sprak nog niet eens fatsoenlijk Engels, als bondskanselier nota bene ! Hij wilde met alle geweld de geschiedenis ingaan als de kanselier van de Wiedervereinigung, maar hij had daar in feite maar weinig mee van doen. Dat kwam geheel voor rekening van Ronald Reagan. Probleem met die Duitsers is dat ze pas tot inzicht komen als de zaak eerst HELEMAAL tot de grond toe is gesloopt en afgebrand. Pas dan valt het muntje. Als het dus te laat is. Merkel zal het verder allemaal worst wezen, dat mens is kinderloos. Na haar de zondvloed. We zien het allemaal gebeuren, en we staan er maar bij en kijken ernaar. Als een kudde makke schapen.

  1. K.Dopper

   Heeft Benzine in zijn bijzondere complottheorie ook nog kunnen verzinnen in wiens opdracht Merkel landverraad pleegt en saboteert ?

   1. Ben Zine

    @Dopper
    https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/bijlagen/2016-2017/wij-zijn-het-volk/interview-Hans-Joachim-Maaz.html?npo_cc=126&
    Er is helemaal geen sprake van een complot. Merkel is volslagen incompetent en had nooit op zo’n machtige en invloedrijke positie terecht mogen komen. Deze waanzin komt voornamelijk uit de koker van Merkel, zij was het die in 2015 plotseling als een blad aan de boom omsloeg, terwijl ze eerder nog had beweerd dat de multiculturele samenleving was mislukt. Maar dat veranderde dus ineens in “wir schaffen das”. Volkomen impulsief, emotioneel gedreven en onberekenbaar. Luister maar eens goed naar Hans Joachim Maaz, in bovenstaande aflevering van Tegenlicht. Dan zul je begrijpen hoe geestesziek en gevaarlijk die vrouw is.

 4. Punt50

  Leg die taxi-boten allemaal aan de ketting en verbeurd verklaren wegens criminele activiteiten. Die taxi-NGO’s zwaar straffen en opheffen.

 5. buitenbeentje

  “Volgens getuigen worden migranten (hé, iemand wakker geworden bij de NPO, migranten!) mishandeld door de kustwacht (De vreedzame migranten deden natuurlijk niets om de kustwacht te provoceren) en tegen hun zin teruggebracht naar Libië . Dat baart AZG zorgen.”

  Vooral die laatste zin geeft duidelijk aan dat AzG inderdaad een onderdeel van de smokkelbende is. AzG moet zich bezig houden met de veiligheid van personen, niet met hun wens een bepaalde plaats te bereiken. Dat dat niet hun prioriteit is, maar de overtocht naar Italië, zegt genoeg.

  1. tomygun

   Azg heeft niets maar dan ook niets met veiligheid temaken en zeker
   niets met een transport bedrijf dit is opgezet door een paar mafklappers
   uw huisarts regeld ook niet het openbaar vervoer .
   Het zijn dokters de geen die dit doen zijn dat niet .
   Net als Merkel die hoort een leider te zijn maar het is gewoon een
   t**ing leider .

   1. buitenbeentje

    Azg is opgericht om mensen in nood (geneeskundige) hulp te verlenen. Het ultieme doel van een arts is mensen in leven te houden. Als je dat heel ruim ziet is het voorkomen van verdrinkingen dus binnen de doelstelling van Azg. Zoals gewoonlijk binnen dit soort organisaties is de doelstelling al lang door belangengroeperingen verwaterd, een verdienmodel geworden. Je kan ze mafklappers noemen, dat zijn alleen de useful idiots, aan de top zitten de mensen die er geld aan verdienen. Of dat nu artsen zijn of niet doet eigenlijk niet ter zake. Azg wordt nog steeds als artsenorganisatie gevoerd en ik heb nog geen berichten gelezen dat artsen zich massaal gedistantieerd hebben van het handelen van Azg. Artsen zijn het boegbeeld van Azg, en op dit moment regelen die wel degelijk het vervoer voor gelukszoekers. Minimaal “guilty by association”.

  2. Bloem

   AZG moet verbandjes leggen en genezen op plaatsen waar anders geen artsen beschikbaar zijn zoals in de statuten is opgenomen en onder welk voorwendsel donaties worden binnengehaald. Ergo ze horen helemaal niet voor veerdienst te spelen doch in vluchtelingenkampen te ondersteunen met geneeskunde

 6. HaZ

  Dus dat “zonder grenzen” kan er ook wel vanaf nu. De grens is bereikt voor zowel Libie alsook Italie met deze veredelde veerdienst. Hoog tijd dat de EU ook eens zijn grenzen aan gaat geven en verdedigen tegen de kansloze import van gelukszoekers. Daar is echter moed, wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig en laat dat nou net de elementen zijn die de huidige Europese Unie ontbeert. Nederlandse grenzen dicht om te beginnen en indien geen verbetering …..Nexit ! Vol = Vol !

 7. Two Ravens Black Kettle

  Deze organisaties stonden in direct contact met mensensmokkelaars die een gedeelte van hun bloedwinst weer af gaven aan terroristische organisaties.
  Artsen zonder Grenzen financierden moordpartijen.
  Financierde massa verkrachtingen.
  Een mensensmokkel organisatie.
  Maar iets vertelt me dat deze wrede mensensmokkel organisatie nimmer voor een rechtbank zal verschijnen.
  Immers ‘some animals are more equal than others”
  Dat noemen we in NL Rechtsstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.