Beter laat dan nooit: kabinet gaat ein-de-lijk paspoort van Nederlandse ISIS-strijder afpakken

Men had hier wel wat eerder mee mogen binnen – zeg, een jaar of drie – maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Nietwaar?

Als je het Nederlandse beleid op het gebied van Syriëgangers in één woord zou mogen omschrijven zou dat ongetwijfeld het volgende zijn: laks. Men heeft honderden Syriëstrijders naar Syrië laten gaan om er daar lekker op los te moorden, en bij terugkomst hoeven de meesten niet eens de cel in. Ze krijgen een huis en een baan, en ze worden hier in de naam van deradicalisering nog eens goed in de watten gelegd.

Komt er aan dat beleid eindelijk een einde? Heel misschien. In ieder geval kan één Nederlandse jihadist binnenkort fluiten naar z’n Nederlandse paspoort, want minister Blok gaat z’n reisdocument – en alle rechten die erbij komen kijken – intrekken:

“Tenminste één uitgereisde jihadist raakt waarschijnlijk zijn Nederlandse paspoort kwijt. Dat schrijft minister Blok van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer. Sinds maart kan de minister het paspoort intrekken van uitgereisde jihadstrijders die nog niet zijn veroordeeld.

In ‘enkele andere gevallen’ kijkt minister Blok nog of hij het paspoort van jihadstrijders kan afpakken.”

Het is nog wat magertjes, maar goed: alle begin is moeilijk, en dat begin is er nu. Deze persoon kan dan niet meer naar Nederland reizen, zodat wij hem ook niet verplicht weer toe moeten laten mocht hij zich melden. Wegwezen, kerel!

Er is in ieder geval genoeg potentie om dit beleid uit te breiden: er zijn namelijk 190 Nederlanders uitgereisd naar het ISIS-kalifaat om daar eens flink de moordlustige malloot uit te hangen. Degenen die alleen een Nederlands paspoort hebben, kunnen niet gedenaturaliseerd worden – via internationale verdragen is immers besloten dat het landen niet is toegestaan mensen stateloos te maken.

Dus hup: weg met de laksheid, en aanpakken al die ISIS-fanaten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Marija

  één maar? kom op zeg.

 2. HaZ

  “Deze persoon kan dan niet meer naar Nederland reizen, zodat wij hem ook niet verplicht weer toe moeten laten mocht hij zich melden.”
  Geloof je het zelf ook Tim? Wel eens gehoord van vluchtelingen die met gammele bootjes
  via Libie uit zee worden opgepikt door de Goedmenstaxiboot en keurig netjes in Europa worden gedropt ? En eenmaal vaste grond in Italie…..enfin, je snapt hem.

  1. loritta

   Wedden, dat deze “man”binnen no-time weer in Nederland beland!!!!

 3. Tinneke

  Wat stoer……maar om naar Nederland te komen heb je helemaal geen paspoort nodig☺

 4. Bloem

  Toch een ambitieuze man die minister Blok. Met de nieuwe wet in de hand zet Blok een jihadist uit het land. Onder het motto van iets is beter dan niets en beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Sorry, ik kan hier niet geheel serieus op reageren. Fijn dat ze in ieder geval 1 bloeddorstige moordenaar de toegang ontzeggen. Wat is het verschil met die andere 190? Hebben die hun slachtoffers eerst verdoofd voor ze hen afgeslacht hebben, waardoor er nu voor hen clementie geldt? Kunnen we gewoon niet afspreken dat we geen van allen terug op de Nederlandse straat willen hebben? Wat gaat er door het hoofd van een minister wanneer hij zo’n historisch ridicuul besluit neemt? En wi heeft er überhaupt op deze man gestemd? Heeft hij medische zorg nodig? Het roept bij mij alleen maar verbazing en vragen op….

 5. Ni28

  Een zwaluw maakt nog geen zomer maar het is een gegeven dat het überhaupt gebeurd. Nu nog alle andere jihadisten en moordenaars dezelfde behandeling geven en gelijk de dubbele passpoort afschaffen.

 6. Christina

  Hahahahaha het word ` waarschijnlijk` afgepakt, het is nog helemaal niet zeker dat die ruggengraatloze politici door gaan pakken!!
  En dan…dan word dat paspoort afgepakt, scheren die baardapen hun baard af, trekken hun nachtjaponnetje uit doen een `normale` broek aan en komen Nederland binnen huppelen als zielige vluchteling!!!
  Nou staan er genoeg dwazen welkom welkom te schalmen en genoeg linkse vrijwilligertjes die dit schorem willen pamperen!!!
  Dus die Blok kan wel stoer doen, maar met stoer doen kom je er niet beste Blok, handelen en uitvoeren maar daar moet je ballen voor hebben en die hebben ze allemaal niet daar in dat Den haag, zeker niet als het om vullis volk als allochtonen en zeker van marokkaanse afkomst gaat!!!

 7. Nasrani

  Kijk aan! Stevig beleid! Daar schrikken de jihadisten absoluut van. Kom op Blok, je kunt vast nog meer mafkezen vinden.

 8. Punt50

  Jeetje nu al actie? Ik schrik er van. Het kan dus gewoon het NL paspoort afnemen van kansloze kansenparels.

 9. Two Ravens Black Kettle

  De parallel is met Nederland anno 2017 is treffend

  Wat voor land ben je als je oorlogsmisdadigers opvangt en onbezorgd laat leven?
  http://www.dedokwerker.nl/nazis_zuid-amerika.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.